reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Papciarkowa-na tym etapie ciąży nawet detektorem tętna płodu trudno jest wysłuchać tętno, jeśli nie ma się wprawy. leukocyty w ciąży mogą być podwyższone - to fizjologiczna reakcja.

A jaj mam doła-takiego malego- mąż znowu na dyżurze (we wtorek też miał), leje od rana, mnie łupie głowa a w sobotę ja mam dyżur, bo jak ustalaliśmy grafik to nie byłam w ciąży, a nie mam komu go oddać, ech

takze słonce po sobocie przyjdzie euforia ;) nienawidze tych dołoww!! :( odpoczywaj zeby głowka nie bolała :( <tulaki> śle :)

reklama
Scarlet to byłoby wybawienie dla mnie ;)

Milutek jak ja czasem czytam te nasze wszystkie historie to możnaby niezłą książkę napisać o przygodach ciężarówek ;)
Moja mama mieszka od nas o jakieś 4km, a teście jakieś 10km - nie pamiętam, żebym kiedykolwiek robiła niedzielny obiad dla nas :O
No ale teraz jak tylko zakupimy stół i krzesła do jadalni, to zrobię wielką wyżerę :D

Tulipku ja idę do nowego za tydzień i mam zamiar mu powiedzieć, że nie jestem zadowolona z poprzedniego, powiem mu czego mi brakowało: że 1 RAZ miałam skierowanie na ogólne badania, że usg trwało ledwie kilka minut, serduszka nie słyszałam ani razu, no i że przez niego przegapiłam genetyczne.. A nowego zaraz o wszystko wypytam, robię big listę ;)) Mam nadzieję, że się nie przerazi biedak ;)

Ostatnia edycja:
papciarkowa - a ile masz tych leukocytów...bo mój gin powiedział że u niektórych ciężarnych może i do 16 dojść.

moi teściowie mieszkają od nas tez jakieś 200m ... a może byli u nas ze 3 razy i to tylko na 10 min...np obejrzeć łazienkę/kuchnię/całość po remoncie:-D

Witam marcjanki:blink:
U mnie dziś deszcz i pierwszy raz nie boli mnie głowa i nie chce mi się spać, no to mam radochę, oby tak zostało:-D

Fusia
, mała nie jest świadoma, że to dla jej dobra, ale ty to wiesz:tak: w zupełności rozumiem twoje zdenerwowanie, nikt nie chce krzywdzić własnego dziecka. Mi przez hormony zbiera się teraz na łzy, jak widzę na ulicy płaczące dziecko. A to przecież nie moje:-p

Scarletka, biedny ten twój synek, zdrówka mu życzę:-(

Hars, wszystkiego najlepszego dla synusia! :tak:

Milutek, ja chodzę do prywatnej przychodni, która ma umowę z NFZ. Mają dobry sprzęt, piękne gabinety i miłą obsługę. Oby tak dalej, bo nie chcę przechwalić. Ale widzę, że nie idą na ilość, bo łatwo się do niej dostać.:happy2:

futrzakowa, bara, bara? Chcesz nam coś powiedzieć?:rofl2: a co do mojego chłopa, to g* wie o ciąży i dziecku, uważa, że ma czas. Najgorsze, ze on ma taki charakter, że nawet jak czegoś nie wiem, to przedstawia swoją teorię na ten temat i na głupka wychodzi, wszystkie kobitki w rodzinie na niego patrzą z pożałowaniem.:sorry2: Ostatecznie ja go ciągle uświadamiam i wszystko mu tłumaczę, ale mam nadzieję, że w końcu sięgnie do jakiejś książki lub chociaż poszpera w internecie. Ja już mam tyle zakładek, że jak on to zacznie czytać na ostatnią chwilę, to nie wyrobi:nerd:

Pinka, trochę po czasie, ale 3mam kciuki! Wracaj i opowiadaj, co tam u dzidzi słychać :blink:

papciarkowa, mnie to biodra i kręgosłup łupią od południa do wieczora, ale już przywykłam, nie mam wyjścia:-pale się czuję jak staruszka.

a ja będę miała naleśniki z bananem oo!:rofl2:

futrzaku
, a ta modelka na foto, to ma taką kwadratową poduchę, albo gacie jej się wpijają:rofl2:

ona, ja też mało siusiam!
Już się zastanawiałam czy może woda mi się zbiera i tyle przytyłam. Na pewno przez zaparcia waga pokazuje też więcej, bo od paru dni nie byłam na porcelanie:baffled:

Koncia juz teraz nie ma wyjscia... musimy przytyc hehe, nie wolno nam chudnąc... niby zdrowo jest do 6ciu kg przytyc w 2gim trymestrze , 2 kg na miesiac mamy prawo... o w mordeczkeeeeeee 2kg na m-c :szok: ale to prawda :-)

futrzakowa ja mam aż 30 ale własnie zapisałam sie do rodzinnego na poniedziałek

ach te nalesniki z bananami pycha:)

koncia zazdroszczę tej radochy!:) nalesniki z... serem mam w lodówce;)
malina ja już nie wiem co lepsze, bo biegunek nie polecam. wredne uczucie:(

koncia - ale mój to do żadnych książek nie zajrzy...na neta tez nie:-D on mówi: przecież ty mi najważniejsze rzeczy przekazujesz:-D więc po co ja mam czytać:-D stąd mnie wgięło z tymi niedrapkami... ale pewnie utkwiły mu w pamięci przy oglądaniu fotek naszych znajomych ze szpitala:-)

papciarkowa - heh...faktycznie idź do lekarza bo ja bym ze stresu umarła

futrzaku mój też tak mówi, dokładnie jak twój. nic nie czyta, ale wszystko wie, bo mu robię wykłady. mówi, że mu to wystarcza, z resztą i tak ja wiem lepiej i będzie tak jak ja chcę, to domyślam się, że nie czyta by czasem nie mieć innego zdania;)

reklama
Do góry