reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

My mamy już drugi fotelik ale ze spokojem poczekamy na jego kolej:-)
No widzisz, ty już masz a ja pojechałam pooglądać i zorientować się w temacie ;-) Nie miałam zamiaru przesiadać jej do nowego fotela już dzisiaj :-)

Spring, sygnały miałam i dlatego od jakiegoś czasu szukam pracy ale jest ciężko :zawstydzona/y:
A powód zwolnienia (oczywiście nieoficjalny) jest taki, że ośmieliłam się zajść w ciążę, niestety :sorry2:

reklama
Pabellka wierzę,że Ci ciężko i nawet jak się czegoś spodziewasz i to następuje to nie jest miło. A powód zwolnienia to przecież dla Ciebie najcudowniejszy Skarbek na świecie i niech Ci naskoczą!!! Ty masz Gabrysię i założę się,że nie cofnęłabyś czasu...:-)

Pabella- wiem, wiem, że nie chciałaś przesiadać małej w większy fotelik:D Dobrze, że już Cię tam nie ma (pseudo praca)! Jak mozna tak potraktować kobietę, młodą mamę bo co? Bo to, że jak ma juz dziecko to jest mniej zorganizowana i mniej "wydajna", że tak to ujmę?! BZDURA kto lepiej jest zorganizowany jak nie matka! DYSKRYMINACJA! Cholera, Polska prorodzinna.... To się wkurzyłam, o!

Ja pierwsza dzisiaj??

Lokata, bo ja to czasem mylę ciebie z Tulipkiem.. Zupełnie nie wiem dlaczego... A skoro u niemowląt się kostnikai wchłaniają, to super wiadomość. Kciuki zacisnięte, żeby wszystko było dobrze!

Pinia to miałaś ciężki dzień, a dzisiaj znów nie odpoczniesz... ale ty zawsze masz tyle energii, że na pewno dasz radę!

Pabelka no szczyt chamstwa jak dla mnie. Ja nie potrafię zrozumieć takiego traktowania.

Nocka jako taka. Oczywiście przy ostatnim karmieniu zasnęłam i końcówkę Ela przespała z nami. No ale ogólnie nie było źle.

Dzień dobry Mamusie ...
Ja i Mała Mi dziękujemy wszystkim za trzymanie kciuków.
Od 7 zaczęłam dziś sprzątanie by tylko nie myśleć. Godzina 10 Malwi śpi a ja dopijam zimną kawę z rana. A co z resztą dnia? eMek ma dziś dyżur cały dzień i wróci ok 19, za oknem pada wiec pozostaje nam tworzenie jakiś nowych zabaw.

hej

noc ciężka. Wiatr wiał pozrywał drzewa i prądu nie było i o świeczkach. Miałam tylko 2 termosy z ciepłą wodą ,do robienia mleka . Zimno było ,że szok :szok: ,ale mama napaliła w piecu. Kąpanie nie wyszło więc tylko chusteczkami ich przemyłyśmy i lulu. No i pech chciał ,że co 2 godziny się budzili i płakali , bawili się , śmiali ,a ja już normalnie padałam.

A wczoraj maluchy miały urodziny i mają teraz 7 miesięcy :-)Ale duże te moje chłopy. Tatuś ich dzisiaj pojechał do babci i wróci we wtorek. No cóż taki to typ człowieka ,że mama ważniejsza od dzieci.:wściekła/y: :-(.

dzięki dziewczyny!
Zawsze jak jakies złe rzeczy dzialy sie w moim życiu to wynikało z tego cos duzo lepszego, więc mam nadzieję, że i tym razem tak będzie :-)

Witam sie i ja :) Ale durna pogoda we Wrocławiu...Raz piekne słonce a raz leje i tak w kółko...Ja juz po 3 kawie ale nie wiem czy sie obudzę.
Dzis juz u nas lepiej. Zuzia je nawet w miare :)

Pabella zupełnie nie rozumiem tego goscia od fotelików. A jaki macie teraz?

Marlena wszystkiego dobrego dla Twoich Szkrabów z okazji 7 miesiecy :)

Lokata trzyma sie jakos a ja trzymam kciuki zeby ładnie sie wchnął i nie było po nim sladu :)

reklama
Hej!
jak tam weekend mija??? my zaliczyliśmy zakupy jedzeniowe i tak sie nimi zmęczyłam, bo Hanka cyrkowała, ze czekam na dobre duszki coby ogarnęły mi dom, bo nie mam po prosto siły:(za to Zosia siedziała ze stoickim spokojem w foteliku do samego końca:) dostałam od osiedlowej sklepikarki pół dynii, czeka mnie dzisiaj robienie słoiczków;)
marlena wyrozumiała jestes, ja bym swojego emka na tyle nie puściła...buziaki dla kawalerów:)
Pabellka niech te "lepsze" szybko nadejdzie!!!! ale i tak smutno że tak traktują młode mamy:( brak słów!
kika żebyś na noc się nie obudziła kiedy przyjdzie pora spania:-D

Do góry