Hej dziewczyny ja tylko wpadłam się przywitać. kiepsko się dzisiaj czuje- boli mnie od rana prawie cały brzuch- zastanawiam się czy to mogą być skutki po mega zdenerwowaniu jakie się mi wczoraj wieczorkiem przytrafiło. Miałam dzisiaj isc do lekarza ale ma urlop- to juz moje drugie podejście do niego w tym tyg.jestem już tym wkurzona- podobno ma być jutro na 100%. Ogólnie postanowiłam spedzic dzisiejszy dzien w łóżeczku. Może jeszcze później do Was zajrzę. Miłego dnia- buziaki
reklama
dmuchawiec
lipcóweczka'09,
Dziewczyny mam do Was seksowne pytanko;-)
Moja pierwsza ciąża byla bezproblemowa i kochalismy sie ile wlezie. Ale pół roku później niespodziewanie zaszłam w ciążę i poroniłam w 6tym tygodniu. Teraz nie kochamy sie od momentu poczęcia, co jest straszliwie uciążliwe Zapomniałam zapytac i to lekarza (zawsze zapominam zapytac o to, co ważne). Jak to jest u Was? Szczególnie u tych z Was, którym tez zdarzyło sie poronić? Co na to Wasi lekarze?
Moja pierwsza ciąża byla bezproblemowa i kochalismy sie ile wlezie. Ale pół roku później niespodziewanie zaszłam w ciążę i poroniłam w 6tym tygodniu. Teraz nie kochamy sie od momentu poczęcia, co jest straszliwie uciążliwe Zapomniałam zapytac i to lekarza (zawsze zapominam zapytac o to, co ważne). Jak to jest u Was? Szczególnie u tych z Was, którym tez zdarzyło sie poronić? Co na to Wasi lekarze?
my również w pierwszej ciąży kochaliśmy się ile wlezie, bywały dni, że z łóżka nie wychodziliśmy i wszystko było dobrze. teraz po naszych przygodach z poronieniami mieliśmy zakaz do 8 tyg, ale jak już usg wyszło dobrze ginek pozwolił delikatnie próbować. no i tak, bez szaleństwa powoli zaczynamy wracać do łóżka
myślę, że jak ginek nie wspomniał, to nie ma przeciwwskazań, u nas od razu mówił zero sexu.
myślę, że jak ginek nie wspomniał, to nie ma przeciwwskazań, u nas od razu mówił zero sexu.
poziomki
mama 00 08 11 13 15
Ja też mam usg 3D! To jest suuuuuuuper pamiątka i jak macie kase na to badanie to Was namawiam
Dmuchawiec ja w 1 ciąży miałam zakaz od początku do końca, i gin od razu mi o tym powiedział i przypominał.
Jeżeli ciąża przebiega prawidłowo to nie ma przeciwwskazań,jeżeli masz wątpliwości to lepiej zapytać gina.
Zrób sobie ściągę je w 2 ciąży robiłam bo nie byłam w stanie czegokolwiek zapamiętać
Wiesz może jaka była przyczyna poronienia???
Dmuchawiec ja w 1 ciąży miałam zakaz od początku do końca, i gin od razu mi o tym powiedział i przypominał.
Jeżeli ciąża przebiega prawidłowo to nie ma przeciwwskazań,jeżeli masz wątpliwości to lepiej zapytać gina.
Zrób sobie ściągę je w 2 ciąży robiłam bo nie byłam w stanie czegokolwiek zapamiętać
Wiesz może jaka była przyczyna poronienia???
dmuchawiec
lipcóweczka'09,
Przyczyny poronienia nie znam Jestem zdrowa- robiłam badania, zadnych wad anatomicznych układu rodnego.
Ale boje sie, ze sie powtórzy...A z drugiej strony tesknie za moim mężusiem...;-)
Ale boje sie, ze sie powtórzy...A z drugiej strony tesknie za moim mężusiem...;-)
Powiedzcie jeszcze w ktorym tygodniu najlepiej robic to 3d lub 4d?
Jeszcze jedno ,niby wyniki mam super ale moja mama zwrociła mi uwage ze mam za duzo leukocytow 11.09 a norma do 10,czy to normalne w ciazy? i temp 37,3?
Jeszcze jedno ,niby wyniki mam super ale moja mama zwrociła mi uwage ze mam za duzo leukocytow 11.09 a norma do 10,czy to normalne w ciazy? i temp 37,3?
Ostatnia edycja:
Agatatje
MAJOWA MAMA 06` Fan(ka)
morrigan, ja tez nie mialam wizyty tzn mialam tylko spotkanie i pogadanke bo w szwecji do gina w ogole sie nie idzie chyba ze cos nie tak, a normalnie to tylko polozna i usg w 16tyg....
co do tych badan prenatalnych, to tutaj jest mniej wiecej tak, ze jezeli wykryja jakies powazne wady u dziecka, to oferuja albo aborcje albo podpisanie zobowiazania do wychowania chorego dziecka (ze sie go nie odda do zadnego zakladu opieki). Nie wiem sama co o tym myslec ani jak to dokladnie wyglada, ale tu jest takie dosyc lekkie podejscie do aborcji.
a libido przy mdlosciach = zero
co do tych badan prenatalnych, to tutaj jest mniej wiecej tak, ze jezeli wykryja jakies powazne wady u dziecka, to oferuja albo aborcje albo podpisanie zobowiazania do wychowania chorego dziecka (ze sie go nie odda do zadnego zakladu opieki). Nie wiem sama co o tym myslec ani jak to dokladnie wyglada, ale tu jest takie dosyc lekkie podejscie do aborcji.
a libido przy mdlosciach = zero
kasiulka85
Fanka BB :)
Witam Marcowe mamusie, chciałam się dołączyć do tego zaszczytnego grona :-)
reklama
_alunia_
To ja ;)
Malinaa, wczoraj gin powiedziała mi, że jak mam problemy to też powinnam stosować czopki glicerynowe (nic innego, żadnych tabletek itp), no i pić dużo wody niegazowanej, jeść owoce, warzywa i inne produkty zawierające błonnik. Powiedziała mi też, że mam zrezygnować z białego pieczywa i makaronów, a ja tak je lubię no cóż
A co do badań prenatalnych to nie zdecydowałabym się, bo po co się stresować, a i tak nie skorzystałabym z takiej alternatywy.
pozdrawiam i życzę miłego popołudnia:-)
A co do badań prenatalnych to nie zdecydowałabym się, bo po co się stresować, a i tak nie skorzystałabym z takiej alternatywy.
pozdrawiam i życzę miłego popołudnia:-)