madzikm
Mamy lutowe'07
ewi - u nas tak było z kupą, że nie robiła długo i płakała, czopek dałam tylko dwa razy bo się bałam, że się przyzwyczai. Pediatra mi powiedziała, że nie mogę dać 2 czopków pod rząd tylko żeby pomiędzy nimi była kupa samodzielna. Długo stosowałam debridat (miałam wrażenie, że momentami jeszcze gorzej po nim). W końcu raz nie robiła 11 dni, dałam czopek i od tego czasu przełom - robi sama, bez płaczu co 7-8 dni nic już nie podaję.
Możesz zastosować laktulozę - 5ml jednorazowo, tu nie ma obawy, że jelita się rozleniwią i można nawet do miesiąca czasu podawać. Jak nie pomoże to 7,5 ml.
Niedługo zaczniemy dawać warzywka to pewnie sytuacja się poprawi.
Do mojej diety włączyłam mnóstwo warzyw, kilka szklanek herbaty ziołowej, pieczywo razowe, musli, kefir, popijałam rumianek.
To tyle co wiem w tym temacie.
ola - reklam faktycznie sporo ale podoba mi się myśl przewodnia tego pisma, cena do przełknięcia bo to miesięcznik;-)
Możesz zastosować laktulozę - 5ml jednorazowo, tu nie ma obawy, że jelita się rozleniwią i można nawet do miesiąca czasu podawać. Jak nie pomoże to 7,5 ml.
Niedługo zaczniemy dawać warzywka to pewnie sytuacja się poprawi.
Do mojej diety włączyłam mnóstwo warzyw, kilka szklanek herbaty ziołowej, pieczywo razowe, musli, kefir, popijałam rumianek.
To tyle co wiem w tym temacie.
ola - reklam faktycznie sporo ale podoba mi się myśl przewodnia tego pisma, cena do przełknięcia bo to miesięcznik;-)