reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

ewi - u nas tak było z kupą, że nie robiła długo i płakała, czopek dałam tylko dwa razy bo się bałam, że się przyzwyczai. Pediatra mi powiedziała, że nie mogę dać 2 czopków pod rząd tylko żeby pomiędzy nimi była kupa samodzielna. Długo stosowałam debridat (miałam wrażenie, że momentami jeszcze gorzej po nim). W końcu raz nie robiła 11 dni, dałam czopek i od tego czasu przełom - robi sama, bez płaczu co 7-8 dni:tak: nic już nie podaję.
Możesz zastosować laktulozę - 5ml jednorazowo, tu nie ma obawy, że jelita się rozleniwią i można nawet do miesiąca czasu podawać. Jak nie pomoże to 7,5 ml.
Niedługo zaczniemy dawać warzywka to pewnie sytuacja się poprawi.
Do mojej diety włączyłam mnóstwo warzyw, kilka szklanek herbaty ziołowej, pieczywo razowe, musli, kefir, popijałam rumianek.

To tyle co wiem w tym temacie.

ola - reklam faktycznie sporo ale podoba mi się myśl przewodnia tego pisma, cena do przełknięcia bo to miesięcznik;-)

reklama
Marta masz farta bo mi nie przyszły:( do żadnej kampanii się jeszcze nie zakwalifikowałam. Ale domyślam się dlaczego. Bo nie korzystam z żadnego portalu społecznościowego typu nk, facebook itd. i to mnie chyba dyskwalifikkuje bo niby nie mam komu polecać!

Madzik dzięki za odpowiedź. To może ja ją już roleniwiłam tymi czopkami bo podawałam już chyba z 6 razy po pół. Teraz jej nie podam i nie będę pomagała. Niech sama sobie poradzi. U Twojej małej to na prawdę mega przerwy!

Malinka ja kupiłam dwie paki 4 i jak się skończą 3 to na nie przechodzę bo Hania ma odciśnięte te gumeczki cały czas. A w Rossmanie jest promocja na pampki 2 razy jumbo pack plus paczka chusteczek za 89.90zł.

Właśnie mi przysłali kolejne 3 paczki herbaty na laktację. Chyba zwarjowali w tym Herbapolu! W sumie już 6 dostałam. I jeszcze długopis:)

Ostatnia edycja:
Ola- dokładnie niby dużo nie je ale w 50 percentylu się trzyma:) przytyła równo 1 kg od poprzedniego szczepienia 6 tyg temu
koncia-trzymamy kciuki za mgr!
a pampersy wciąz 2 urzywamy i pewnie do końca 4 m-ca tak bedzie, choc już 3 czekają:)

Marta u nas tez kupy były dosc rzadkie,własnie tak jak piszesz takie poł płynne i pediatra kazała rozszezac diete,i faktycznie teraz kupy sa ok 2 dziennie i maja ''kształt kupy'' a nie ''sosu pieczeniowego'' (to okreslenie mojego eMka;))
Ewi ja tez wysłałam w koncu o te herbatki ale nic nie dostałam jeszcze,a na testowanie tez nic nie dostaje pewnie tez dlatego ze ''nigdzie nie istnieje'';)

Moja Ania też waży poniżej 6kg. Uważam,że każde dziecko przybiera na wadze wg własnego rytmu. Nie chcę na siłę jej tuczyć, bo to nie kurczak:-) My też używamy jeszcze 2, ale do końca tej paczki, bo widzę,że są już za małe. Więc pewnie od czwartku zaczynamy 3;-)

Koncia to tylko formalność, więc nie denerwuj się. Trzymam kciuki:-)

Wierka jestem z Tobą! Też myślałam,że kolki nigdy się skończą, a teraz już bardzo rzadko płacze z tego powodu. U niektórych dzieci tego typu sprawy kończą się 3 m-ca, a u niektórych trwają dłużej;-)

Dziewczyny, czy któraś z Was dobrze zna się na prawie oświatowym?

Ostatnia edycja:
spring - może będę umiała pomóc, napisz pw

pabella - a jak najlepiej sprzedają sie ciuszki? licytacja? kup teraz? w zestawie?

ewi - dla mnie też herbapol szczodry:-D
wg mnie za często te czopki:no: teraz będzie pewnie ciężko samodzielnie...w razie problemów lepiej syropek.

Pawcio dopiero teraz sobie zasnął od rana, nie licząc jednej 10minutowej drzemki:szok::szok::szok: My dalej na 3 jedziemy, mamy jeszcze dwie paczki i myślę, że spokojnie je zużyjemy bo z Pawełka długi chudzielec jest;-)
Malina- a jakoś tak mnie wczoraj rozbolał żołądek w sumie nie wiem po czym i trzymało mnie tak od rana do wieczora i jeszcze dziś dopołudnia:-(
Koncia – powodzenia &&&
Wierka – oby coś pomogło na dolegliwości Jamiego:tak:

reklama
No i już się melduję ... po szczepieniu ...
Mała Mi darła się okropnie ale jak tylko wzięłam ją na ręce to się uspokoiła, potem pospała ze 2h i obudziła się z uśmiechem.
Aktualna waga 6,270kg i 62cm ... no i wychodzi że 265gram na tydzień przybrała :-) Następna wizyta dopiero pod koniec sierpnia.

Edit. Aaaa ... i kupiłam dziś w Biedronce śliniaki z nieprzemakalnego tworzywa i bawełnianą lamówką, fajne wzorki mają ... w paczce 3szt za 3zł więc prawie za darmo.
Noo i Empiku to co już od dawna chciałam ... album http://wysylkowa.pl/ks1099755.html ... będzie doskonała pamiątka dla Malwi :tak:

To tyle u Nas, teraz sobie Was poczytam :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry