reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Hej dziewczyny
Byłam dziś w dzidziuśowym sklepie poobczajać wózki - no i wróciłam z dwoma typami Mura 4 Maxi Cosi i X-lander XA. Któraś ma może doświadczenia? Albo oglądałą i podzieli się wrażeniami? A może jakieś inne typy macie?
Po za tym mdli mnie 2 dzień z rzędu i właściwie nie mam na nic ochoty - jem żeby nie mdliło bardziej

reklama
Milutek23 ja sie o szkole nie martwie bo jest co 2 tyg i to jedyne moje zajecie:-)
Co do tego badania nie mam w karcie zadnego symbolu NT wiec chyba nie mialam go:no:
Nastepne badania mam na 23 wrzesnia i jak mi nic ciekawego na ten temat nie powie i nie zrobi konkretnego badania to zmienie wreszcie tego gina bo choc znajome go chwala to mi jakos nie przypadl do gustu:crazy:

Milutek23 ja sie o szkole nie martwie bo jest co 2 tyg i to jedyne moje zajecie:-)
Co do tego badania nie mam w karcie zadnego symbolu NT wiec chyba nie mialam go:no:
Nastepne badania mam na 23 wrzesnia i jak mi nic ciekawego na ten temat nie powie i nie zrobi konkretnego badania to zmienie wreszcie tego gina bo choc znajome go chwala to mi jakos nie przypadl do gustu:crazy:

Ja tez miałam takiego wielce chwalonego- z superowymi opiniami na necie i na tym się skończyło. Lekarz się chyba już rozpuścił bo patrzyl na ilosc przyjetych pacjentek a nie na jakosc usług! Poza tym nie zauwazyla bardzo waznego pustego pola nad ujsciem szyjki- przez co po powrocie od niego zaczęłam plamic a po 3 godz.miałam coś w rodzaju krwotoku- i jakoś po tych paru godz. sie to "cos niby "pojawiło w szpitalu. Byłam wściekła- dzięki Bogu maluszkom nic się nie stało!!!!!!!!!!! Także czasem lepiej nie miec "przechwalonego" lekarza:):)

Nie Milusia, bez recepty :)

Vetka to widzę, że mamy podobne gusta wózkowe ;) Ja wczoraj robiłam rozeznanie choć moja mama uważa, że mamy jeszcze masę czasu ;)
Dla mnie maxi cosi za 3 koła to kapkę za dużo i ciężki skubaniec jest :/
X-lander XA podobał mi się w necie a na żywo wygląda jak siedzenie kierowcy rajdowego, przynajmniej w sportówce, ta nakładka jest tragiczna, wydaje mi się, że będzie tylko przeszkadzać dziecku, po pierwsze przy wsadzaniu go do wózka będzie się zaginać, podginać, a potem przesuwać i przekrzywiać w trakcie jazdy..
A widziałaś Mutsy?? Też można fotelik maxi cosi w nim zamontować :)
Zastanawiam się nad kołami piankowymi, bo z nimi wózek jest o 2kg lżejszy od pompowanych, a czy to ma aż takie znaczenie w mieście??

Mania mnie troszkę uspokoił artykuł w MjakMama, gdzie napisali, że NT mierzy się pomiędzy 14-20 tygodniem, więc mam nadzieję, że ten lekarz powie coś konkretnego i na pewno zdam relacje po powrocie! :)

A ja znowu jestem głodna.. wstyd.. co prawda obiad był o 13ej, ale potem wsunęłam jeszcze 2 jabłka i pare cukierków.. znowu mam jeść????

Ostatnia edycja:
No jestem w koncu i moge nadrobic Was kochane mamuski:-)
Weekend zleciał imprezowo;-),wczoraj popołudniu imieninki a dzis wizyta u mojego taty.Dzis było pieknie,słonecznie i chyba z 30stopni,zaliczylismy mega spacerek na molo do Brzezna bo moj tata mieszka niedaleko,super było.
Cliford najadłam sie dla Was wszystkich wczoraj i dzisiaj,schabik zawijany,sałatka z tunczykiem,kasza,surowka z sałat i pomidorkow i innych zielenin ,korniszonki,rosołek,schabowy kotlecik,fasolka szparagowa z bułeczka tarta,galaretka z owozami i bita smietana,no i lody:-),oczywiscie to było rozłozone na dwa dni;-).A co do głowy to dopiero dzis rano przestała bolec,apap nic niepomogł.
Poziomkowa dom piekny,moje marzenie to taka stara chałupina gdzies na mazurach ,własnie tak urzadzona jak Twoja:-)
Papciarkowa ja tetno dzidzi miałam mierzone na ostatniej wizycie ok 11tyg
Milutek nie wiem czy skrzypowite mozna brac w ciazy ale generalnie ziola sa nie polecane w ciazy np ze wzgledu na powodowanie przebarwien na skorze.
Pinka i Harsh co do farbowania to rzeczywiscie roznie włosy reaguja w ciazy,trzeba szukac firmy metoda prob i błedow;-),zawsze lepiej chwyta farba niz szampon ale czasem jest tak ze własnie szampon lepiej sie trzyma.
Co do szamponow przeciw przetłuszczaniu sie włosow to polecam jakiejkolwiek firmy ale nawilzajacy.Ja tez mam przetłuszczajace sie włosy i byłam bardzo zadowolona z Herbal Esenses niebieski nawilzajacy.Jesli chodzi o szampony firm profesjonalnych to poszukajcie na alegro ,maja duzo taniej.
Rowniez zauwazyłam ze troche mi wypadaja włosy (moze byc od tarczycy) ale mniej sie tłuszcza,za to cera mi sie polepszyła,mniej syfkow i mniej tłusta;-),troszke mam tylko takiej kaszki na bokach szyi i dekolcie,ale kiedys było duzo gorzej.
Moja mama ma dwie corki a w ciazy miała piekna cere,takze te przesady to sie chyba nie sprawdzaja:-)
Miłego wieczorka:-)

Maalina u nas na osiedlu już grzali od tygodnia tylko w naszym bloczku panował mróz, bo dziadki uznały, że im jest ciepło:-( Ale po naszej interwencji odkręcili zawór w naszym bloku i jak tylko temp jest niższa niż 10stopni to kaloryferki cieplutkie:-) Spróbuj zadzwonić do administracji, teraz na prośbę mieszkańców chętnie włączają centralne wcześniej, bo więcej zarobią:tak:

Ja to zawsze narzekam ze u nas za wczesnie właczaja ale dobrze ze mozna chociaz kaloryfer zakrecic.U nas dzis było ok 30stopni wiec chyba jeszcze długo obejdziemy sie bez grzania.

ja co do szamponow to sie poddalam, bo wole czesciej myc niz miec straki suche na koncach i uzywam gliss kur do problematycznych...

Malinaa, jak chcesz to dam Ci jej gadu gadu, to obgadasz co i jak, bo ona jest wlasnie z Manchesteru (no okolic...) i z tego co mowila to chce chyba sprzedac bo chce bardzo kupic phil& ted...

Jak mi sie nic nie chce... dzisiaj mielismy z K. dzien mowienia ludziom o ciazy (ja powiedzialam mojej babci, a on przyjacielowi najlepszemu - bo trzymalismy to w sumie w tajemnicy z racji wszystkich problemow) i reakcje baaaaardzo nas rozsmieszyly...

reklama
ja jutro ide do rodzinnego z tymi moimi feralnymi wynikami moczu zobaczymy co ona powie wkurza mnie ta moja ginka coraz bardziej zobaczymy co mi teraz powie na wizycie 22 ide i nie wyjde już tylko z euforia przycisne ja o wszystko bo ja juz nie mam na kogo jej zmienić a najbliższy inny gin ponad 50km odemnie a bez swojego pojazdu w środku zimy to masakra sie tam dostac wiec musze ja przypylic innego wyjscia nie ma
a co do zmian na buzi mam sąsiadke rodzi za 2 miesiace strasznie brzydka sie w ciązy zrobiła no masakra poprostu a na 100% jest chłopak

Do góry