reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Witam,
młody wiercił się całą noc i nie dał mi pospać... jestem nieprzytomna, nawet mocna kawa mnie nie obudziła, marzę o nocy, a to jeszcze 12h... Gdybym nie musiała iść na seminarium i po wpisy, to M by się nim zajął przed pracą, a ja bym odespała chociaż troszkę, ale niestety, to jeszcze nie koniec biegania na uczelnie :no:
Z utęsknieniem spoglądam na łóżko, które mnie wzywa i biję się z myślami, nie śpię już prawie godzinę, zwykle byłam już rozbudzona przy kawie, a dziś za cholerę!:sad:
Niestety, muszę iść na seminarium, bo bywam tam tylko co 2 tygodnie, więc nie mogę tego odkładać.
To się pożaliłam, byle do weekendu i może coś pośpię. Jezu, nie mogę się już doczekać!

reklama
Koncia, nie marudz, niektorzy tu nie spia od 5.30 i 'wnerwa' maja. Mala znowu kupa wybudzila, tylko m razem nie dalo jej sie uspic, do tego wszystko byle nie tak, jedynie trzymanie na brzuchu i chodzenie nie powodowalo placzu. O 7 tatus ja przejal, zebym sie mogla pod prysznicem zrelaksowac, posadzil na lezaczku przed TV i byla zajeta na 20 min. Teraz znowu wszystko nie tak, wiec trzeba uspic marude. Jak ja KOCHAM takie poranki!!

Dzień dobry ...
U nas nocka ładnie minęła ... pobudki 02, 05:30 i 07:30. Teraz leży i kuka na karuzelę. eM na egzaminie a ja już po śniadaniu, czytam BB i popijam inke.
Wczoraj był Światowy Dzień Krwiodawcy ... a ja oddałam krew dzisiaj ... w formie okresu pierwszego po porodzie. O dziwo nic mnie nie boli, zawsze miałam bardzo bolesne miesiączki i bez tabletek się nie obywało. Chyba coś w tym jest że "po dziecku przechodzi".
Pytanie może intymne ale w którym tygodniu po porodzie dostałyście okres?
Nie wiem czemu ale boję się że to zwiastuje zatrzymanie laktacji :-(

Hej laseczki-marcóweczki
lokata-30% kobiet normalnie miesiączkuje podczas karmienia piersią nawet jeśli przerwy w karmieniu nie przekraczają 6h wieć na razie się nie obawiaj utraty pokarmu
tulipku-widzę że konsekwencja na specerze coś dała, myslę, że powoli uporasz sie ze spacerem a potem z zasypianiem, tylko cierpliwości
a ja czekam na kuriera z wózkiem (spacerówka na wakacje do samolotu), jak przyjdzie - opiszę wrażenia

witam sie z rana
lece dzis do H&M podobno zaczely sie dzis wyprzedaze ;-)
mamy mase spraw do pozalatwiania na miescie
tulipku &&&&& za dzisiejszy spacer:tak:
vecia mam nadzieje ze bedziesz zadowolona z wozeczka :tak:
mamii zycze posptepow na budowie :tak:
koncia byle do weekendu dasz rade :tak:

hej hej!

Helenka ma sen nocny do 10 rano:szok: od kilku dni już tak jest:-) karmię o 5 rano i ok 8:-)

ewe faktycznie są już wyprzedaże w H&M, nawet sporo, ale ja nic nie kupiłam:-D dziewczyny nic nie potrzebują a ja nabyłam w maju kilka letnich bluzek i nawet nie wszystkie założyłam:-D

patik oczywiście, że truskaweczki z własnego ogródka:tak: robię ciasta, kompoty i koktajle - nie możemy tego przejeść;-)

lokata ja nie mam@ jeszcze, nie podałam ani kropli mm więc liczę, że jeszcze długo tak będzie.

Zrobiłam już zupę, pranie, obrałam ziemniaki, zjadłam śniadanie i ogarnęłam chatę, a Helka nadal śpi!:happy:
Planuję jeszcze odkurzanie, wypindzenie się:-D bo odbieramy Zosię z przedszkola i jedziemy we 3 do fryzjera, dla jasności u Helenki nie ma co obcinać:-D

reklama
Dziendoberek:-)

Dzis nie mam na co narzekac,na razie;-) niunia spała po kapieli do 3 a potem do 8.20,potem lezała w łozeczku z godzinke i gugała:-D najsmieszniejsze było jak wstałam o 8 a ona w łozeczku lezała do gory nogami:szok::-D zdolna dziewczyna;-) a teraz lezy na macie juz z 30min i wpatruje sie w lusterko,chyba wpadnie w samouwielbienie:-D;-)
Madzik ale masz spiocha:-D udanej wizyty u fryzjera;-)
Lokata ja jeszcze nie miałam @ a karmie piersiowym:tak:
Ewe miłego polowania na wyprzedazy;-)
Koncia biedaku,moze przejdzie zmeczenie z dniem:tak: do łikendu blisko;-)
Vetka czekam na relacje z wozka;-)
Tulip moze to słabe pocieszenie ale pomysl ze masz eMka w domu do pomocy choc rano;-) bo moj to wychodzi jak my spimy ok 7 i wraca ok18 wiec jak niunia ma zły dzien to mi nikt nie pomoze:-(
Patik powodzenia na szczepieniu:tak:

głodomora mnie wzywa;-)wpadne pozniej;-)
miłego dnia mamuski:-)

Do góry