reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Mnie tak właśnie ciocia powiedziała: ja Wam dam 1000zł na wózek, kupicie jaki będziecie chcieli. I obie strony zadowolone:-) Powiedziała też, że ona dla dziecka nie będzie nic kupować, tylko będzie nam od czasu do czasu dawała pieniążki, żebyśmy sami kupili to co nam będzie akurat potrzebne:-)

reklama
Mnie tak właśnie ciocia powiedziała: ja Wam dam 1000zł na wózek, kupicie jaki będziecie chcieli. I obie strony zadowolone:-) Powiedziała też, że ona dla dziecka nie będzie nic kupować, tylko będzie nam od czasu do czasu dawała pieniążki, żebyśmy sami kupili to co nam będzie akurat potrzebne:-)

i tak najlepiej:) jasny układ i wszyscy zadowoleni

W naszej familii nie ma jasnych sytuacji, wszystko jest zawsze tak zawile i pogmatwane hahahahahaha

Wczoraj nikt ze mną nie chciał iść na zakupy, to sobie je zrobiłam na allegro ;)
Po jednej z każdego rodzaju, bo moje bluzeczki już za krótkie na wystający brzuszek :

Śliczna tunika na każda okazje - kolory (1225656857) - Aukcje internetowe Allegro
Bluzka kimono podkreślająca brzuszek - hurt (1229369349) - Aukcje internetowe Allegro
Symetryczna tunika kimono - ciążowa!!! (1219687234) - Aukcje internetowe Allegro
Bluzka serek podkreślająca brzuch krótki rękaw (1211547362) - Aukcje internetowe Allegro
Śliczna bluzka podkreślająca brzuszek Producent (1216032238) - Aukcje internetowe Allegro

Zazdroszczę Wam dziewczyny ślubu, my wzięliśmy na razie tylko cywilny, za tydzień miną 2 lata, a kościelny jakoś nam się oddala..
Ale będzie!! Kiedyś będzie!!

Witam nowe marcóweczki :laugh2:

olcia, mnie też mdli od wczoraj, najgorzej po posiłkach, już wolę chodzić głodna. W nocy umierałam z głodu:baffled:

malinko, rzeczywiście ciężko takim osobom przemówić do rozumu, chłop ma dobre serce, ale trzeba mu uświadomić, że teraz wy jesteście ważniejsi. Może z nim trzeba delikatnie?:-( Zresztą wiem, że łatwo się mówi. Mój teraz kupił autko dla nas, miało być tanie i jeździć, no i spełnia swoją funkcję, piękny nie jest, bajerów mu brak, ale oczywiście M postanowił go ulepszyć i zaczął ładować pieniądze w niepotrzebne rzeczy wg mnie. Radyjko sobie wymienił, głośniki, trzeci kluczyk dorobił, oponki nowe, polakierował, bo mu blaszka rdzewieje (na szczęście sam, choć kolega go namawiał na lakiernika) i kilka innych rzeczy, których już nie pamiętam, nie wspominając o tym, że teraz wszędzie samochodem jeździ i kilka stówek idzie na paliwo... Tyle drobiazgów się nazbierało, a jeszcze ma do spłaty OC, prawko robił, za 4 razem zdał. Wszystko w 1 miesiącu. Zamiast oszczędzić coś, to kupa kasy poszła i dalej ładuje w swoje "cacuszko", a ja już szału dostaje i udaje mi się jedynie troszkę ograniczyć te wydatki. A jak go wypucował, normalnie jego nowa miłość, spędza z nią każdą wolną chwilę :-p no ale niech się nacieszy, najgorzej jak każdemu kumplowi z osobna pokazuje tego grata i stoją godzinę i podziwiają nie wiadomo co. :rofl2: A jak ja się o nim wyrażam w ten sposób, to pretensje, że nie doceniam nic. Ale ile można się wpatrywać w kupę blachy?:eek:
A co do rodziców, to tak z nimi jest, moi też chcą łóżeczko kupić i ciężko mi ich chyba będzie namówić na takie, które mi się podoba.:baffled:
Piękne ubrania malinko, aż mi apetytu narobiłaś!

Cornelka i nikusia, zdrówka życzę, kichajcie na przeziębienie ;-)
Jeśli chodzi o płeć dziecka, to teściówka też mi wmawia, że wcale nie chcę znać płci. Już natrętna z tym jest, co mnie widzi, to o tym gada.

katjuszka, mnie też biodra często męczą, dziś dla odmiany kręgosłup daje się we znaki:baffled:

nikusiazory no to ja będę troszkę szybciej, bo już 2 października, ale widze, że nie jestem sama biorąca ślub w tym miesiącu. Oby tylko pogoda dopisała :) bo w październiku to już wszystkiego można się spodziewać :)

Maruda - witaj! jak przeczytasz wszystkie strony to pokłony dla ciebie :-D ja nie wiem czy to jest w ogóle możliwe:-D mnie nie było 2h i już ile do nadrobienia...:-) powodzenia i szybkiego zaaklimatyzowania życzę:-)

malinka - super bluzeczki...ale czy one sa tylko jednego rozmiaru? bo nie moge się doszukać S/M/L/XL :-D

Ostatnia edycja:
tulip na liscie malin trzeba bardzo uwarzac ja tak wysłałam swoja psiapsiólke na porodówke w lipcu tylko to było specjalnie bo mały cos sie nie spieszył o 16 mi napisała że nie wpadnie na kawe bo po tej mojej herbacie nie wychodzi z toalety a o 23 mały juz był na świecie co do herabt to napewno nie wolno zielonej pic ja sobie serwowałam na poczatku bo nie wiedziałam i myślałam że umre po niej
malina co do wózka to ja wczoraj ten sam temat przerabiałam z babcia tyle że łózeczka nam spodobały sie turystyczne z mega dodatkami a bacia uparła sie na drewniane w końcu nie wiem co z tego wyniknie ale nie mam siły sie z nia użerać ma jeszcze troche czasu może przemysli

Fajnie macie z tymi rodzicami kupujcymi/dajacymi kase... Moi rodzice generalnie sie nie angazuja w ten sposob, a tesciowie- zobaczymy. Poki co mowia 'nie' uzywanym wozkom...Jak mowia nie, to niech dadza kase :p

Witam nowe Marcjanki!
Napiszcie cos wiecej o sobie :)

Malina, ja tez mam bojowy dzien, ale to chyba przez te ****** osemki (4 wychodza w jednym momencie tak na marginesie, ale tylko jedna boli)...

Dziekuje Wam babonki za pomoc,ale nie skorzystam pewnie do jutra (mam wizyte u poloznej wtedy i w szpitalu).
W Wielkiej Brytanii bardzo pociesznie podchodza do lekow dawanych/sprzedawanych dla ciezarnych i dzieci. Generalnie w aptece malo co Ci sprzedadza, a do tego pelny wywiad przeprowadza...wiec najlepiej zwyczajnie do lekarza isc.

reklama
Do góry