reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Piozimki ginek ma racje, też mi tak mówił przy mojej za wysokiej prolaktynie, że mogą pojawić się plamienia przed @ i w cyklu i mogą wystąpić duże bóle piersi.
najlepiej ją badać w pierwszych dniach cyklu, ale już bez krwawienia, w okolicach godziny 8 rano, bez seksu wieczornego, lepiej się wsypać i nie stresować, bo to wszystko wpływa na wynik

reklama
Ujemna? Na 100000%?
Przykro mi bardzo, ale nie poddawaj sie!
Szczerze mowiac to moze da sie jeszcze cos zrobic? czy raczej nie?

P.S.
Moze to chodzi o imie w tych problemach internetowych...bo w sumie to ja tez Marta ;)

Beta 0,1 więc na pewno ujemna. Mam mieć jutro usg i mają zobaczyć to moje endo. Jakoś nie mam zaufania do tych lekarzy a czytałam że jak jest endo za gróbe leczy się to farmakologicznie bo ma to coś wspólnego chyba z prolaktyną

Hej Poziomki bardzo mi przykro z powodu bety.
Poziom prolaktyny mozesz sobie zmierzyc w dowolnym dniu cyklu, mozesz sobie zrobic caly pakiet badan w 3dc.
Plamienia zazwyczaj wystepuja ze wzgledu na niski progesteron w 2 fazie cyklu. Chociaz ja plamilam mimo wysokiego progesteronu i nikt nie wiedzial czemu ;(

Kup sobie w aptece ten lek castagnus on lekko obniza prolaktyne, ale dobrze byloby sobie zrobic badania krwi bo przy wysokim stezeniu nie pomoze wtedy trzeba brac bromek np. a on juz jest na recepte.

Bedzie dobrze trzymam kciuki

Właśnie dostalam skierowanie na prolaktyne a tak naprawde nie mam pojęcia jaki jest dzień cyklu przez te plamienia
Mój gin jeszcze stwierdził że nie sądzi żeby plamienia były spowodowane u mnie problemami hormonalnymi

Piozimki ginek ma racje, też mi tak mówił przy mojej za wysokiej prolaktynie, że mogą pojawić się plamienia przed @ i w cyklu i mogą wystąpić duże bóle piersi.
najlepiej ją badać w pierwszych dniach cyklu, ale już bez krwawienia, w okolicach godziny 8 rano, bez seksu wieczornego, lepiej się wsypać i nie stresować, bo to wszystko wpływa na wynik
I jak to leczyłaś???

Cze kochane:)
Beta ujemna więc d..a
Gin mnie pocieszył że jeżeli moje endo jest takie duże to trzeba łyżeczkować:(

A wiecie może jak to jest z prolaktyną?? Mój gin twierdzi że jak jest nadmiar to się plami przed@ a ja myślałam że jest na odwrót
Poziomeczki tak mi przykro:no:,trzeba byc dobrej mysli,wiem ze to tak łatwo sie pisze ale trzymaj sie:-).
Jak tak czytam te Wasze opowiesci o trudnosciach z zajsciem i poronieniach to mam czasem wyrzuty sumienia.Ja juz ładnych pare lat temu wiedziałam ze z moimi probleami hormonalnymi bede miała problem z ciaza,groziła mi przedwczesna menopauza,nigdy sie w to nie zagłebiałam,podswiadomie po prostu nie chciałam miec dzieci,od kilku lat własciwie zrezygnowalismy z jakiegokolwiek zabezpieczenia z mysla ze ja przeciez nie moge miec dzieci i o tym byłam przekonana az do połowy lipca,kiedy to okres sie zaczoł spozniac.Teraz kiedy udało sie to wszyscy jestesmy zdumieni i wlasciwie po wczesniejszych diagnozach to mozna by to uznac za cud,czasem mysle ze to nie fer ze Wy sie tak staracie i nic a ja wcale o to nie zabiegałam a sie udało.Teraz tylko boje sie czy wszystko bedzie ok,juz nie moge doczekac sie przyszłego poniedziałku,mam wizyte u ginka z usg.
Takze Poziomki badz dobrej mysli,cuda sie zdarzaja.

poziomki najpierw ten castangus czy jak mu tam, ale on jak badania sa w normie jest ok, a nie na za wysoką prolaktynę. nic to nie dało. dopiero po przepisaniu bromgeronu, problem z cyckami wrócił do normy i ciążę utrzymałam do tego momentu w 2 cyklu brania.

Poziomki ja robilam moja prolaktyne 3 razy w 3 roznych cyklach i w roznych dniach. Pojedynczy wynik nie daje obrazu szczegolnie tak jak napisala powyzej Scarletka na wynik wplywa wiele rzeczy stres miedzy innymi podwyzsza poziom prolaktyny. Ja bym sobie zrobila jutro na Twoim miejscu a potem w nasteonym cyklu.

ja się dołączam do oli. tez mam wyrzuty sumienia, bo ja to nawet się zabezpieczałam, nie byłam gotowa na ciąże. a tu... samo wyszło. trzymam kciuki, żeby wasze starania dały piękne rezultaty.

Poziomki ja robilam moja prolaktyne 3 razy w 3 roznych cyklach i w roznych dniach. Pojedynczy wynik nie daje obrazu szczegolnie tak jak napisala powyzej Scarletka na wynik wplywa wiele rzeczy stres miedzy innymi podwyzsza poziom prolaktyny. Ja bym sobie zrobila jutro na Twoim miejscu a potem w nasteonym cyklu.

dokładnie!
nic nie da robienie jej jeden raz, trzeba powtórzyć ze 3 razy, bo wystarczy, że wybiegniesz po schodach i się zasapiesz i już to zmieni wynik. dlatego mi ginek kazał iść na spokojnie i przed badaniem usiąść na ławeczce i się uspokoić hehehe

reklama
Fifronka i Ola zadnych wyrzutow sumienia powinnyscie sie cieszyc tylko ;-) dopuki nie staralam sie o dziecko kazdy spozniajacy sie okres byl dla mnie stresem ze moglam wpasc a potem jak sie zaczelam starac kazda miesiaczka to byl placz ;-)

Do góry