reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Ewi,katjuszka,malina do tej pory jadłam ciemny makaron i było OK. Wczoraj jadłam normalny. Nigdy nie byłam na nic uczulona, a makaron szczególnie uwielbiam. Za to przed makaronem zajadałam się sezamkami i babcia i mama zgodnie stwierdziły, że to musiało być po tym. Choć sezamki też uwielbiam i jadałam je wcześniej w ciąży :-p

reklama
Normalnie nie dam rady, co was troche podczytam i mam odpisywać to coś mi przerwie a jak wracam to już tyle naprodukowane że zaczynam od czytania i tak wkoło:-D
Płodne z was kobietki;-) Normalnie ja dzisiaj przechodze samą siebie nie dość że jestem ciągle głodna to jeszcze zjadłam przed chwilą puszkę ryby w sosie pomidorowym i zagryzłam bezami i nadal jestem głodna. W pierwszej ciąży nie miałam aż takiego apetytu i zachcianek więc chyba czas zapukać do malucha i sprawdzić co za głodomor tam siedzi, w przyszłym tyg USG to się przekonamy:tak:
No i już zapomniałam co miała odpisać musze częściej wpadać bo pamięc dobra ale krótka :-)
A przypomniało mi się że któraś pytała skąd konkretnie jestem, więc mieszkam na Włochach przy PKP :-D

To co Pączulki - czas na drugie śniadanko :yes: Ale co.... :unsure: Chyba znowu pasztet i miętowa herbata :tak:

Futrzak a to speszyl for you na poprawę dzisiejszego dnia po niezbyt udanym poranku. Oto mój Fred, który nudzi się ze mną okrutnie i nie może znaleźć pozycji do spania:

Zobacz załącznik 280484

Witam Was mamuski:-)
No i u nas sie spiep...ła pogoda,jeszcze nie pada ale jest chłodno i coraz ciemniej:-(
Siedze dzis przy kompie juz od 2godzin i nie moge Was nadrobic od wczoraj:-),a wczoraj mnie nie było bo wziełam sie za pranko,zmiane poscieli ,no i pozbyłam sie w koncu tej okropnej sterty prasowania:laugh2:,a i jeszcze M odkurzył nasze wielkie metraze;-).
U mnie dzis na obiadek placuszki z jabłkami,M sobie zazyczył;-),a popołdniu przychodzi kumpela zrobic sobie nowe włloski,takze czeka mnie dzis troszke pracy i rozrywki:-)
Chciałam wszystkim pokolei cos odpisac ale nie dam rady,za duzo tego.
Miłego dzionka robaczkii:-)

Ona woooowwwww jaka pasta! :szok:Nawet mi o niej nie pisz, bo mi cieknie ślina, sama jestem na etapie myślenia, co by tu zjeść i akurat , to byłby dobry pomysł, ale robić się nie chce;-)

Koncia mnie się już coś takiego przydarzyło, byłam przy tym zlana zimnym potem, myślałam, że będę wzywać karetkę, ale sama z Piotrulą, m w pracy.:szok: Też mi przeszło. Gin mówi, to samo co napisałaś, że w ciąży organizm tak się oczyszcza, a w dodatku mamy bardzo osłabiony układ pokarmowy i na wszystko od razu reaguje. Współczuję kochana, aj biegunkę mam co drugi dzień, ale bez bóli brzuszka i już takich ekscesów.
I raczej nie jest to od makaronu,:-) dziewczyny sobie jajaca robią:-D

Milutek ja po poronieniach wcześniejszych na początku brałam dupka 3x dziennie, potem przeszłam na luteinę i teraz jak się nic nie dzieje biorę 2x. przy twoim krwawieniu 2x to nic wiele. Koleżanki, które miały kłopoty z plamieniami nie raz prały 2 luteiny ale na raz. Dlatego popytaj lekarza.

Futrzak, co on tam wie hehehehe :-Dnie denerwuj się już, faceci tacy są, mój już to 2 raz przechodzi więc wie, że mogę być bardzo nie miła, albo jeszcze bardziej:-D

Pinka będzie dobrze!:tak:

Malina ryba to dobry pomysł, ja na mięso nie mogę patrzeć, a rybkę zjadłam ze smakiem, choć ona mi zwykle bardziej śmierdzi:baffled:

Milutek ja juz od dawna nie mam plamien a lekarz nadal kaze mi brac duphaston 3 razy dziennie.:tak:
Scarletka ja tez walczyłam z biegunka i wzdeciami,dokturka poleciła mi brac bakterie osłonowe i musze powiedziec ze juz nie mam wzdec a biegunka tez jest mniejsza,konsystancja tez sie unormowała ,i juz mnie tak nie skreca z rana(co za temat,hihi):-D
Futrzak i Malina moj grubas tez tak lubi lezec,a najlepiej to jak sie uwali brzuchem do gory na moich nogach i głowe zwiesza za łozko:szok:

reklama
Milutek ja juz od dawna nie mam plamien a lekarz nadal kaze mi brac duphaston 3 razy dziennie.:tak:
Scarletka ja tez walczyłam z biegunka i wzdeciami,dokturka poleciła mi brac bakterie osłonowe i musze powiedziec ze juz nie mam wzdec a biegunka tez jest mniejsza,konsystancja tez sie unormowała ,i juz mnie tak nie skreca z rana(co za temat,hihi):-D
Futrzak i Malina moj grubas tez tak lubi lezec,a najlepiej to jak sie uwali brzuchem do gory na moich nogach i głowe zwiesza za łozko:szok:

o tak...zwieszanie głowy na dół to norma - ja się zawsze zastanawiam - jak może byc mu tak wygodnie:-)

Do góry