reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

na pewno spróbuję sobie upiec, ale już chyba nie dzisiaj ;-)
czas się chyba pożegnać i przespać trochę - naładować akumulatorki...
dziękuję dziewczynki :happy:

reklama
Dziewczyny, potrzebuje jakiegos przepisu dobrego na ciasto... Najlepiej nie z kremami, chyba, ze takimi ktore postoja i nie z galaretka... macie jakies pomysly????

Przechodze wlasnie przez okres 'musze zaczac gotowac i piec' i mam taka wielka ochote cos upiec wlasnie... ale z racji tego, ze mieszkam w Anglii to ciezko o skladniki do mojego ulubionego ciasta... A nie chce jechac do polskiego sklepu... Bylabym wdzieczna za pomysly ;)

Fantasia, uwierz mi, najgorsze co mozna zrobic w samotnej ciazy to skupic sie na gnoju, ktory spowodowal ten stan (sory za ostre slowa). Moja pierwsza ciaza byla samotna, a moze raczej samodzielna. Dalam rade, ale niestety bylam zbyt zdolowana, zeby cieszyc sie z prostych rzeczy. pamietaj, ze to co sie dzieje z Toba teraz...i z twoich maluchem, to cos magicznego...I jedynego w swoim rodzaju- nikt i nic nie beda w stanie zapewnic Tobie takich wspomnien...
I wiem, ze ciezko w to uwierzyc, ale on wroci... i ty go przyjmiesz..i skrzywdzi Cie jeszcze wiele razy... Ale w tym wszystkim musisz pamietac, ze jestes matka, ze jestes odpowiedzialna za czyjes zycie i gdy bedziesz sie robila 'miekka' pomysl, ze tylko od Ciebie zalezy szczescie twojego dziecka.
To sie rozpisalam....

Moze byc z pieczeniem, moze byc bez... Sernik raczej nie, bo musialabym jechac i kupic specjalnie ser... Mam na mysli cos ala krowka moze.. ale ta bez smietany... Albo cos z czekolada...

to krówkę możesz zrobić bez warstwy śmietanowej, a herbatniki polać polewą czekoladową, albo lukrem
ja bardzo często robię to ciasto, bo jest szybkie, proste i bardzo smaczne

Ciasto amerykańskie

Składniki:
- 3 jajka
- 2 szkl. mąki
- 1 szkl. cukru
- 3/4 szkl. oleju
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka sody
- 1/2 - 1 szkl. orzechów włoskich (grubo posiekanych)
- 1/2 szkl. rodzynek
- 4 jabłka

Jajka ubić z cukrem , dolewać stopniowo olej , ciągle ubijając. Wsypać mąkę wymieszaną z cynamonem , kakao i sodą , ubijać na małych obrotach , aż składniki dobrze się połączą. Wsypać orzechy , rodzynki oraz obrane i pokrojone w grubą kostkę jabłka , wymieszać. Przelać do natłuszczonej formy (u mnie 12 x 22 cm) i piec ok. 1 godziny w temp. 200 st.C.

koleżanka podała mi również przepis na coś podobnego do krówki bez budyniu i śmietany na
ciasto milionera
:
pieczesz kruchy spód na to wylewasz karmel ( puszka mleka skondensowanego ugotowanego) i polewasz rozpuszczoną czekoladą. Pyszne, ale bardzo słodkie

Ostatnia edycja:
A co to? Jestem dzisiaj pierwsza:)pewnie wszystkie się zabrałyście za porządki:)
albo jeszcze w łóżeczku się wylegujecie:)hihihihihi

witam weekendowo :)

ja juz rano zaliczylam wizyte w kibelku :baffled:
teraz wcinam tosty z pasta z awokado- mam nadzieje ze zostana tam gdzie trzeba....

ide poczytac troche bo wczoraj jakas zdechla bylam na siedzenie na forum,a wy tu tyle naskrobalyscie :-)

wrzucilam przepis na chlebek serowo-cebulowy, u nas poszedl raz-dwa (jak to zazwyczaj bywa z domowymi chlebkami ;) )

reklama
ja się dzisiaj z ranka lepiej poczułam, ale jeść dalej jem sam chleb z masłem. to mi idzie:) teraz z chłopakami sprzątamy, a po obiadku jedziemy do rodzinki i wracamy dopiero jutro wieczorkiem. mam nadzieję, że będzie słonecznie, a wszystko to zapowiada

Do góry