reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Wiatm sie:-):-)
A
le dzisiaj u nas szaro i buro...tylko 30 min spacerowalismy...Musze jednak sie wykosztowac i kupic mackowi ta kurtke bo na polary to juz za zimno...a w kombinezon nie chce mi sie go ładowac za kazdym razem..

eMek na budowie z reszta dzien jak co dzień :-) się śmieje ze biorąc pod uwage fakt ile on tam siedzi to w przyszłym roku powienniśmy sie wprowadzić:-) ale to nierealne:baffled:

Posiedzialm dzisiaj troche u tesciowej i zdążyła mnie wkurzyć...Mój M ma jutro urodziny...my mieszkamy teraz u moich rodziców w bloku no i super duzo miejsca nie ma. Jutro na te urodziny przychodzi brat z bratowa i synem, siostra z mężem i synem, tesciowie no i moi rodzice i my...w sumie 10 doroslych...
Tescie maja duza chate...no i to pytanie " a pomiescimy sie u was w ogole??" nie k...a!!! posadze was w łazience...I jeszcze tekst" jak nie bedzie gdzie usiasc to kazdy talezyk na kolanko i damy rade" :szok: myslalam ze wyjde z siebie...:angry:

wredniak jakie to słodkie widziec takiego małego robaczka krzątającego sie po domu:-)

Pozdrówki:-)

reklama
Witajcie Dziewczyny!
Trochęmnie nie było, głównie z braku czasu. Melduję, że jakoś u nas leci.Jak zwykle rehabilitacja przeplatana wizytami u lekarzy specjalistów. Jutro znowu okulista i już się boję. Mam nadzieję, że uda mi się poczytaćco tam u Was nowego.
Pozdrawiam serdecznie:-)

magula, u nas też nie wejdzie więcej niż 10 osób i nawet bym nie próbowała wcisnąć ;-) a teściowa chyba nie chciała być złośliwa, ale rozumiem twoją złość, moja też działa na mnie jak płachta na byka, mimo, że czasem chyba przesadnie reaguję na jej czyny i słowa :sorry2: gdyby nie była moją teściową, to sądzę, że bym ją bardziej lubiła :-D
A gdzie budujecie domek? Gdzieś pod Poznaniem?

hejo

Laseczki ja tylko na chwilkę bo w pracy jestem ale wpadam podzielić sie z wamu uwagą ze ksiązka którą kupiłam Doroty Zawdzkiej jest niezastąpiona!!!!!!! napisana prosty językiem podane przykłady itp... własnie ją koncze i polecam mamą które mają problemy z niejadkami z dziećmi które nie zasypiają same lub będa chciały oduczyć dzieci od cyca.... ksiązka rewelacyjna ja od 2 dni stosuje sie do niej wzglendem wiki i w szoku jestem ze jest poprawa!!!!!!!!!!!!!

takze polcam kobitki!!!!!

Hej Marcjanki! U nas pogoda nadal piękna - 16 stopni i słońce :rofl: Gabę w niedzielę męczył kaszel, więc na wszelki wypadek w tym tygodniu wagaruje a co za tym idzie, spacerujemy, spacerujemy, spacerujemy.. :-D Taka jesień to ja rozumiem!

heh, Pinka, już kocioł przed świętami? To naprawdę tak niedługo? Gratuluję nowego biznesu!
lokata, potwierdzam - nasze dzieci nie wyciągają żadnych wniosków ze swoich wypadków:tak: A Malwi pięknie rośnie, więc już się nie martw matka ;-)
wredniak, twoja Gabi rozkoszna! Jeszcze tak nieporadnie raczkuje :-D
patik, jak samopoczucie? Mnie ostatnio też naszla refleksja, że Gaba już taka "dorosła" jest :laugh2:
wierka, miłych chwil z eMkiem :-)
magula, jak kurtka ma być na chwilę to może nie wywalaj kasy na nową tylko upoluj coś na Allegro?
alamiqa, &&&& za jutro

Do nas dzisiaj dotarł nowy fotelik Gaby. Jakie to wieeeeelkie! :szok::-D

koncia :-)ja tez sobie doskonale zdaje sprawe, że czasami przesadzam z ta tesciowa bo jest po prostu tesciowa hahah:-D tak dla zasady...:) chociaz czasami ma wejscia takie powazne pewnie tez tak dla zasady:-)
budujemy się 25km od poznania jeszcze za komornikami, juz nie mogę sie doczekac!!!!

pabella i chyba tak zrobie z ta kurtką:) a powiedz jaki fotelik zakupiliście dla Gabi?

pinka czytalam opinie o tej książce i generalnie jest uważana za bardzo dobra:) nie wiem czy sie nie skusic:)

Ostatnia edycja:
Pinka, to tam są porady dla mam niemowlaków też? A napisz w skrócie, co doradza, jeśli dziecko nie zasypia w nocy samo? Podobnie jak w "Każde dziecko może nauczyć się spać"? Czy bardziej bezboleśnie?
A Wiki coś zwęszyła? :-)

koncia- zwęszyła bo zadała mi pytanie mamo a dlaczego zachowujesz się inaczej??? ja jej odpowiadam ze postanowiłam się zmienic i byc lepszą mamą nie denerwowac się nie krzyczeć itp.... ona szok :szok: he he a ja tu cichaczem działam

tak rady są dla niemowlaków jak i zarówno dla starszych dzieci ja mam czesc I kupie tez drugą a w tej czesci masz takie tematy jak

-moje dziecko wisi przy piersi
-mojedziecko nie chce spac
-moje dziecko nie chce jescmoje dziecko mnie nie słuchamoje dziecko nie umie sie bawić samo
moje dziecko wszystkiego sie boi
moje dziecko jest inne

itp ogolnie jest 14 problemów w tej częsci...a metoda usypia zupełnie inna niż w tej książce elektronicznej łagodniejsza zdecydowanie ma na tam czekania 3,5,7 :no:

Magula- zamów bo warto ja teraz dopiero usiwadomiłam sobie mnóstwo błedów jakie popełniłam i musze je naprawić.........wiem ze moje dziecko np potrzebuje wiecej bliskości szczerych rozmów wyciszenia i wspólnych posiłków przy jednym stole........a u nas wstyd sie przyznać rzadko tak bywało czas to zmienić!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Udało mi się jeszcze na chwilkę do Was zawitać. Jamie jak zasnął tak jest 18.30 pora kąpieli a on śpi w najlepsze.Próbujemy go delikatnie budzić,to otworzył oko,odwrócił się pleckami do nas i dalej śpi..

patik
ja jestem tego samego zdania ze ''drugie'' dzieci rosną szybciej,często zanim się obejrzę to Jamie mnie czymś zaskakuje:tak:
magula jak mogę doradzić to zwracaj uwagę jak jest kurtka szyta pod szyja.My kupiliśmy Sammiemu na zimę taka grubiutka,cieplutka ale miała francowaty zamek pod sama szyje ze go potem ciągle gniótł.Z teściową
to najlepiej na odległość:-) mogłaby chociaż tak na odczepnego zaproponować by u nich zrobić imprezę,przecież solenizant to jej syn!!:-D
pinka widzę zafascynowana książką:-) zaraz zmykam z bb i wchodzę ebay;-) dzięki za cynk:happy2: Swoja droga Nikita jaka skubana spostrzegawcza ze się tak szybko zorientowała ze mama się inaczej zachowuje:tak:
pabella to spacerujecie i wykorzystujcie słoneczko ile sil starczy w nogach;-)

Do góry