reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

cześć laseczki

u nas wieczór masakra:szok: młody tak walczy z dziąsłami że już nie daje rady:no::no: wręcz drapie sie paznkociami po dziąsłach:wściekła/y: zele już nie pomagają mam 2 rodzaje i wczoraj przed 22 :00 podałam mu calopl i po 10 min już spał .....obudził sie o 3:15 na jedzonko później o 6:15..........
w trakcie jedzenia przygryza smoka wręcz go szarpie:crazy: niech juz mu te zęby wyjdą bo dostanę na głowę,spi niespokojnie wybudza się z płaczem:-(ehhhhhhhhh

Patik- trzymam kciuki ;-))
Ola- grzeczna lalunia ci rośnie ;-)
madzik- to ty podziel sie tymi truskaweczkami co?????? aż mi slinka pociekła he he
Ewe-w takim razie udanych zakupów pochal sie później co nabyłaś....

a ja zaraz zasnę pogoda barowa a ja znów kosz pełen prania:rofl2:

reklama
Kurka, laski jak się wkurzyłam :wściekła/y::crazy::angry:. Nienawidzę polskiego systemu służby zdrowia, bo doprowadza do paranoicznych sytuacji!!!
Moja niunia jest na Bebilonie Pepti, który jest na receptę z refundacją 50%. Dotychczas recepty wypisywała nam głównie nasza prywatna pani doktor - na tyle puszek, ile dziecko generalnie zużywa. Przecież nie na sprzedaż, tylko żeby dziecko nakarmić. Kilka razy recepty dostawaliśmy też w przychodni. No i wczoraj, kiedy zadzwoniłam po receptę do prywatnej pani doktor, oznajmiła, że muszę teraz pobrać recepty z przychodni, bo ona ma kłopoty, że za dużo wypisuje. No paranoja! Tyle ile dziecko zjada - to za dużo!
No i dzwonię dzisiaj do przychodni i usiłuję zapisać młodą, żeby przy okazji zważyć i porozmawiać o rozszerzaniu diety. I co? Wizyta na 16 lipca!!! I kiedy mówię, że tak naprawdę zależy mi na recepcie na mleko, bo dziecko musi coś jeść i może szanowna pani doktor by wypisała bez wizyty, to usłyszałam, że: pani doktor nie ma czasu ot tak recept wypisywać! No żesz $%^@%^!!!!!!!!!!!!!
Zła jestem jak diabli i jeszcze niewyspana z ciśnieniem w okolicach podłogi, bo bejbe wojuje od 6.00 rano. Ech :(

bosa-cóż ci moge powiedzieć, bebilon pepti na 100% kosztuje ok 22 zł to i tak taniej niż np. mleka tymu HA. Może poprostu kup ze 2 puszki i pomaszeruj jednak do swojej prywatnej dr niech ci wypisze kilka recept bez daty. Lepszych pomysłów nie mam

Witajcie Kochane:)
Egzaminy zdane- ufff podtrzymuje to co Koncia napisała- kciukasy marcjańskie są mega magiczne:) I teraz moge spokojnie uczyć się do obrony licencjata. Przede mną 90 pytań do nauczenia bo moja szkoła odeszła juz od pisania prac licencjackich. Termin egzaminu: 4.07 godz.10:( juz mam lęki:)

Ola- to masz w domku małego Narcyza:) hi hi

Pinus
- ja cały czas nie mogę uwierzyć w te ząbki:) zastanawiam się cały czas jak u nas to będzie wygladac:)

Bosa- i bądź tu człowieku spokojny........ jak ja sie ciesze ze moja Oliwka już nie pije BP...u nas tez już się pojawiał problem recept, ale na szczęście udałos ie nam przejść na Bebiko bo iaczej czekałby nas maraton po alergologach żeby dr miała podkładkę. A Stelka miała robione takie badania?? A moze uda Ci sie jakiegos innego lekarza znalesc- chocby takiego do wystawiania tych recept?

Vetka- nie gniewaj sie kochana ale musielismy zuzyc ta ostatnia puszke BP bo pediatra zaleciłą nam dłuzsze mieszanie. Za to jestemy juz na Bebiko 100% i jest spokój- nic sie nie dzieje a w naszej kuchni w koncu stanęła jedna puszka z jednym rodzajem mleka:) teraz juz nikt sie w niczym nie pomyli:) hi hi dodam ze jedna puszka po Bebilonie wypełniona Bebiko jest u nas na raptem 2 doby:)

p.s. Bosa ja kiedys wryłam sie do swojego rodzinnego po recepte na BP. Powiedziałam ze pediatry nie ma a ja nie moge kiedy indziej przyjechac bo nie mam z kim dzieci zostawic i dostałam na 4 puszki. moze uda Ci sie cos wymyslic.

Ostatnia edycja:
Bosa- kup bez recepty;-)

Milutek- no niesty u mnie masakra ząbkowa trwa a ty ciesz sie ze jeszcze u ciebie nic nie ma bo im starsze dzieci tym lepiej to znoszą:tak:

Pinus- a powiedz mi bo tak sie teraz zastanawiam- jak wyglądają noce takiego ząbkującego maluszka? Bo my planujemy przenieść dzieci do ich pokoju i nie wiem na co mam się przygotować w sumie juz niebawem:)

Ewi- nawet mi nie mów. Średnio na miesiąc idzie nam 200zł na mleka typu Bebiko po 12 zł.

reklama
milutek- kochana noce sa ogolnie ok bo je na snie wieć bólu nie odczówa, najgorzej jest wieczorem i po kazdym karmieniu w dzień,choć robię mu mleko letnie to i tak go boli bo dziąsełka popuchnięte:-( i jak za długo ssie to potem ryk..........

Do góry