reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
Witajcie!
Sezon chorobowy się zaczął, co chwila ktoś niedomaga.
Ola
, kuruj się.
Magdzior, dobrze, że jesteście szczęśliwie po choróbsku.
Patris, oj,skąd ja znam problemy z pobieraniem krwi i moczu. Kiedyś pielegniarka miała cały fartuch umazany, jak próbowała Małej pobrać krew z palca. Ja myślałam, że zemdleję. Będąc w szpitalu cztery razy naklejałam Córci woreczki na mocz, skutkiem było tylko odparzenie, a siusiu poszło bokiem.
Pinka, dobrze, że to tylko Dolina Muminków, a nie jakaś gorsza. Ja czasami penetruję Rów Mariański. Na pewno wkrótce będzie lepiej.
Spring, zaszalej Pedagogu. U nas impreza jest w sobotę, ale chyba się tym razem nie wybiorę.
Spokojnego popołudnia i wieczoru.

Dziewczyny jaka ja jestem szczęśliwa , góry mogę przenosić , odebrałam wyniki i są bardzo dobre :) a krwinki i hemoglobina to w górnej granicy po mamusi ja tak całe życie mam :)Po prostu taka uroda mojego maluszka że jest szczuplutki i długi :). Jeszcze posiew ale to po weekendzie , powinien być ujemny bo limfocyty w normie :). Na dodatek upolowałam dziś w ciuchlandzie koło siebie : trzy pajacyki , dwie bluzeczki z długim rękawem i śliczną niebieściutką polarową bluzę z uszatym kapturem :)Więc humorek mi się poprawił :)

Alamiqa no tak Ty to doświadczona mama jesteś z Alusią dużo przeszłaś :) Bo chyba z tymi woreczkami to u dziewczynki trudniej niż u chłopca :)
Ola kuruj się kuruj :) Szybkiego powrotu do zdrowia życzę :)

Ostatnia edycja:
Na szybko dzielę się dobra nowiną! Znajomość swoich praw nie poszła w las i wywalczyłam to, co chciałam wywalczyć! Innymi słowy dostałam dzisiaj telefon od pracodawcy z propozycja ugody :-)
W związku z tym, Kika, ja na spotkanie chętna, ale termin to potwierdzę bliżej końca miesiąca, ok?

Poza tym byłyśmy dziś na szczepieniu. Gaba dobija do 9kg, brakuje tylko 80gram ;-)

Patris, widzisz, nie ma żadnych powodów do zmartwień i tak trzymać :-)

Ojej, poszczepionkowy wyjec wyje... :eek:

Dobry wieczór Mamusie ...
No i dziś kolejna wizyta u pediatry, tym razem z wynikami morfologii i moczu. Mocz ok. Hemoglobina troche słaba i aby nie wpaść w anemie dostała żelazo+cebion+kwas foliowy+wit.B3 (dla lepszego przyswajania) No i w połowie listopada mamy zrobić powtórkę badania. Dodatkowo waga słabo poszła do góry ... w ciągu 1,5m-ca zaledwie 400gram ... ehhh.

witam dziewczynki.......
moja bratowa przedwczoaj wypuszczona ze szpitala wczoraj wrocila znowu..odeszlu jej wczoraj wody miala skurcze wczesniej wymiotowala krwawila..a teraz nic...czekaja na rozwoj sytuacji ..daja jej jakies witaminy ale kroplowki jeszcze nie..masakra ona juz tyle czasu się meczy ogolnie teraz to psychicznie a my razem z nia....mam nadzieje ze koncu cos z nia zrobia....
malutki mój kaszle caly czas dalam mu syrop od 1 roku ale mniejsza dawke..w sumie niewiem od czego kaszle skoro caly czas w domu siedzimy..
buziaki dla Was wszytskich:)

spring ja mam jeden standardowy sen,tylko sceneria się w nim zmienia.Sni mi się on kilka razy do roku.Tylko się nie śmiej:-D Jestem żołnierzem w czasie II wojny światowej i z blaszanym hełmem w szarym mundurze uczestniczę w wojnie,tylko pole bitwy to podwórko mojego domu rodzinnego ale wygląda bardzo realnie,dosłownie jakbym się w czasie przeniosła. Czasem tez śni mi się ta wojna,to samo miejsce tylko ze ja uciekam przed nieprzyjacielem. Normalnie koszmar.M się śmieje ze u mnie we snach to się przynajmniej coś dzieje i tv wieczorem nie muszę oglądać
pinka musi być coś w powietrzu,jakieś jesienne przesilenie czy coś w tym rodzaju.Nie dziwie się Wiki ze ma takie podejście,skoro pani do niej krzyczy.No wiecie co:wściekła/y::wściekła/y:
patris współczucia z tymi badaniami.Ciesze się ze wyniki były dobre a do tego zakupy udane-czego chcieć więcej:-)
lokata będzie dobrze:tak:
julia a nie mogą jej już wreszcie tego porodu wywołać?? Meczy się tylko dziewczyna niepotrzebnie &&&&&

No i wróciłam ze spotkania z "Ciałem pedagogicznym":-D Było fajnie, restauracja-I klasa! Czuję,że jeszcze kiedyś tam zawitam. Zamówiłam sobie placek po węgiersku-był pyszny,ale do tej pory go czuję:eek: Już widzę te dzisiejsze koszmary nocne :sorry2: (jak jestem przejedzona to śnią mi się głupoty).

Wierka przepraszam,ale nie mogę przestać się śmiać z Twojego snu:-D:-D

Julia oby Twoja bratowa wreszcie urodziła:tak: Trzymam &&&

Pabella cieszę się,że wszystko idzie po Twojej myśli:tak:;-)

Patris super,że wyniki moczu są OK:-p

A ja oglądam film dokumentalny na National Geographic o ludziach,którzy piją swój mocz, spożywają łożysko i inne odchody:eek::baffled: Fuuuuuuuuuj....

reklama
Dzień dobry!
Pedagogom życzę wszystkiego naj!:tak:;-) U nas tak zimno na dworze,że Jasiowi założyłam dziś rajtki, zimową kurtkę i czapę:-) Kurcze,trzeba będzie się przyzwyczaić do takich temperatur:confused:

Futrzak,Scarletka buziaki dla chłopaków z okazji ukończenia 7 miesiąca:-)

Do góry