reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

a u nas słońce, Zosia wybyła, emek w pracy a Helenka śpi:-)

spakowałam nas już na wyjazd, ogarnęłam cały dom, zrobiłam 4 prania, ale mam dobry dzień!

polecam Wam tą płytę Księgarnia Internetowa Siedmioróg.pl .:. Bajki Samograjki płyta CD audio | Jan Brzechwa : Wydawnictwa Siedmioróg .:. książki, bajki, kolorowanki, wiersze, lektury, komiksy, Scooby-Doo_

Helenka leży w leżaczku i słucha nawet godzinę! (jak jest wyspana i najedzona), płyta się kończy ona zasypia:tak:

milutek - koniecznie pokaż swoim gościom Górę Żar, Kocierz, Muzeum Browarnictwa:-)
co do ciuchów to ja sobie nie żałuję bo te sprzed miesiąca za wielkie!!!
a i u ciebie zaraz się rozmiar zmieni - w końcu jesteś na diecie:tak:

reklama
bry dzionek:-)

my dziś pospaliśmy do 5 potem 40 min zabaw i o 9 pobudka:-)

pogoda do bani! pada! grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr więc dziś siedzimy w domu:-(

madzik
:-D zaraz wszystkie kupimy tą płytę:-D

ewi - ja zazdroszczę wszystkim tej pracowitości bo u mnie to wręcz przeciwnie:-)

Martus- jak to gdzie jest lato?????? U mnie!!!!!!!!!!!!!!

górskie słoneczko dla Marcóweczek:):-D:-D:-D:-D i widok z balkonu;-)

P1110105.jpgP1110098.jpgP1110103.jpg

p.s. pamiętacie go jeszcze???:):) hi hi

Ostatnia edycja:
ja pamiętam i zazdroszczę:-) i taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakie słońce! daj go troszkę na pomorze:-)
Futerko- łapppppppppppppppppppppp :-D:-D

moja siostra wybiera się ok.18.07 do Ustroni Morskich z rodzinka i cały czas biedna się martwi czy pojedzie- śmieje się ze jak u nas będzie cały weekend lać to ona nigdzie nie pojedzie!!!

Ostatnia edycja:
Hej mamusie,

moje wakacje od komputera po 2-óch dniach dobiegły końca hehe :-Dbo jak mam bez Was dłużej wytrzymać???
Ostatnio pisałam do Was we wtorek,tuz przed wizyta u doktora.Miałam wtedy fatalny dzień-punkt kulminacyjny gdzie juz naprawde nie wiedzialam jak jeszcze mogę Jamiemu pomóc.Płakałam bo chyba to bylo mi potrzebne by ten 14-tygodniowy stres w koncu ze mnie splynal.Na wizycie opisalam wszystkie symptomy które mecza Jamiego i znowu sie rozbeczalam przy doktorce mówiac ze próbowalam wszystkiego co moglam i stosowalam sie do wszystkich zaleceń health visitor ale wzdecia malego wciaz sie nasilaja przez co on nie chce jesc bo ma brzuszek zapelniony gazami.Doktorka (akurat trafilam na ta która lubie najbardziej) stwierdzila ze Jamie z tego wyrosnie ale widzac jak bardzo jestem zestresowana chyba uwierzyla mi ze nie zartuje.Uznala ze Jamie prawdopodobnie ma nietolerancje laktozy i zalecila mleko ''lactose free'.
Malo tego umówiła mnie na przyszły wtorek z dietetyczka która jest ekspertem w tej dziedzinie.Także do wtorku jesteśmy na tym mleku a we wtorek zobaczymy co dietetyczka powie.Co do Jamiego to nie uwierzycie ale przy pierwszej dawce tego mleka wypil cale 180ml i mlaskal jakby jeszcze byl glodny.Teraz je co drugie karmienie po 180ml bo chyba mu się żołądek przy wcześniejszych mlekach skurczyl i pewnie kilka dni potrwa nim sie przestawi.Kupka tak samo mu sie zmienia na plastelinkowa i wraca kolor zólty,bo ostatnie dni robil zielona i doktorka powiedziala ze zielona jest przez to ze maly dostaje za mało mleka,wtedy dobila mnie tym totalnie.Ryczalam jeszcze cale popoludnie a na final dnia dostalam @.
Co do Jamiego to już wole głośno nic nie mówić,bo przy wszystkich specyfikach miałam nadzieje ze wreszcie mu pomogą i pomagały na dzien lub dwa wiec wole sie nie nastawiac bo kolejnego rozczarowania nie zniose.Puki co maly nie robi mostków przy jedzeniu,wieczorem chodzi spac o 19-tej po czym budzi sie ok.23-ciej na jedzenie i potem co 4 godz. Widac po nim ze nie ma brzuszka pelnego gazów i jest duzo spokojniejszy ale wczoraj po poludniu mial jakby kolke jednak po 15min sie uspokoil po czym wypil spokojnie cale mleko i zasnal.Pozostaje tylko go obserwowac.

koncia gratulacje!!! Myślałam o Tobie:tak: u mnie pierwsze słowo Jamiego to NIE!!
ewi u mnie tez jest problem z kupka i tak samo na czopku dopiero idzie i tak samo się boje ze się przyzwyczai
ola dzięki za mile słowa,ja jestem typem tygrysicy i walczę o swoje dzieci dotąd aż jest tak jak być powinno a mój m jest chyba moja sila napedowa w tym wszystkim,bez niego chyba bym sie poddala
spring z tymi kolkami to współczuję wszystkim rodzicom!!! dobrze ze twojej malej już się nie pojawiają/ tym razem popłakałam się ze smiechu z tego tekstu o bialej damie i zombie:-D:-D
pinka wystawiasz ciuchy po małym na polskim allegro czy na naszym ebayu?
mili dziękuję za słoneczko

U nas oberwanie chmury

Wierka- strasznie Ci wspołczuje ja tez miałam skrajna juz depresje jak dziewczynki miały etap kolek i Oliwka uczulenie na laktoze jak sie potem okazało. Jedno co Ci kochana moge powiedziec to to ze mocno trzymam kciuki za dobre efekty nowego jedzenia i wizyte u diabetyczki. Mały potrzebuje wiadomo troche czasu zeby oczyscic swoj organizm z poprzednich specyfików, nauczyc sie normalnie jesc a z tego co piszesz to wszystko idzie w dobrym kierunku:) &&&&

Milu, ja mam pecha do pogody, kiedy nie pojadę nad morze to pogody nie ma:no:.
Mały dopiero w chuście się uspokoił i zasną i pospał 45 minut - zdecydowanie skok rozwojowy.
Wieruś, oby problemy brzuszkowe Jamie'go szybko się skończyły;-):tak:.

wierka- na polskim allegro ciekawe czy mleko młodemu pomoże???? bo ta laktoza paskudna wielu dzieciaczką dokucza!!!!!!!!1

Mila- dawaj to słońce...........

reklama
dziewczyny przepraszam ze wam się tak żalę i same smutasy opisuje ale nie mam tu nawet przyjaciółki żeby się wygadać.Wszystkie moje znajome to niby pytają się jak tam Jamie ale widać po nich ze guzik ich obchodzi jak on się czuje.

Wiecie co Jamie zjadł 140ml pospał 2 godz obudził się głodny,wypił następne 100ml wypurkal się bez problemu i dalej śpi hihi

Do góry