reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

dzien dobry, też się tylko witam i spadam ogarnąć sajgon w domu :confused2: syzyfowa praca, jeden dzień posprzątam a na drugi znowu bałagan, ma ktoś jakiś patent na zachowanie porządku, bo ja już nie mam pomysłu :no:

Pinka powodzenia, a uzywałas tym razem tej maści, ja kupiłam i jutro mamy szczepienie, to potrójne,mam nadzieje, że maść zadziała :tak:

Izabela zdrówka dla Ciebie :tak:

miłego dnia

reklama
hej hej

U nas survival od dwóch dni bo Zosia chora w domu:confused2:, latam od jednej do drugiej to z syropkiem, to ze smoczkiem, cycusiem, chusteczką do nosa itp. Emek będzie przed 15, on to jednak cudowną pracę ma;-)

a właśnie! od jutra wakacje i będzie z nami 2 miechy non stop:happy:

vetka - ale masz fajny dzionek zakupowo mieszkaniowy:-)

malina - co to za darmwa paczuszka z Rossmana?

pinka - dla ciebie dziś stalowych nerwów:tak:

futrzak - co pomaga na ból głowy?? jak czytam o migrenach to sobie nie wyobrażam jak to przetrwać....mnie boli tylko z głodu, niewyspania, hałasu - czyli łatwo sobie poradzić.

magdzior - to od września Pawełek do żłobka?

lokata - na dzień taty upiekłam z Zosią ciasto z rabarbarem bo emek uwielbia:happy: świętujemy dziś bo akurat miałam czas na pieczenie:-D

Helenka wstała z nocy przed 11:szok:, 3 karmienia były od 20.00.
Zachwalam bardzo pieluszki sleep&play, nie przemakają a jak założę po kąpieli tak zmieniam ok 9/10 rano:sorry:

Agnes jak znajdziesz patent na utrzymanie porzadku to sie podziel, bo ja sie zastanawiam czy to normalne sprzatac codziennie. Kiedys chodzilam dp pracy i sprzatalam max 2 razy w tygodniu i mialam czysto, a teraz codziennie i na drugi dzien jest to samo:angry:

Madzik to naprawde masz szczescie ze m ma taka prace, ja swojego widuje coddziennie miedzy 22-ga 3 -cia w nocy plus wyjazdy:no:

A maly wpycha cale piesci do buzi az sie krztusi

madzik twój mąż to pewnie nauczyciel?
agnes jak znajdziesz zloty środek na zachowanie porządku na dłużej niż 1 dzień,to mi podeślij.A co to za maść? Bo nie w temacie jestem

Przed chwila polecałam pince czopki VIBURCOL na ząbkowanie i ogólnie na stany niepokoju u dzieci i niemowląt.Poradziła nam je polska pediatra a podawać można 2x dziennie po pól czopka.My dajemy cały bo sie trochę ciężko przepoławiają. Dla mam z UK można je zamówić na e-apteka.co.uk

Dziewczyny wy piszecie juz o tym zabkowaniu, mnie az ciarki przechodza. U nas jeszcze na dobre kolki sie nie skonczyly, maly zaczal troche spac dopiero w nocy

agnes jak znajdziesz zloty środek na zachowanie porządku na dłużej niż 1 dzień,to mi podeślij.A co to za maść? Bo nie w temacie jestem

Przed chwila polecałam pince czopki VIBURCOL na ząbkowanie i ogólnie na stany niepokoju u dzieci i niemowląt.Poradziła nam je polska pediatra a podawać można 2x dziennie po pól czopka.My dajemy cały bo sie trochę ciężko przepoławiają. Dla mam z UK można je zamówić na e-apteka.co.uk

tak, mój emek między innymi belfrem jest;-) i ja też więc wakacje to cudowny czas od zawsze:happy:

te czopki u nas działają na...zrobienie kupy:-D a przy naszych problemach i to cenne:-D żadnych oznak większej spokojności nie zauważyłam...

malina - w takim razie już biegnę na odpowiedni wątek

izabela - ty nic nie mów o sprzątaniu, poczekaj aż dwójeczkę będziesz miała:rofl2:
ja mam kilka patentów, m.in. nie dopuszczam do zrobienia mega syfu bo wtedy cały dzień by mi zeszło, kuchnię ogarniam po każdym posiłku, odkurzam 2 razy w tyg., rzeczy zbieram po sobie na bieżąco, Zosia ma obowiązki, łazienki obie raz w tyg., kurze w międzyczasie jak Helena na macie, okna 2 razy do roku:zawstydzona/y: ale mam ich 17 więc częściej odpada:-D, pranie od razu do pralki, naczynia od razu do zmywarki, takie rozwiązania wymagają dyscypliny ale przynoszą efekty;-)

Wierka maść Emla, żeby nie bolało szczepienie

Madzik Ty to jesteś zorganizowana, wiem ze tak łatwiej utrzymać porządek, ale ciężko się zmonilizować czasem:zawstydzona/y:, fajnie, że będziesz miała męża przez 2 miesiące w domku, też bym tak chciała :-) dużo zdrówka dla dziewczynek :-)

Moje dziecko spi już 2,5 godziny :szok:

reklama
ja tylko na chwilę na dlużej wpadnę ja ograne sajgon po porannym wyjsciu

szczepienie w miare spoko Wiki troszke plakała Erys tez ale ogolnie nie było tragedii w młodego o 10:20 wmusiłam 80 ml mleka potem o 12:20 kolejne 80ml jak sie obudzi to podamy kleik.........ehhhhhhh zastanawiam mnie czemu on nie chce jesc????

Agnes -smarowałam ale sie wciekłam bo teraz szczepiły w inne miejsce niz ta masc była:wściekła/y::wściekła/y: myslałam ze oszalej dosłownie,i tym sposobem nie zadziałała......:-(

ok lece bede pózniej

Do góry