reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Witam marcjanki:-)
Znowu upalny dzien sie zapowiada,blee
Malina tez wybieramy sie do zoo ale nie wiem czy dam rade w ten upał a po za tym to faktycznie kolejny wydatek a z kasa cienko:-(
Co do hormono-humorow to miałam jeden dzien taki kryzysowy,pies mnie wkurzył i dostał klapsa potem m poszedł z nim na spacer a ja sie poryczałam i jak wrocili to bulwa nie chciała nawet do mnie podejsc i mi było jeszcze gorzej,w koncu władował sie do mnie do wyra i na wzajem sie przepraszalismy (z psem oczywiscie;-)),tak mi go zal sie zrobiło bo własciwie to juz sama nie wiedziałam o co poszło.
Trzymajcie sie bez nerwow bo to szkodzi dzidzi:-)
Miłaj niedzieli.:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziekuje dziewczynki, lżej jak się z siebie wszystko wyrzuci , a jeszcze przeczyta słowa otuchy .... NIkt nie pocieszy kobiety w ciązy tak jak sama kobieta w ciąży ... ;) Biore się w garść ... !! Buziaki :*

Cześć Dziewczęta!

Ja wczoraj nie wytrzymałam, nagięłam nakaz leżenia i pojechałam do rodziców na obiad. Mieszkają niedaleko, samochodem 10 minut, był miły słoneczny dzień więc wymyśliłam że jak posiedzę w fotelu na balkonie to dobrze mi to zrobi (leżę już blisko 2 miesiące!). Kara za niesubordynacje była gwarantowana! Obudziłam się z katarem i bólem... bioder (od siedzenia w fotelu, dajecie wiarę?!:oo2:) Normalnie załamka!! To co to będzie jakby mi tak przyszło leżeć całe 9 miesięcy? :szok: Zupełnie mi chyba mięśnie i stawy zanikną!! :-(

Harshka - ja mam tatuaż na łopatce, zrobiłam go za moje pierwsze stypendium naukowe 10 lat temu ;-) Z tego co pamiętam, to był to całkiem przyjemny ból ale tatuażysta był też niczego sobie więc pewnie dlatego :-)

Ola4 - W ZUSie powiedz, że lekarz Ci kazał leżeć, więc nie wstajesz do drzwi, jak nie jesteś z kimś wyraźnie umówiona, bo co chwilę ktoś dzwoni (np. roznosiciele ulotek) i już, co się będziesz przejmować :tak:

miłego dnia Brzuchatki! (a psik!) :baffled:

Ostatnia edycja:
miłej niedzieli kochane! u nas słoneczko piękne, lecimy za raz na obiad imieninowy teścia, a potem pewnie skorzystamy z ciepła, boję się że to ostatnie takie dni:/
buziaki dla wszystkich

linea_negra do ogólnego nie zaszkodzi iść, może coś poradzi. Ostatnio syn sąsiadów (2lata) miał opryszczkowe zapalenie jamy ustnej, normalnie całą buzie i wargi mu zaatakowało i najlepszym lekarstwem okazał się fiolet. Fakt dziecko wyglądało jak mały potworek:-D, ale już po kilku godzinach była znaczna poprawa.

zawsze mam ochote cos tu skrobnąc ale to było by tylko powielenie tematu o dolegliwosciach które mam jak wszystkie z was tak samo zachcianki i humorki ciązowe
ale chciałabym sie zapytac jak czesto jest usg robione ja miałam w 7 tyg teraz mam wizyte jak zaczne wg mnie 12 bo licze zaczete tyg a wg lekarza 11 bo oni do tyłu liczą i jestem ciekawa czy mi zrobi teraz bo chciałam meża zabrac ze soba na wizyte

Cześć Pączuszki;)))

Mim strasznie mi przykro,mam nadzieje że szybko się pozbierasz.

Ostatnio mam taki nawał roboty że nie mam czasu kompa otworzyć.
Gosi ojciec miał problem z alkoholem i przez to jestem przewrażliwiona. Na szczęście mój M nie ma ciągoty,czasami walniemy Gingersa na współe a z kolegami w ogóle się nie wypuszcza więc mam spokój:)))
W 1 ciąży byłam bardzo spokojna jakbym była naćpana;)) ale za to w 2 dałam czady nie raz aż mi potem było głupio ale na szczęście M ma do mnie cierpliwośći sporo.

Miłej i spokojnej niedzieli Wam życzę

u nas tez pogoda dzis w miare.
Poki co mlody ma drzemke (razem z tata :-D) a ja leczo koncze.
Mama mi wczoraj ochoty narobila,a ja leczo uwielbiam :)

linea duzo mozna znalezc na necie o tym,ze opryszczka w ciazy jest niebezpieczna.
Ale powiem ci ,ze ja mialam w ciazy z Bartkiem i wszystko bylo dobrze! Najlepiej kup sobie plasterki na opryszczke i zaklejaj zeby nie roznosic bakterii, u mnie czesto schodzi szybciej jak jest pod plasterkiem i nic jej nie dotyka ;)
nie martw sie, bedzie dobrze :tak:

reklama
Dziewczyny, kiedy te mdlosci mijaja? Tak piszecie, ze na obiadek lecicie, a to cos pichcicie. Wlazlam na kulinarny, ale po 2 postach ucieklam. Ale mi niedobrze,tak mnie mdli strasznie :( wczoraj byl baby blues wieczorem, dzis chyba tez sie zapowiada jak cos zjem i bede miala czym. Kurcze, a bylo tak dobrze w miare juz. Sprobuje zwlec sie z kanapy i zrobic herbate z imbirem, moze pomoze. J. polazl na mecz Celticku a my z kiciusiem lezymy.
Pierwszy i ostatni raz jestem w ciazy!!
Snilo mi sie, ze poronilam, grrrr.

Do góry