reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Witam,
młody wiercił się całą noc i nie dał mi pospać... jestem nieprzytomna, nawet mocna kawa mnie nie obudziła, marzę o nocy, a to jeszcze 12h... Gdybym nie musiała iść na seminarium i po wpisy, to M by się nim zajął przed pracą, a ja bym odespała chociaż troszkę, ale niestety, to jeszcze nie koniec biegania na uczelnie :no:
Z utęsknieniem spoglądam na łóżko, które mnie wzywa i biję się z myślami, nie śpię już prawie godzinę, zwykle byłam już rozbudzona przy kawie, a dziś za cholerę!:sad:
Niestety, muszę iść na seminarium, bo bywam tam tylko co 2 tygodnie, więc nie mogę tego odkładać.
To się pożaliłam, byle do weekendu i może coś pośpię. Jezu, nie mogę się już doczekać!

reklama
Koncia, nie marudz, niektorzy tu nie spia od 5.30 i 'wnerwa' maja. Mala znowu kupa wybudzila, tylko m razem nie dalo jej sie uspic, do tego wszystko byle nie tak, jedynie trzymanie na brzuchu i chodzenie nie powodowalo placzu. O 7 tatus ja przejal, zebym sie mogla pod prysznicem zrelaksowac, posadzil na lezaczku przed TV i byla zajeta na 20 min. Teraz znowu wszystko nie tak, wiec trzeba uspic marude. Jak ja KOCHAM takie poranki!!

Dzień dobry ...
U nas nocka ładnie minęła ... pobudki 02, 05:30 i 07:30. Teraz leży i kuka na karuzelę. eM na egzaminie a ja już po śniadaniu, czytam BB i popijam inke.
Wczoraj był Światowy Dzień Krwiodawcy ... a ja oddałam krew dzisiaj ... w formie okresu pierwszego po porodzie. O dziwo nic mnie nie boli, zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki i bez tabletek się nie obywało. Chyba coś w tym jest że "po dziecku przechodzi".
Pytanie może intymne ale w którym tygodniu po porodzie dostałyście okres?
Nie wiem czemu ale boję się że to zwiastuje zatrzymanie laktacji :-(

Hej laseczki-marcóweczki
lokata-30% kobiet normalnie miesiączkuje podczas karmienia piersią nawet jeśli przerwy w karmieniu nie przekraczają 6h wieć na razie się nie obawiaj utraty pokarmu
tulipku-widzę że konsekwencja na specerze coś dała, myslę, że powoli uporasz sie ze spacerem a potem z zasypianiem, tylko cierpliwości
a ja czekam na kuriera z wózkiem (spacerówka na wakacje do samolotu), jak przyjdzie - opiszę wrażenia

witam sie z rana
lece dzis do H&M podobno zaczely sie dzis wyprzedaze ;-)
mamy mase spraw do pozalatwiania na miescie
tulipku &&&&& za dzisiejszy spacer:tak:
vecia mam nadzieje ze bedziesz zadowolona z wozeczka :tak:
mamii zycze posptepow na budowie :tak:
koncia byle do weekendu dasz rade :tak:

hej hej!

Helenka ma sen nocny do 10 rano:szok: od kilku dni już tak jest:-) karmię o 5 rano i ok 8:-)

ewe faktycznie są już wyprzedaże w H&M, nawet sporo, ale ja nic nie kupiłam:-D dziewczyny nic nie potrzebują a ja nabyłam w maju kilka letnich bluzek i nawet nie wszystkie założyłam:-D

patik oczywiście, że truskaweczki z własnego ogródka:tak: robię ciasta, kompoty i koktajle - nie możemy tego przejeść;-)

lokata ja nie mam@ jeszcze, nie podałam ani kropli mm więc liczę, że jeszcze długo tak będzie.

Zrobiłam już zupę, pranie, obrałam ziemniaki, zjadłam śniadanie i ogarnęłam chatę, a Helka nadal śpi!:happy:
Planuję jeszcze odkurzanie, wypindzenie się:-D bo odbieramy Zosię z przedszkola i jedziemy we 3 do fryzjera, dla jasności u Helenki nie ma co obcinać:-D

reklama
Dziendoberek:-)

Dzis nie mam na co narzekac,na razie;-) niunia spała po kapieli do 3 a potem do 8.20,potem lezała w łozeczku z godzinke i gugała:-D najsmieszniejsze było jak wstałam o 8 a ona w łozeczku lezała do gory nogami:szok::-D zdolna dziewczyna;-) a teraz lezy na macie juz z 30min i wpatruje sie w lusterko,chyba wpadnie w samouwielbienie:-D;-)
Madzik ale masz spiocha:-D udanej wizyty u fryzjera;-)
Lokata ja jeszcze nie miałam @ a karmie piersiowym:tak:
Ewe miłego polowania na wyprzedazy;-)
Koncia biedaku,moze przejdzie zmeczenie z dniem:tak: do łikendu blisko;-)
Vetka czekam na relacje z wozka;-)
Tulip moze to słabe pocieszenie ale pomysl ze masz eMka w domu do pomocy choc rano;-) bo moj to wychodzi jak my spimy ok 7 i wraca ok18 wiec jak niunia ma zły dzien to mi nikt nie pomoze:-(
Patik powodzenia na szczepieniu:tak:

głodomora mnie wzywa;-)wpadne pozniej;-)
miłego dnia mamuski:-)

Do góry