reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

apistella wiesz właśnie nikt mi jej nie zlecił,ale teraz jak skończą się zastrzyki pojadę na kontrol i wspomnę o tym.....;)

spring kochana dzieki za wieści my tu cały czas jesteśmy z Wami i trzymamy kciuki!! będzie dobrze!!

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry!
Witam siepo wieczornymkoncercieipokazie sztucznych ogni. Może któraś chce się zamienić na mieszkania;-)?
Spring, szpital na Batorego znam od podszewki. Dwa razy leżałam na trójce, tam gdzie Wy, tylko piętro niżej, a trzy razy na piątce. Tam tez rodziłam moją Niunię. Budynek może nie wygląda zachęcająco, ale personel jest naprawdę fachowy. Nie wiem jak na pediatrii. Ja ostatnio byłam w Ligocie. Tam przynajmniej warunki niezłe. Trzymajcie się i nie dajcie służbie zdrowia!
A ja zmykam na ćwiczenia. Od dzisiaj męczymy się cztery razy w tygodniu. Mam nadzieję, że spodziewane efekty szybko przyjdą.
Miłego dnia!

Młodemu chyba znów ruszyły ząbki, w nocy co 20-30minut budził się z płaczem:( Jestem nieprzytomna:-( Ale zapowiada się piękny dzień, więc nie ma się nad sobą użalać.
Pamięta ktoś jeszcze Mamii? - okazało się, że studiowałyśmy razem na roku i część zajęć nawet miałyśmy ze sobą:tak: Niezłe jaja:szok:
Apistella
- współczuję złego samopoczucia Córci. Ja od razu włączałam śliwki z jabłkami z G do diety, bo też mieliśmy na początku przygód słoiczkowych problemy z koopą. Jak boisz się dać malutkiej to Ty zjedz parę suszonych śliwek.
Alamiqa - powodzenia na ćwiczeniach &&& ja dziś mam dzwonić do ośrodka i ustalić termin ćwiczonek.

Witam się :) Wczoraj mnie nie było bo cały dzień mi czacha dymiła , zbliża się @ więc mnie męczy :). Mały miał dwie pobudki , zjadł i zasypiał nawet bez smoka.Zęby mu dokuczają znowu bo wszystko gryzie i ślini się tak że koszulkę ma mokrą :) zdaje się że prawa górna jedynka się wykluwa , ciekawe kiedy się pojawi :). Mój skarb jeszcze nie siada sam ale jak mu dam ręce to siada pięknie i siedzi trzymając się moich rąk :)

Spring Tobie się ostatnio wszystko wali na głowę ale mam nadzieje że wyniki będą dobre i wyjdziecie :* Raz na wozie , raz pod wozem u Ciebie nie długo będzie to pierwsze :)
Marlenka super że wszystko dobrze i gratki z okazji zostania ciocią :)
Wierka chrupki to kaszka kukurydziana i woda :) Kaszkę kukurydzianą można pododawać już po 4 miesiącu a łatwo się rozpuszczają w ślinie więc zakrztusić się też trudno :)
Julia mam nadzieje że Dominiczkowi już lepiej :*
Pinka Gratki dla Eryczka :)
Pabella co do Adamka to niestety było do przewidzenia , Kliczko to wielkolud :) Tomka Adamka osobiście szanuje bardzo , we dług mnie walka była nie równa bo między nim są zbyt duże różnice fizyczne :) Ale podziwiam odwagę Tomasza Adamka :)
Wszystkiego naj dla Zosi , Gosi i Emilki z okazji pół roczku :**
Magdzior gratuluje pierwszego "Mama " mój już od miesiąca mówi ale jak powiedział pierwszy raz też byłam bardzo wzruszona :)
Alamiqa witaj w klubie ja mieszkam przy samym rynku i też niestety mam atrakcje dodatkowe ciągle , koncerty , fajerwerki i tak dalej :)
Ewe Gratki za pierwsze "TATA" jak mój powiedział pierwszy raz "Tata" to Emek mało nie zaczołga po suficie chodzić ze szczęścia :)

Witam sie i ja po długiej nieobecności

młoda dawała nam nieżle do wiwatu ostatnie dni w nocy budziła sie ponad 20razy a my chodziliśmy jak śniete ryby nameczy nas ząb wybiła sie tylko ciutka i odpuścił a moje dziecko spowrotem jest aniołeczkiem i możecie nie wierzyć ale jeszcze śpi!!!! nie mam zamiaru jej budzić no i w końcu zaczeła normalnie jeść bo przez te ostatnie dni to masakra była nic nie chciała jeść o piciu nie wspomne ale już jest wszystko ok
wybaczcie ale nie dam rady was wszystkich nadrobić ale postaram sie być o vteraz w miare na bierząco a teraz uciekam robić gołąbki:)

:-Dwitam

W sobotę dzwoniłam do kolezanki ktora rodziła i wyobrazcie sobie dziewczyna meczyła sie 52h :szok::szok: bole byly a rozwarcia nic dawali jej wszystko co popadnie i nic nie działało na koncu zrobili jej CC jak dla mnie masakra.........

sto lat dla wczorajszych i dzisiejszych solenizatów!!!!!!!!!!!!!!

Spring- trzymam kciuki za dobre wyniki i powrót do domku;-)
Ewe- gratulacje dla Emilci za piekne picie z niekapka i pierwsze słowka:tak::tak:
Patris- współczuje@ ja dzis mam 3 dzień ale w sobote myślałam ze umre...........
Alamiga- trzymam kciuki za ćwiczonka Aluska da radę dzielna baba z niej...
Magdzior- jeszcze troszkę a słowo mama bedziesz słyszec co chwilkę:-D ja na poczatku nie mgłam sie przyzwyczaić jak wiki mówiła mama hehe takie dziwne dla mnie to było...
patik- u nas tez płacz marudzenie słaby apetyt ale w tym tyodniu 2 zabek powinien juz byc....

Nikitka w przedszkolu my za godzine sie szkujemy i wychodzimy pogoda cudna wieje i leje chyba czapkę dzis ubiorę zeby mnie czacha nie dymiła.....

pozdrowionka

Hello
Nie miałam możliwości się do Was wczoraj odezwać,bo dzień minął nam na łowieniu ryb:-)
M miał swój dziewiczy połów,bo nigdy w Anglii nie łowił a ze w Polsce ciągle chodził na ryby to możecie sobie wyobrazić jak się cieszył,niczym dziecko:-D A i zapomniałam się pochwalić ze już drugi tydzień korzystamy ze spacerówki:tak:.Nasza jest bardziej na pól leżąco i Jamiemu jest w niej wygodnie także lubi mi na spacerach zasypiać.

:happy::happy:Gratulacje dla naszych solenizantów z wczoraj i dziś:happy::happy:

papcia Lenka pewnie odsypia ta walkę z ząbkowaniem.Przypomina mi się jak Pinka pisała ze Eryk miał podobnie i miała po tym wszystkim 5 dni wycięte z życiorysu:-)
patris dzięki,tak myślałam ale wolałam zapytać,dzisiaj skocze do polskiego sklepu
magdzior popatrz jaki ten świat mały:-) co do ząbkowania to chyba każdy musi swoje niestety przejść
alamiqa miłych ćwiczeń ;-) Co to za koncerty masz za oknem??
apistella pamiętam jak vetka mi radziła ze sama marchew zatwardza i dobrze by było podawać ja z ziemniaczkiem a z tym wyginaniem się do tylu to Jamie tak miał jak go wzdęcia męczyły wiec moze dalej jej było coś nie tak na żołądku
spring jestem z Toba,mam nadzieje ze Ania już lepiej i dzisiaj was wypuszcza.Człowiek przychodzi do szpitala się wyleczyć a tu jeszcze może się bardziej doprawić..oby Anie wszystkie ewe brawo dla Emilki,100ml to wcale niemało well done :tak:My tez przechodzimy na niekapek
marlena po tylu %%%%,które postawiłaś to bratanek będzie zdrowo rósł:tak: p.s.uwielbiam imię Oktawian ale w wersji żeńskiej i kiedy byłam w ciąży i wybieraliśmy imiona to dziewczynka miała być na 100% Oktawia:-)
pinka 52h-rekord:tak: i po co ja tak długo trzymali,zamiast wcześniej jej bólu oszczędzić:wściekła/y: przecież to stres dla dziecka.Mam nadzieje ze już wszystko z nimi dobrze&&& co do pogody to u nas tez pięknie:-D wieje i leje

Ostatnia edycja:
Meldujemy się po ćwiczeniach. Mała była super dzielna. Cały czas śmiała się do rehabilitantek. Nawet nie wiem kiedy minęło pół godziny. Teraz sobie słodko śpi. A ja musze trochę odgruzować mieszkanie po dwutygodniowej nieobecności. Do poczytania później.

Pinka 52 h czy Oni powariowali w tym szpitalu :szok: , u nas to parcie na poród sn zaczyna być absurdalny :wściekła/y:.Współczuje koleżance i dzidziusiowi też :-(
Alamiqa super że rehabilitacja udana :) Szybkiego odgruzowania mieszkania życzę :)

A głowa mi dalej pęka , ja mam w środę dostać eh :/

reklama
Mój jak zwykle odwalił numer i już 2 godziny śpi.W piatek mi tak pokrzyżował plany,jak miałam po czapkę i latawiec jechać wiec przełożyłam to na dziś i co??Jamek śpi w najlepsze:-D
Musze częściej na pogodę narzekać bo się rozpogadza:tak:

patris
Ciebie tak zawsze głowa przed @ boli??

Do góry