reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Na razie myślę co na prezent, jaki tort, jakie menu...na pewno zjedzie się najbliższa, ale liczna rodzinka:tak:
Macie jakieś pomysły co do prezentu? Bo ja mam póki co pustkę w głowie:sorry2:

ja myślałam nad rowerkiem biegowym, niby od 3 lat jest, ale Zosia dostanie taki większy na 6 lat więc Helenka byłaby smutna, że nie ma bum bum;-)

U nas podwójne swieto - urodziny Natalki (3-go) i imieniny Wikiego (6-go), Natce kupiłam małego doktora a Wikiemu kierownicę do wózka ;-)

Ja już wróciłam do pracy i walczę z pernamentnym brakiem czasu na wszystko...

witam serdecznie mamy dzieciaczkow z marca 2011, powiedzcie mi czy wasze dzieciaczki siuiaja juz na nocnik, moja ostatnio chorowala i zaczela znow sikac do majteczek nei chce na nocnik a o kupce to juz zapomniec nigdy nie chciala na nocnik i nie wiem jak ja przekonac juz naklejki sie znudzily jest wielki placz jak kupka jest, macie jakies pomysly??

Ja na urodziny mysle jeszcze o hulajnodze i o kuchence. Sama nie wiem;/

lonna u nas od ponad pol roku jest brak pamperow i wolanie wiec nie wiem jak Ci pomoc. U ans wlasnie naklejki byly w nagrode jak Luska ladnie zawolala i nie zesiusiala sie w majtki. Moze jakas inna nagroda, przeczytanie bajki czy wierszyka, moze podrukuj jakies obrazki z ulubionych bajek ktore mozna pokolorowac... to tak na predce wymyslone wiec nie wiem czy do czegos sie nada.

U mnie powoli koncza sie trudnosci I Trymestru i cale szczescie bo juz wymiekam. Za tydzien na szczescie krotki urlop w Polsce wiec chociaz troszke odetchne.

masala gratulacje bo chyba nie miałam okazji ostatnio dawno mnie tu nie było.
Co do sikania i kupki u Nas problem jest ... mały wołał ładnie no ale kurcze na początku ciązy tak mnie męczyły wymioty że czasami odpuszczałam jak wołał no i teraz to już w ogóle nie chce wołać. Kopiliśmy nawet nakładkę na sedes zamiast nocnika ale rewelacja i wołanie było przez dwa tygodnie a później znudziło mu się. Choć teraz od 3 dni zaczął wołać kupkę więc może jakiś przełom będzie. Ale z nauką stwierdziłam że poczekam na wiosnę i lato, jak będzie cieplej będzie latał po podwórku i łatwiej i szybciej będzie mu się rozebrać i ubrać. Ostatnio na potęgę wszystko chce sam robić a raczej SAMA he he he mówię mu że jest chłopcem i on sam ale i tak jak coś to mówi sama i o ile kiedyś miałam sposób żeby go zająć czymś i pomóc to teraz nic nie działa.
A i jeszcze jedno czy Wasze dzieciaczki też tak pomagają chętnie Wam wsprzątaniu??? U mnie masakra ciągle latał by ze szczotką o odkurzacz jak wyjmuje jest wojna, lusterko w szafie ciągle myje. A jeszcze łapie ścierki i podłogi wyciera a jak zobaczy że jest coś rozchlapane albo jakiś okruszek to krzyczy fe i każe sprzątać jeśli ktośma akurat przybory do sprzątania lub sam leci i wyciąga co mu akurat potrzebne. I martwi mnie jedno że jak coś jest brudne lub jak myje to lusterko to najpierw pluje a potem wyciera ,nie wiem skąd mu się to wzięło nikt taknie robi i tłumaczę mu że tak jest brzydko i tak się nie robi ale to nic nie daje. A rozgadane to moje dziecko się zrobiło że masakra czasem mażę żeby na 5 minut zamilkł i pobył cicho. Ostatnio babcia z dziadkiem nauczyli go mówić kuźwa i cholela nawet i jak coś mu upadnie to on zaraz cholella. No i uciekam bo Wojtek nie może przy niczym usiedzieć dłużej niż 3 minuty, ciągle w biegu jest.

U nas urodzinki już w tę sobotę :D Oczywiście będzie to święto Złomka hihihihi Prezenty już prawie wszystkie przyszły! Będzie: złomek z lego, koszulka ze złomkiem, puzle cars (4, 6, 8, 12 el.), pościel ze złomkiem i dla odmiany garaż-parking z dźwiękami i spiralą. Jano co prawda jeden ma, z wadera, bawi się nim na okrągło, w ogóle go nie chowamy, więc myślę, że drugi też zrobi furorę :) Aaaaa no przecież nie mogę zapomnieć o torcie ze złomkiem hahaha Młody będzie w siódmym niebie, złomkowym niebie ;)

reklama
Do góry