reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Witam się po pierwszym dniu pracy...w zasadze to minął ekspresowo, jakoś bez większych emocji, wróciłam na stare śmieci i czułam się tak samo, tak jakby wcale nie minął rok ;) jakbym była w tej pracy zaledwie tydzień temu ;)
Masakra to była w nocy, bo Niunia się znowu budziła z krzykiem przeraźliwym, no i jak dałam smoka to zauważyłam że ma totalnie zapchany nosek, więc ze smokiem w buzi nie może oddychać i ryyyyk, przestraszyłam się nie na żarty, że mi się tu zaraz udusi albo co :no: pojechaliśmy do lekarza w nocy, na "nocną pomoc lekarską" czy jakoś tak to się teraz nazywa. Babeczka osłuchała, obejrzała i powiedziałą że czysto, katarek i lekko zaczerwienione gardło, dostaaliśmy nasivin, cebion i nawilżać solą morską i wyciągać glutki. Dobrze że to nic poważnego przynajmniej na razie, mam nadzieję że szybko minie, bo Łucja męczy się strasznie, ciężko jej oddychać, a jeszcze mleka za bardzo nie chce, za to wodę chętnie :eek: Oj moje biedactwo :-(

julia wszystkiego naj dla Dominiczka :-)
magdzior spróbuję z tą śliwką....tylko że ja ich akurat nie znoszę ;)
patris u nas mokre koszulki to standard, Luśka nie dość że się ślini to i ulewa, przebieram ją chwilę ;)
papcia to wyśpij się w końcu ;)
wierka no może chodzi o brzuszek, a teraz wiem też że i o nosek, poobserwuję jak wyzdrowieje czy jeszcze się wygina, mam nadzieję że przejdzie. No a ten Twój M złowił coś?
spring tak, teraz już czekamy tylko na dobre wieści, oby takie były &&&&

reklama
pinka a jadłaś kiedyś Anglieskiego cheesecake?Jak jadłaś to już wiesz dlaczego im tak polski smakuje:tak:
apistella zdrówka dla Łucji.A mój m nic nie złowił,bo mówil ze ma sprzet do d.. tlumaczyl mi ze żyłka musi byc inna itd.. jakbym sie na tym znała :-)
spring będzie dobrze&&&&

Spring- zdrówka dla Anusi! Na pewno będzie dobrze!&&&&

Wszystkim maluchom obchodzącym swoje święto Wszystkiego co Najlepsze!

Miałam tyle napisać, ale z tego nadrabiania stron nie wiem co komu :zawstydzona/y:

Dziś Janek obudził się o 2.30 na mm i spał do 7. O 22 natomiast zbudził się z tak przeraźliwym krzykiem i płaczem, że sama się wystraszyłam. Dostał kropelki na brzuszek i żelik na dziąsełka i po chwili jeszcze płacząc zasnął.
A dziś byliśmy na wizycie kontrolnej u hematologa. A więc bez podawania żelaza tylko na wprowadzeniu warzywek i mięska hemoglobina wzrosła do 8,2! Natomiast poziom żelaza jest na dolnej granicy normy ale....zawsze to w normie:-). Kolejna wizyta 28 listopada uff.
No i oficjalnie mogę powiedzieć, że moje dziecko to nie tylko perszing w łapkach (bo do tej pory wszystko było jego- ściągał, zwalał darł- refleks to ma) ale i w pełzanioraczkowaniu. Po kilku dniach prób śmiga jak nie wiem:-). Jestem z niego dumna:tak:
Trzymajcie się dziewczyny! Miłej i w miarę przespanej nocki!

wsztsytkim chcę odpisać a jak przychodzi co do czego to wszytsko zapominam...

spring dobrze ,że jesteściie pod opieką i wszytsko się wyjaśni i napeno nie będzie to nic poważnego zobaczysz.....ddosyć nrwów juz przeszłas!!
wszystkim chorowitkom duuuuużo zdrówka....

apistella to sie wystraszyłaś biedaczyno ,ale dobrze że pojechaliście!!
moje wyniki są ok a samopoczucie normalnie nadal tragiczne ja juz niewiem co mi dolega....no masakra jakaś potami się zalewam czuję jakbym miała goraczke ciarki i menopauze naraz trzyma mnie tak już od dawna i nikt niewie o co chodzi....aż nieraz to ryczeć mi sie chce....ale są większe problemy...
mój kochany maluszek dostal odemnie dziś książeczkę z fisher pirice'a i takm nawet mu sie podobamuszę stwierdzić....on wogole lubi ksiązki;p a moja mama kupiła mu takiego fajnego żółwia był bez pudelka i kosztowal tylko 10 zł a jest bardzo fajny......

pinka współczuje koleżance i uważam ,że to jest jakaś paranoja pozwolić kobiecie tyle czasu się męczyć ...wiecie co szkoda normalnie łów ...pozdrów ją i życz zdrówka dla niej i dzieciątka (mimo ,że mnie nie zna:)

Pinka dziekuje za przepisik

Apistella raczej sie nie wyśpie bo codziennie coś do zrobienia po nocy rano musze wcześnie wstać bo musze do Up lecieć więc nic z tego

Wierka nas m to by wspólny temat mieli ryby hehe my dzisiaj szczupaka złapaliśmy jutro idziemy znowu

a ja siedze i móżdze chyba do szkoły jakiejś pójde

wierka- ty tyle nie gadaj tylko pakuj rodzinkę w którąś niedziele i wpadaj na ten sernik;-)) zrobicie sobie wycieczkę przynajmniej do pini:-D:-D
papcia- nie ma sprawy:tak:

ja ide spac utrzaskałm 2 ciasta i padam na pysk spokojnej nocki wam zycze

hejka!
podjęłam dwie próby popisania w ciągu dnia ale po zalogowaniu się szybko coś mnie odciągało:( cały dzień spędziłam sama z dziewczynkami (emek z bratem pojechali na poszukiwania auta i wrócili o 21!!!! grrrr), do tego Hania nie spała popołudniu więc mnie wymęczyła na maksa, a sprzątanie i gotowanie z niuńkami to już czynności mega męczące. Ale przeżyłyśmy - szkoda tylko że nocne zasypianie Zosi skończyło się dopiero o 22.45:( O 17 przyszła niania na oswajanie się z dziewczynkami, następne spotkanie w piątek.

Spring dla Anulki szybkiego powrotu do zdrowia i domku&&&&&
Pinka poród koleżanki to jakaś masakra:angry: oby szybko doszła do siebie no i zdrówka dla maluszka:tak: kusisz tymi sernikami oj kusisz:-p
papcia
co z Ciebie za "wędkarka":-D a nad czym tak móżdżysz hi hi
julia dobrze że wyniki ok, ale dlaczego samopoczucie do bani??? może w końcu uda się znaleźć lekarza, który pomoże pozbyć się wszystkich objawów:tak:
krowkabordo gratki dla Jaśka!!!! super, że jest poprawa wyników:-)
barbra
Ty się nie zaszywaj, tylko wypłacz żale i smutki i będzie Ci lepiej:-p na opryszczke naklej plasterek i pomału zniknie, ja też od czasu do czasu borykam się z tym problemem:-(
apistella
fajny pierwszy dzień w pracy po takiej przerwie:-) a Łucji dużo zdrówka życzę!
malinka ja tam żyjecie? jak praca? buziaki dla Jaśka!

Papcia fajnie ja też bym chętnie po wędkowała bo nigdy nie miałam okazji a zawsze chciałam :). Ładny połów :)

Barbara nie wiadomo co gorsze eh :) Tyle że z opryszczką łatwiej się uporać , jak Patik napisała , plasterek makijaż i już a z migreną to bywa gorzej niestety :)

apistella super że powrót do pracy udany :) To się strachu najadłaś bidulo , dobrze że to nic groźnego :) Ja nawet nie wiedziałam że jest coś takiego jak nocna pomoc lekarska :) Ja wiem jaki jest ryk jak dziecko ma zatkany nos , przerabiałam to jak się małemu wody do noska nalało , zatkało mu nosek i tak ryczał że go nie mogliśmy go uspokoić :/ Dopiero jak mu oczyściłam mu nosek to się uspokoił :).

Krówka
widzę że tak jak mój Kacperek też się ostatnio z takim przeraźliwym krzykiem obudził :/ Super że wyniki lepsze :).

Julia Obyś w końcu trafiła do dobrego lekarza ,który znajdzie przyczynę :) Mój też lubi książki ;) Chce mu kupić taka książeczkę Fisher Price ale elektroniczną :)

Patik
to życzę żeby niania się sprawdziła :)

Dziś jedna pobudka koło 4 rano i zjadł 150ml mleka zagęszczonego :szok: :) , wczoraj między obiadem i kolacją zjadł 140 ml :szok:

My dzisiaj znowu do US wybieramy odebrać zaświadczenie :) Rozpogodziło się trochę więc to będzie miły spacerek :)

Zamówiłam wczoraj bledner Boscha o taki :
BOSCH MSM 7406 SKLEP NEO24.PL MSM7406 CENA
i czekam na niego z nie cierpliwością , wreszcie będę mogła konfortowo gotować dla mojego skarba małego :)

reklama
Do góry