reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

Heja, heja!
Tak od wczoraj mówi moje Dziecię,więc i ja siętak witam. W nocy dwugodzinna przerwa w spaniu w związku z na powrót zatkanym noskiem. Ale dziś od rana znowu "heja" i dobry humorek, więc może to juz koniec kataru?
Spring, jak dziś Twoja śliczna Anusia? Oby znacznie lepiej. Ona wyzdrowieje, a Ty będziesz musiała leczyć skołatane nerwy.
Julia, przykro mi, że znowu masz dolegliwości bólowe, a tańca zazdroszczę. Sama dawno temu trochę ruszałam się towarzysko. Teraz tylko "dwa na jeden" na weselach i studniówkach (no tam to jeszcze polonez;-)).
Miłego dnia , Kobietki.

reklama
Dzień dobry Mamusie ...
Noc jak zwykle spokojna ... eMek cały dzień w pracy więc z Malwi same musimy sobie zorganizować czas. Ale co robić kiedy taka pogoda za oknem? Jeśli nie bedzie padać to poubieramy sie ciepło i może gdzieś ruszymy.
Wczoraj jak zwykle przeboje z kolacją ... wypiła tylko 40ml i nie dała sobie wiecej wcisnąć. Zastanawiam się skąd to się bierze. Wcześniej na deser o 16:30 zjadłą kilka łyżeczek tartego jabłuszka no i o 18:30 ta marna kolacja :no:

Dzień dobry,
kolejny szaro-bury dzień,ale przynajmniej nie pada. Ania w nocy kaszlała,ale ogólnie jest pogodna,ma apetyt i zaczęła zgrzytać zębami:-) Inhaluję ją 3xdziennie. Tak chciałabym żeby była już zdrowa,a co najważniejsze-żeby to już nie wróciło. Wątpię jednak żeby tak szybko to minęło. Może będziemy musiały jechać na pH-metrię (wkłada się na dobę rureczkę przez nos do żołądka i określa się kiedy jest największy refluks). Po tym badaniu dziecko dostaje leki na refluks i podobno przestaje chorować. Tylko ja do końca nie wiem czy ona ma ten refluks tak mocny,że powoduje on te dolegliwości. Czy może to z innego powodu. Niby dostaje mleko A.R., a i tak znów jest nawrót. No nic-muszę zdać się na lekarzy. Zobaczymy.
Dobra,już Was nie zanudzam swoimi problemami,bo zaniedługo przestaniecie czytać moje posty:-D:-D

Bosa, Fifronka,Asco najlepsze życzonka dla Stellki,Eli i Jaśka z okazji 7 miesiączka:tak:;-)

Scarletka gdzie jesteś?

troszkę mnie nie było...ale zmagamy się z chorobami. widzę że nie tylko my chorujemy:-( u nas na szczęście gorączki już nie ma ...tylko paskudny katarek.

Pozdrawiam !

Witajcie u nas w koncu zawitało ciepełko wiec piore piore i piore miałam w planach wziąsc mała na spacer po powieszeniu pierwszej tury jednakże młoda padła i spi

i mam pytanko do dziewczyn które maja kuchenki gazowe w kolorze srebrnym jak czyszcicie przypalenia nie takie co idzie ścierką zetrzeć tylko takie co sie robią pod palnikiem i scierką nie schodzą bo furi dostaje maszynka ma 2miesiące a pod palnikami cała brazowakupiłam mleczo do stali szlachetnej i nie schodzi macie jakiś dobry sposób na to?

Ale sie tych chorowitków nazbierało wszystkim dużo zdróweczka

i wszystkim 7miesięczniakom sto lat
kiedy to tak zleciało dopiero testy robiłyśmy a tu juz prawie rok nasze pociechya mają

I minelo 7 m-cy!

usciski i calusy dla Jaskowych rowiesniczek - Eluni i Stellki!

Jak ten czas leci, normalnie szok, Papcia ma racje dopiero co testy robilysmy i ogladalysmy zdjecia fasolek, a teraz moj bobo siedzi obok mnie i wali mi w klawiature:-D:-D
Na szczescie zdrowo i bez wiekszych problemow nam ten czas minal, mam nadzieje, ze tak bedzie dalej czego i wszytskim Marcjatkom zyczymy.

Spring -dzieki za zyczenia, mnostwo zdrowka dla Ani, niech bidulka sie kuruje szybko.

Futrzaku -trzymamy kciuki za Piotrusia, niech przepedzi to chorobsko.

Patik - dzielna mama z Ciebie, w pracy bedzie co raz to lepiej. Po latach tyrania w korporacji mi tez odpowiada bycie Mama na caly etat w domu.:-D Jak dziewczynki znosza Twoja nieobecnosc, no i Zosia bez cycusia?

Malinka - Jak Ci w pracy?

Lokata - jesli to jednorazowy spadek apetytu, to nie martw sie, dzieci czasem tak maja, ze wola sie same troche przeglodzic

Julia - tez bym gdzies potanczyla, mysle zeby z Jaskiem gdzies sie zapisac, bo nie mam go z kim zostawic

Alamiqa - kciuki, aby ten katar sie juz skonczyl

Papciu - w Polsce mialam stalowe garnki, i zawsze w Lidlu kupowalam takie specjalne stalowe waciki nasaczone jakims srodkiem (rozowe pudelko) do czyszczenia, one nie rysuja powierzchni, a super wszystko schodzi, mysle ze do kuchenki tez powinny ok

Ostatnio szukam jakis rzeczy na zime dla Jaska (kazdy nas tu nia straszy), rajtki, ocieplacz, rekawiczki, jakas czapka no i butki.
I co? A odkrylam, ze w Kanadzie nie ma rajstopek dla chlopcow, :baffled::confused:

Mamy chlopcow - czy Wy ubieracie swoim synkom rajtki, czy tylko ja mam taki dziwny pomysl?

PLS, jesli macie jakies dobre marki, i sprawdzonych sprzedwacow z Allegro, pls dajcie jakies namiary, szukam czegos co dobrze sie nosi i popraniu jakos jeszcze wyglada:)

ps

i musze przyznac, ze produkcja postow baaaaardzo spadla:baffled:, wszystkie takie zagonione, ze ho, ho, praca, dom, to jednak wyzwanie:)

Trzymajcie sie Kochane

Hej,
wróciłyśmy z parku mimo katarku:-) (ten rym niezamierzony). Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale pogoda całkiem ładna i szkoda mi było Malutkiej.
Elunia, Stellka i Jaśko, buziaczki z okazji siódmego miesiąca:*
Piotrusiu, witaj w klubie zasmarkanych. Oby Ci szybko przeszło!
A co do posto-produkcji, to wydajnośc faktycznie spada. Wejdźcie sobie na jakikolwiek wątek dzieci urodzonych np.trzy lata temu. Pustki i cisza. Z nami chyba tak nie będzie? Choć sporo Dziewczyn już chyba na dobre odpadło, a szkoda.
Tym, co piszą i czytają życzę miłego popołudnia.

reklama
Do góry