reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Od tej 12 spał do 13, potem wyszłam z nim na spacer i spał od 14 do 15 a teraz juz oczy trze i marudzi:szok: o 19 pojdzie spac, przespi cała noc z jedna pobudka ale kurcze nawet nigdzie porzadnie nie moge z nim posiedziec bo o 18 marudzi:zawstydzona/y: od dwuch dni sam zasypial w dzien o tej 12 tzn przy mleku...a wieczorem to wie ze kapanie mleko, tulenie i spanie...
Ja sie wykoncze jak on mi bedzie tylko raz spał...i on tez...moze przecierpie i bede nas budzic o 7 to wtedy nie wytrzymie do 12...juz sama nie wiem...:confused:

Cesis, kładziesz dziecko do łóżeczka i idziesz do niego po 3,5,7minutach, w ten sposób uczy się zasypiać samo w łóżeczku i wtedy, kiedy ułożysz mu planowe drzemki.

Magula, narzuć mu drzemki, a jak bedzie zasypiał kiedy chce, to nie pozwalaj. Z tego,co wiem to wiele dzieci marudzi wieczorem:-) moj tez

Ostatnio edytowane przez moderatora:
magula tez byłam w szoku że kurtka w firmowym sklepie kosztuje tyle co dałam za swoją zimową! :szok:
spring mnie "wyrośnięte" ciuchy Mai wysypują się już po kątach jej pokoju ;) Na szczęście gdzieś w czeluściach jej komody znalazłam kupione dawno temu 3x body na 74cm i jestem mega happy :happy2:
katjusza a na jaki temat ta audycja? Ja zapisałam maję na Mikołajki u mnie w pracy, ciekawa jestem jak się Maja będzie zachowywać wśród tylu dzieci i czy się poryczy u Mikołaja na kolanach :-D

Witam się wieczorową porą
:-p
Tak jak wczoraj moja Gwiazda machnęła sobie 220budyniu tak dziś nie bardzo, wypiła ledwo 50ml. ale za to podjadła jogurcik, 2flipsy, troche mojego chlebka i tak do kolacji przetrzymała ... no i na dobranoc wypiła 200ml mm z kleikiem.

Kurde, Mała od kilku dni budzi sie kilka minut po 5, wypije mleczko i już nie śpi później, dopiero ok 8:30 zasypia na 30minutek. Zawsze budziła się między 6-7 a teraz zmiana. Wasze dzieci też mają taki problem odkąd zmieniliśmy czas?

magula ... odnośnie basenu to polecam zajrzeć na tę stronę Poradnik Małego Pływaka Pływajcie Zdrowo z Huggies LittleSwimmers ... nam pomogła i to bardzo, nie czuliśmy się zagubieni w nowej dla nas sytuacji. W najbliższą niedzielę chyba się znów wybierzemy na basen :tak:
DSCF1379.jpg

Ostatnia edycja:
katjusza a na jaki temat ta audycja? Ja zapisałam maję na Mikołajki u mnie w pracy, ciekawa jestem jak się Maja będzie zachowywać wśród tylu dzieci i czy się poryczy u Mikołaja na kolanach :-D

- o imprezach Ośrodka Kultury, w którym pracuję :-) Powiem Ci, że ja się też bałam, że się Natka rozryczy na kolanach u babci czerwonego kapturka, obok wilka, ale ona w ogóle się tym nie przejmowała :-) jak zgram fotki to zamieszczę na odpowiednim wątku, narazie zmykam na teatr telewizji bo się na 10 minut zaczyna, ciekawe, czy Natka da oglądnąć w całości ;-)

Barbra - Ty z Krakowa jesteś - wybierzcie się kiedyś z Mają na taki bal bajkowy - naprawdę polecam! :-)

Za 2 godzinki wybywam do przedszkola poczytać maluchom bajeczki:-) Trzymajcie kciuki żebym się nie pomyliła:-D:-D

dzień dobry mamusie:-)

spring dasz radę:tak: &&&&&
lokata ale Wam fajnie z tym basenem:-) a gdzie jeździcie? Malwi wygląda jak prawdziwa pływaczka:-)
katjusza Natka zapoznaje się z kulturą od małego! tak trzymać:tak: czekam na fotki:-)

ja po porannej kawce, czekam aż mój duży Skarb czyt. emek z tym najmniejszym się zbudzą:-p śpiochy jedne, mnie Hanka nie dała żyć i musiałam oczy otworzyć:baffled: teraz Gwiazda medytuje nad chrupkami z mlekiem -już od 40 minut:szok:

No i wróciłam:-) Było super, maluchy mnie obtoczyły i słuchały bajeczek:-) A najbardziej dumny był Jaś,że mama przyszła do przedszkola i czyta jego koleżankom i kolegom bajki:-) Jestem happy:tak::rofl2::happy:

reklama
hello

u mnie kocioł przed świetami w sklepie i przed wyjazdem też........buuuuuuuu załatwilismy młodemu chrzest bedzie miał 25 grudnia ale oczywiscie musimy papier załatwić od nauk bo nasz klecha to jest taka męda ze wszytsko robi na złość.... ubranko juz zamówiłam jeszcze pierdólki mi brakują............
do tego jeszcze studio sie otwiera wiec młyn!!!!!!!11 ulotki i wizytówki już się robią......:tak::rofl2: i 2 sesje juz mam zaklepane :-p

Wierka link do ksiązki podaje jest świetna!!!!!!!!!!!
polish book MOJE DZIECKO CZESC PIERWSZA DOROTA ZAWADZKA polska ksiazka | eBay

Spring- no widzisz nie dosc ze Jasko dumny to i ty zadowolona i tak powinno być....:tak:

patik- no jak medytacja przed jedzeniem musi być u nas to samo hehe

lece sie ogarnac bo młody zaraz wstanie zje obiad i mykam do lidla po bułki na chamburgery bo wiki sobie zażyczyła a potem po nią do szkoły

miłego dnia babeczki

Do góry