reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Mnie tak właśnie ciocia powiedziała: ja Wam dam 1000zł na wózek, kupicie jaki będziecie chcieli. I obie strony zadowolone:-) Powiedziała też, że ona dla dziecka nie będzie nic kupować, tylko będzie nam od czasu do czasu dawała pieniążki, żebyśmy sami kupili to co nam będzie akurat potrzebne:-)

reklama
Mnie tak właśnie ciocia powiedziała: ja Wam dam 1000zł na wózek, kupicie jaki będziecie chcieli. I obie strony zadowolone:-) Powiedziała też, że ona dla dziecka nie będzie nic kupować, tylko będzie nam od czasu do czasu dawała pieniążki, żebyśmy sami kupili to co nam będzie akurat potrzebne:-)

i tak najlepiej:) jasny układ i wszyscy zadowoleni

W naszej familii nie ma jasnych sytuacji, wszystko jest zawsze tak zawile i pogmatwane hahahahahaha

Wczoraj nikt ze mną nie chciał iść na zakupy, to sobie je zrobiłam na allegro ;)
Po jednej z każdego rodzaju, bo moje bluzeczki już za krótkie na wystający brzuszek :

Śliczna tunika na każda okazje - kolory (1225656857) - Aukcje internetowe Allegro
Bluzka kimono podkreślająca brzuszek - hurt (1229369349) - Aukcje internetowe Allegro
Symetryczna tunika kimono - ciążowa!!! (1219687234) - Aukcje internetowe Allegro
Bluzka serek podkreślająca brzuch krótki rękaw (1211547362) - Aukcje internetowe Allegro
Śliczna bluzka podkreślająca brzuszek Producent (1216032238) - Aukcje internetowe Allegro

Zazdroszczę Wam dziewczyny ślubu, my wzięliśmy na razie tylko cywilny, za tydzień miną 2 lata, a kościelny jakoś nam się oddala..
Ale będzie!! Kiedyś będzie!!

Witam nowe marcóweczki :laugh2:

olcia, mnie też mdli od wczoraj, najgorzej po posiłkach, już wolę chodzić głodna. W nocy umierałam z głodu:baffled:

malinko, rzeczywiście ciężko takim osobom przemówić do rozumu, chłop ma dobre serce, ale trzeba mu uświadomić, że teraz wy jesteście ważniejsi. Może z nim trzeba delikatnie?:-( Zresztą wiem, że łatwo się mówi. Mój teraz kupił autko dla nas, miało być tanie i jeździć, no i spełnia swoją funkcję, piękny nie jest, bajerów mu brak, ale oczywiście M postanowił go ulepszyć i zaczął ładować pieniądze w niepotrzebne rzeczy wg mnie. Radyjko sobie wymienił, głośniki, trzeci kluczyk dorobił, oponki nowe, polakierował, bo mu blaszka rdzewieje (na szczęście sam, choć kolega go namawiał na lakiernika) i kilka innych rzeczy, których już nie pamiętam, nie wspominając o tym, że teraz wszędzie samochodem jeździ i kilka stówek idzie na paliwo... Tyle drobiazgów się nazbierało, a jeszcze ma do spłaty OC, prawko robił, za 4 razem zdał. Wszystko w 1 miesiącu. Zamiast oszczędzić coś, to kupa kasy poszła i dalej ładuje w swoje "cacuszko", a ja już szału dostaje i udaje mi się jedynie troszkę ograniczyć te wydatki. A jak go wypucował, normalnie jego nowa miłość, spędza z nią każdą wolną chwilę :-p no ale niech się nacieszy, najgorzej jak każdemu kumplowi z osobna pokazuje tego grata i stoją godzinę i podziwiają nie wiadomo co. :rofl2: A jak ja się o nim wyrażam w ten sposób, to pretensje, że nie doceniam nic. Ale ile można się wpatrywać w kupę blachy?:eek:
A co do rodziców, to tak z nimi jest, moi też chcą łóżeczko kupić i ciężko mi ich chyba będzie namówić na takie, które mi się podoba.:baffled:
Piękne ubrania malinko, aż mi apetytu narobiłaś!

Cornelka i nikusia, zdrówka życzę, kichajcie na przeziębienie ;-)
Jeśli chodzi o płeć dziecka, to teściówka też mi wmawia, że wcale nie chcę znać płci. Już natrętna z tym jest, co mnie widzi, to o tym gada.

katjuszka, mnie też biodra często męczą, dziś dla odmiany kręgosłup daje się we znaki:baffled:

nikusiazory no to ja będę troszkę szybciej, bo już 2 października, ale widze, że nie jestem sama biorąca ślub w tym miesiącu. Oby tylko pogoda dopisała :) bo w październiku to już wszystkiego można się spodziewać :)

Maruda - witaj! jak przeczytasz wszystkie strony to pokłony dla ciebie :-D ja nie wiem czy to jest w ogóle możliwe:-D mnie nie było 2h i już ile do nadrobienia...:-) powodzenia i szybkiego zaaklimatyzowania życzę:-)

malinka - super bluzeczki...ale czy one sa tylko jednego rozmiaru? bo nie moge się doszukać S/M/L/XL :-D

Ostatnia edycja:
tulip na liscie malin trzeba bardzo uwarzac ja tak wysłałam swoja psiapsiólke na porodówke w lipcu tylko to było specjalnie bo mały cos sie nie spieszył o 16 mi napisała że nie wpadnie na kawe bo po tej mojej herbacie nie wychodzi z toalety a o 23 mały juz był na świecie co do herabt to napewno nie wolno zielonej pic ja sobie serwowałam na poczatku bo nie wiedziałam i myślałam że umre po niej
malina co do wózka to ja wczoraj ten sam temat przerabiałam z babcia tyle że łózeczka nam spodobały sie turystyczne z mega dodatkami a bacia uparła sie na drewniane w końcu nie wiem co z tego wyniknie ale nie mam siły sie z nia użerać ma jeszcze troche czasu może przemysli

Fajnie macie z tymi rodzicami kupujcymi/dajacymi kase... Moi rodzice generalnie sie nie angazuja w ten sposob, a tesciowie- zobaczymy. Poki co mowia 'nie' uzywanym wozkom...Jak mowia nie, to niech dadza kase :p

Witam nowe Marcjanki!
Napiszcie cos wiecej o sobie :)

Malina, ja tez mam bojowy dzien, ale to chyba przez te ****** osemki (4 wychodza w jednym momencie tak na marginesie, ale tylko jedna boli)...

Dziekuje Wam babonki za pomoc,ale nie skorzystam pewnie do jutra (mam wizyte u poloznej wtedy i w szpitalu).
W Wielkiej Brytanii bardzo pociesznie podchodza do lekow dawanych/sprzedawanych dla ciezarnych i dzieci. Generalnie w aptece malo co Ci sprzedadza, a do tego pelny wywiad przeprowadza...wiec najlepiej zwyczajnie do lekarza isc.

reklama
Do góry