reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Ola a to mi przypomniałaś, że za chwilę będzie ma jak mdłości i barwy hahaha
Pabellko no chyba możliwe.. W sumie Jaś we wrześniu będzie miał 2,5 a jak by poszedł za rok to 3,5 dlatego pytam.. chociaż pewnie rocznik się liczy.. muszę się zorientować tu..
Barbra zdolniacha, gratulacje!!
Julia spokojnej nocki :)

Czas na mnie, bo eMek wyjeżdża o 4ej rano, więc musi się wyspać i mi nie pomoże w nocy.. Baj!

reklama
A my zęba mamy!!! :-) kurczę dziś leży sobie młoda, wsadziła mój paluch do buzi a ja czuję na palcu coś ostrego... szybko po łyżeczkę i zastukało!! :-) no normalnie cieszyłam się jak głupia ;) chyba ten ostatni dzień marudy + noc marudy i takie efekty ;)

madzik gęsią skórkę miałam jak przeczytałam, moja Niunia póki co miała pobierane z wierzchu dłonio z żyły, albo wyciskane z paluszka
srping super że Jasio z rówieśnikami, z młodszymi na pewno by się czuł nieswojo
pabella dzielna Gaba i fajnie że dobrze odbiera żłobek
ola dokładnie też bym posiedziała jeszcze, ale nie stać nas na to na razie, zwłaszcza że po powrocie dostanę podwyżkę :-)
barbra a jak wytrzymujesz bez Małej?
malina zazwyczaj jak mają miejsca to przyjmują 2,5 letnie dzieci, jeśli nie noszą pieluchy i same zjedzą, chociaż zdarzają się wyjątki, zwłaszcza w prywatnych przedszkolach, nawet z pieluchami przyjmują
julia wypoczywaj

wszystkiego naj dla solenizantów!! :)

Ostatnia edycja:
Cześć Kochane!;-)
Moje samopoczucie dziś gorsze: dostałam pierwszą @ od 14 m-cy! :eek: Już zdążyłam się odzwyczaić.
W nocy-jedna pobudka o 4.30. Za 2 godzinki jedziemy z Jasiem na zdjęcie szwów. Potem już go nie zawożę do przedszkola. Mam dziś plan posprzątać mieszkanie:blink: Ciekawe,czy przy dwójce dzieci ta sztuka mi się uda?:-)
Aha, po południu przyjeżdża do mnie nowa pralka! Juupiii:-D Tym samym dołączę do BB-owego Klubu Praczek:-D:-D:tak:

Apistella gratulacje nowego ząbka:tak: Rozumiem Twoją radość,bo ja też zareagowałam. Mojej Ani chyba też na dniach wyjdzie dolna dwójeczka;-)

Pabella, Dove najlepszego dla Gabrysi i Mestwinka z okazji pół roczku:tak::-):-)

Ostatnia edycja:
Hejo mamusie :-) Witam chłodno ale słonecznie
wink2.gif

Nocka upłynęła w miarę znośnie jak zasnął o 21 to obudził się ostatecznie o 4:30 ale jakoś nie spokojnie spał wybudzał się chyba z pięć razy z płaczem ale dawałam smoka i zasypiał dalej :-). Chociaż przy jednym wybudzeniu wzięło go na zabawę i zaczął się tłuc grzechotką o szczebelki musiałam mu ją zabrać
yes2.gif
. Na szczęście wstawać nie musiałam bo łożeczko stoi jakieś 20 cm od mojego łóżka , więc tylko rękę wyciągałam po omacku smoczek podawałam i spaliśmy dalej.Więc koniec końców jestem wyspana :-)

Obudził się o 4:30 zjadł 120 mleka , leży w łóżeczku i ani myślał spać coś tam gaworzył ,nagle słucham a On "tata"
shocked.gif
powtarza.Wczoraj go uczyłam cały dzień i przyniosło efekty , M to myślałam że po suficie będzie chodził ze szczęścia tyle na to czekał
p.gif
.

Spring gratuluje nowej pralki :) Ja jakieś dwa tygodnie miałam @ od ponad roku i też się śmiałam że zapomniałam jak to jest :-D.Taka sprytna i zaradna mama jak ty na pewno sobie poradzi ze sprzątaniem domu nawet przy dwójce dzieci :-).

Pabella , Dove również wszystkiego naj dla waszych maluszków z okazji pół roczku :-)

Julia tak to czasem jest z tymi lekarzami zwłaszcza prywatnymi , wiem coś o tym :sorry2:

Młoda noc przespała całkiem ładnie, jedna pobudka ok 4, ale za to do 5 nie mogła usnąć, a chciała :/ teraz drzemie a ja wsuwam śniadanko.

spring powodzenia ze sprzątaniem, ja czasem przy jednym i to śpiącym nie mogę domu ogarnąć...bo mam lenia ;) i gratki z nowej praleczki,
patris no to eM przeszczęśliwy :-D mój uparcie powtarza córci tatatatata na przemian z mamamamama, a ona na razie uparta ;) chociaż ze dwa razy powiedziała coś co brzmiało jak mama albo raczej nana, tylko nie wiem czy mam to traktować poważnie ;)

Dzień dobry Mamusie ...

apistella
... gratulacje z okazji pierwszego ząbka ... widać mała chciała sie pochwalić wsadzając Twój palec do swojego dzióbka :-)
spring ... dasz rade z pierwszą @ po takiej długiej przerwie! Gratulacje nowej pralki ... moja już od 7 się kręci bo Malwi obrzygała poduszkę na zielono-pomarańczowo.
Patris ... no proszę ... pierwsze "tata" ... domyślam się jaka musiała być radość :-)

A u nas noc średniawa ...tak jak Malwi spała ładnie całą noc to od kilku dni zaczęła się budzić z nie wiadomo jakiego powodu ... dziś ok 1:30 obudziła się i zaczęła się bawić swoim pluszowym liskiem :szok: Wczoraj było to samo. W ogóle jakoś tak niespokojnie śpi, kreci się, stęka itd
Też tak macie?

reklama
Dzień dobry!

Do moich koszmarnych opowieści dodam jeszcze, że zostałam ochrzaniona przez pielęgniarkę, że nie umiem utrzymać dziecko, musiałam jakąś wytrzeć siebie i Zosię co nie było łatwe bo 2 miesięczniak nie jest jeszcze stabilny, zwłaszcza jak wyje. Resztkiem sił wpakowałam ją do fotelika i wróciłyśmy same do domu. Dawno to było, ale do dziś pamiętam:dry:

malina - Zosia też poszła do przedszkola w wieku 2,5 lat i zaklimatyzowała sie dużo szybciej niż 4 latki:tak: Helenie już zarezerwowałam miejsce, jeszcze tylko 2 lata!:-D:shocked2:

apistella - gratki ząbka! u nas jeszcze ani słychu dychu.

Przyszedł i na nas czas by dietę rozszerzyć i tym samym Helenka zjadła 1/4 słoiczka marchewki z kaszką glutenową:-) smakowało bardzo, w ogóle na smakosza mi wygląda moja babeczka.
Dziś też zmykamy. Miłego!

Do góry