reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Ciągle pada.....:crazy:.
Scarlet, wszystkiego naj.....
Chippendales.gif

Mili, dzięki za suwaczek;-):tak:, chciałam sobie wstawić ale limit mam przekroczony:zawstydzona/y:.

reklama
Ha ha kaca nie byłoooooo:):) Za to eMek dał mi sie wyspać do 8 jak tylko o 5 nakarmiłam moje bobasy:) Za to u nas rewolucja bo eMek miał teraz 2 dni wolne i dorabia różne pierdołki w domu.....oh tak to jest- mieszka człowiek w domu 1,5 roku ale wiecznie cos jest jeszcze nie zrobione- przydałby sie worek pieniędzy:):):-D

Marta- świetna fotka:)

Scarletka
- wszystkiego naj:):):tak:

Dzień Dobry!

Mimo koszmanej pogody, uziemienia i emka w pracy jestem dzielna i zajmuję się dziewczynami jak trzeba:tak: jak Helenka wstała to bawiłam się z Zosia zwierzątkami co rusz gugając do młodszej, potem czytałam, niemal inscenizując, więc śmiechu co niemiara. Teraz H. śpi a Z. u babci, ja łapię oddech.

Czytacie Twój Styl? ta gazeta dodaje mi powera i wiary w siebie:tak: chyba jakiś coach ją redaguje:cool2:

scarletka - zjedz nieprzyzwoicie duże ciacho i wypij kawę z piętrową wartswą mleczka:-)

ola - nocka Małgoni tak piękna jak nasza za dawnych czasów! co zrobić by się nie budziła o 1 w nocy tylko właśnie o 4 dopiero:sorry:

wierka - by coś zadziałało:tak: u nas samo przeszło, wszystkie specyfiki działały albo i nie na chwilkę.

vetka - czy u Was nadal stan aktualny: podciąganie do siadania bez obrotów? Helenka takie coś uprawia.

Zmieniłyście już smoczek na rozmiar 3-6mcy?

madzikm - Nadia łaskawie obraca się na prawy bok i nic, za to głową ciągnie sama z fotelika a jak jej dasz rączki to siedzi
skarletko-100 lat

Nadia waży 6200g i jest nadal w 50 percentylu. Szczepienie przeszło w miarę , oby goraczki nie było:) kolejne za 2 m-ce

madzikm - Nadia łaskawie obraca się na prawy bok i nic, za to głową ciągnie sama z fotelika a jak jej dasz rączki to siedzi
skarletko-100 lat

Nadia waży 6200g i jest nadal w 50 percentylu. Szczepienie przeszło w miarę , oby goraczki nie było:) kolejne za 2 m-ce

to piękna waga!

Jest jeszcze ktoś poniżej 6 kg?? Helenka 5600

hej laseczki
młody nauczył się nowego dźwięku/słowa i sobie pokrzukuje "nienienie" lub "nenene". M go nauczył, piszczał do niego ciągle "nienienie", a młody się chichrał i teraz tak gada :sorry::laugh2:
Taki fajny kumaty jest, już próbuje naśladować i można sobie z nim pogadać, bo zawsze coś odpowie i to z takim przekonaniem, taką ma fajną mimikę twarzy. My się wtedy zaczynamy śmiać, to on też się chichra.
A najgorsze, że jak go usypiam i mu śpiewam kołysnakę, to sobie gada ze smokiem w buzi i się do mnie śmieje, to też nie mogę wytrzymać i się zaczynam uśmiechać. Tak go dziś usypiałam pół godziny, bo nam wesoło było. Taki fajny rozweselacz się z niego zrobił :-D łezka w oku mi się kręci ze wzruszenia :zawstydzona/y::-p:laugh2:

I któraś z Was pisała (ola?), że podaje dziecku na noc mleko, a potem o północy dopiero zagęszczone kleikiem. Spróbowałam tego samego, bo kleik podawany po kąpieli nic nie dawał i mały zawsze spał do 1. Dziś obudził się normalnie o 1 po zwykłym mleku, dostał mleko z kleikiem i spał do 7 bez pobudek :szok::cool: Także mam nadzieję, że to nasza metoda na nocnego głoda. Oprócz tego nie jadł o 7,tylko dopiero o 9 i to połowę porcji mleka :szok::szok::szok: oby to nie było jednorazowe :tak:

Mili, gratulacje!!!! Mam nadzieję, że jutro będę opijać z Tobą ;-) i gratulacje dla dziewczynek 5 miesięcy. Maksiu kończy dopiero 4 :-p

Także również proszę o kciuki, bo jutro muszę zostać magistrem ;-) !!!!

dove, zagłosowałam na książkę i &&&&&& dla męża

Pinka, genialne foteczki, czekam na więcej :tak:

Bosa, wow, super zdolna bestyja ze Stelli :-D rzeczywiście chyba skok

Koncia już od dzisiaj trzymamy kciukaski za magistra!

Malinka jaki rozmiar pampków nosi Jasiek? Bo zastanawiam się czy trójki nie są za małe dla Hani a wielkością to Twój Jasiek podobny;)

Mili jeszcze raz gratulacje! I dlaczego dla tych pijacych tyle alkoholu a dla karmiących tylko jedna flaszeczka? To niesprawiedliwe!

Dove głosik oddany!

Pinka a kto wygrał konkurs w którym brał udział Eryczek?

Dziewczyny czy ja się źle odżywaiam czy co? Moja mała robi kupę co kilka dni i to przy pomocy czopka bo sama zrobic nie może i płacze i się pręży i w końcu mi jej szkoda i jej daję czopek:( a boję się że się przyzwyczai i później nie będzie chciała i mogła sama robić:(

Ewi- nie wiem kto wygrał my niestety nie....:-( Ewi tu dziewczyny pisały ze na piersi dzieci robiąkupki czasami raz na tydzień:tak: moze wiekszość sie przyswaja dlatego tej kupy nie ma codziennie....

Koncia- kciuki trzymamy!!!!!!!!!!!!!!!!!

a my w niedzielę mamy pokazy lotnicze więc będzie kilka nowych fotek a w następną niedzielę jedziemy z małą na plac bo będa postacie z bajek:tak: peppa teletubisie itp....

A my wystawiliśmy auto na sprzedaż. Ciekawe czy ktos się nim zainteresuje... Mogłoby się szybko sprzedać bo chcemy kupić nowsze i większe!

Pinka może i tak ale ona się meczy i płacze a tak chyba nie powinno byc:(

reklama
Koncia jestem pewna ze zostaniesz pani magister ;-)&&&&&&&&&&&&&,a Maksiu zdolny i jaki komunikatywny
Madzik tak ja daje kleik tak jak Scarletka ale u nas to nie zadziałało:no: a dzisiejsza noc to pierwsza po 10 dniach z pobudkami ok połnocy,ciekawe czy jednorazowa czy wraca juz moj spioszek do swoich starych przyzwyczajen:sorry: my mamy dopiero ok 5200 wagi.Jak pracowałam to czytałam Twoj styl ale denerwowały mnie reklamy na co drugiej stronie a gazeta potfornie droga:confused2: aaa smoczek w butli juz dawno mamy 2 a ten do ciumciania to nie zmieniam bo i ten co ma jest dosc duzy dla niej;-)
Vetus Nadia taki niejadek a super wazy:tak: fajnie ze szczepienie nie takie straszne:tak: moja Goska raz sie obrociła z brzucha na plecki a teraz to ledwo na boczki sie kula ale siedziec tez juz chce,zwłaszcza jak ja trzymam na kolanach i to sama sie ciagnie bez trzymania za palce:szok:
Mili oj tak dom to studnia a mieszkanko nic lepiej;-) dobrze ze kaca nie ma:-D
Pinka oj cieszy i to bardzo:-D a wczoraj wieczorem robiłam to samo co Ty-objadałam sie lodami z eMkiem:-D słoneczkiem sie podzielimy-dwa dni u was i dwa u nas;-)
Wierka walcz w tej przychodni bo szkoda dziecka,mojej psiapsiołki bratanek tak sie meczył chyba z trzy lata,bardzo słabo przybierał na wadze i w koncu skonczyło sie zabiegiem bo wyszlo ze miał refluks od urodzenia a lekarze to olali:no:

Do góry