Alamiqa - moja królikiem dosłownie pluła
Koncia ja już Mai nie chwalę na zapas, bo wiem, że potem się to przeciwko mnie zwraca…
Trzymaj się, nie daj się! Pokaż kto tu rządzi
Futrzak,
Krówka – uściski dla 6 miesięczniaków, niech zdrowo rosną i nie dają w kość mamom
Patik a ja doskonale wiem jaki jest dzień tygodnia i odliczam dni do weekendu
W pracy powoli ogarniam "burdel", w domu bez zmian czyli ciche dni, młoda na szczęście nie daje w kość dodatkowo, więc jest znośnie. Dziś byliśmy u lekarza, taka comiesięczna kontrola. Maja waży 6900g (+500g w ciągu miesiąca) a mierzy 67cm (+2cm). Lekkie skrzywienie do prawego boku wyrównane, młoda jest już prościutka. Cieszy mnie, że zabawy na lewym boku dały efekty, nawet na brzuch z tego boku swobodnie i bez jęków się przewala. W ogóle non stop urzęduje na kolanach i wyprostowanych rękach i się buja w przód i w tył, komicznie to wygląda
A potem ręce się uginają i bach na twarz, ale dzięki temu jest krok do przodu
Aha, jak jutro wykupię receptę to zaczynamy mieszanie mleka 1 z 2. Niestety lekarka "ma w zwyczaju" wypisywać tylko 6 opakowań, a dopchać się do niej na kolejną wizytę przed upływem miesiąca graniczy z cudem. Ciekawe na ile nam starczy te 6 opakowań...
Co by tu jeszcze. Pisałyście o opryszczce, że łatwiej mimo wszystko niż z migreną. No niby tak, ale u mnie makijaż jest rzadko (zwykle tylko tusz do rzęs i korektor pod oczy), a ogólnie samopoczucie jest podłe, bo ten plaster wiecznie się odkleja i wygląda fatalnie. No ale nie będę marudzić. Szkoda tylko, że to dziadostwo wraca średnio co 3 tygodnie...
W piątek Marcin postanowił, że pojedzie nad morze do znajomych na weekend. Oczywiście pytał czy nie mam nic przeciwko, że zostanę sama z dzieckiem na dwie noce i dwa dni (w pt Maja pół dnia będzie z babcią). Doszłam do wniosku, że czy jest czy go nie ma w weekend to żadna dla mnie różnica, więc niech lepiej jedzie, nie będzie mnie drażnić swoją obecnością. Może się zastanowi przez weekend nad tym co do mnie mówi i jakim tonem...
No i tyle smutów
Teraz czas na sen, bo młoda śpi już od 19:30. Trzymajcie się dziewczyny, miłej nocy!