reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Witajcie!
u mnie dzisiaj dzień wrzaskuna - i jedna i druga w złym humorze:wściekła/y: Zośka przynajmniej w moich ramionach jest cicho, a Hance nic się nie podoba - zanim zasnęła na popołudniowa drzemkę - darła się ponad godzinę...
Malinka dobrze ze jestescie w domu, wciąż wierze ze bedzie dobrze...całusy dla Jaśka
ola ale odpoczeeeełaś....po d.u.p.i.e powinnaś dostać - takie sytuacje trzeba wykorzystywać!
Pastela a jak ładnie wyglądacie:tak: Zosia pięknie się prezentuje w chuście, taki mały żółwik;-)

mam pytanie... czy Wasze dzieciaczki miały robione usg bioderek po urodzeniu w szpitalu? bo moja miała, więc na kontrole to dopiero za jakiś czas, no nie? Hania też miala zaraz po urodzeniu i następne badanie miała w 13 tygodniu...bo się trochę zakręciłam jak czytam po kolei jak się umawiacie na te badania już w 4 czy 6 tygodniu:baffled:

reklama
Przyszedł już leżaczek i jest jak nowy! A o wiele tańszy! Już wymyty i wyprany się suszy i tatuś później zmontuje do kupy;)

Malinka trzymam kciuki za Jasiunia żeby to był tylko fałszywy alarm!!!

Dziewczyny a ja mam coraz większy problem z tym ulewaniem bo czasami mała zwraca tak dużo że aż strach ja samą zostawić na chwileczkę... I to juz nie tylko po karmieniu ale nawet godzinę po!

Patik ja nic nie wiem o żadnym usg w szpitalu to chyba nie miała nic robione. W piątek jedziemy na pierwszą wizytę u ortopedy z usg.

Dziękuję Wam za trzymacie kciuków i wszystkie ciepłe słowa :**********

A u nas dopiero w ten czwartek wizyta u ortopedy (umówiona 2 tygodnie temu) i chyba od niego dostaniemy skierowanie na usg bioderek, ale dotąd nikt nie zauważył nic nieprawidłowego, więc na pewno jest ok. W szpitalu za to miał usg wszystkich narządów, bo ta choroba atakuje i wyniszcza po kolei wątrobę, nerki, serce, mózg.. Oluś Tomek wyczytał, że ta choroba akurat u nas tak się nazywa, ale występuje na całym świecie, najwięcej w Finlandii, a przyczyną jest to, że ludzie za mało się mieszają i zawierają małżeństwa "po sąsiedzku", stąd taki genetyczny feler.. Kolejny stres jak na usg główki wykazało jakieś "nieprawidłowości" i musieli pobrać Jasiowi krew na badanie w kierunku cytomegalii i toksoplazmozy, ale podobno ten aparat usg taki nowoczesny, że każdemu dziecku to znajduje, na szczęście wynik był negatywny, a wszystkie narządy ok, tylko wątroba lekko powiększona, choć to prawdopodobnie przez to, że Jasiek generalnie jest "dużym" dzieckiem i lekarze się nie przejęli :)

A my po obiadku poszliśmy na spacerek, bo tyle dni w zamknięciu, że chcieliśmy przewietrzyć Jaśka jak najprędzej :) Musimy jednak uważać, bo w przypadku tej choroby każda infekcja to od razu szpital, nawet gorączka przy ząbkowaniu.. A Janek już się bardzo ślini, w ogóle rozwija się jak szalony, głowkę trzyma już prawie sztywno, guga sobie i ogląda świat z szeroko otwrtymi oczkami a najbardziej reaguje na kontrasty, furorę robi teraz biała pościel w czarne pszczółki ;) Poznaje też znajome dźwięki, uśmiecha się do swojej zabawki farmy z dźwiękami zwierzątek :)

Idę przejrzeć pozostałe wątki :)

Ewi jeśli Hanusia miała badanie to na pewno w książeczce zdrowia jest odpowiedni zapis i zdjęcie z usg, ja przynajmniej tak mam...
malinka Wasz Jasiek pięknie się rozwija i pewnie też zmienia każdego dnia:tak:
ja teraz przy dwójce dzieciaczków nie mam tyle czasu na obserwacje Zosi:-( zresztą to zupełnie inne macierzyństwo - ach czasami tak mi przykro że nie mogę poświęcić tyle czasu Zosi co na początku Hani jak była malutka - patrzeć na każdą minkę i grymas i zachwycać się wszystkim, a z drugiej strony brakuje mi też tego wszystkiego co robiłam z Hanią do tej pory, a nie robię bo jestem zajęta Zosią:-(

malinka - my na całościowe usg idziemy w przyszłym tyg...weź mnie nie strasz że wszystkim coś w główce wykazuje bo ja na zawał podczas badania zejdę!

a mojemu małemu zrobiło się odparzenie:-( buuu:-(

Ostatnia edycja:
A gdzie idziecie Futrzaczku?? Nam robili na onkologii a akademii, a lekarka "zażartowała", że nawet nam by coś wykazało taki super ten sprzęt;p

Jeju jak fajnie być w domu :) usiąść do kompa i popisać na bb :D

Apropos kolek - to jak usłyszałam wycie 3tygodniowego maleństwa przez 3 godziny non stop aż opadła z sił bidulka, piała jak kogut i nic nie pomagało, uciszała się dosłownie na kilka minut i dalej, to stwierdziłam, że mój synek kolek nie miał!

Futrzaku-na odparzenie polecam suszenie pupy suszarką po kazdej zmianie pieluchy, mycie pupy ciepła woda i tormentiol i za 3 dni powinno byc wygojone
Malinko-mój starszy syn potrafił wyć nawet 5-6h praktycznie bez przerwy i nie skutkowało NIC, dopiero nutramigen załagodził sprawę
A moja Mała ma dzień "raczkowy" - nie daje sie odłozyc do łóżeczka, śpi w chuście ale tak czówająco

Futrzak ja juz nawet podejrzewam ze moze ona ma uczulenie na mnie bo rano nic nie miała a po paru godzinach jak ja tuliłam bo wyła to zaraz dostała wysypki a moja mama stwierdziła ze moze to potowki albo z nerwow bo na spacerze jej znikneło a pojawiło sie znowu jak zaczeła płakac(ona mocno sie poci jak płacze) czy to mozliwe? My tez walczymy z odparzeniami tzn juz pisałam ze było po chusteczkach wiec zaczełam uzywac tylko wacikow i wody,pomogło ale co jakis czas pojawiaja sie pojedyncze takie jakby krostki bardzo blisko ''rowka'';)
Malinka jak dobrze pamietam to na watku zamknietym mamus trojmiejskich jest dziewczyna ktorej synek ma ta chorobe.Jasiek taki duzy ,sliny chłopak na 100% jest zdrowy.Nasza Goska tez lubi ostre kolory-uwielbia nasza czerwona sciane w salonie,i robi wielkie oczy na babcie bo ona nosi okulary;) a slini sie tez ale u niej to chyba od złego układania jezyka itd(czytałam taki artykuł)
Patik nie bij;) nie miej wyrzutow sumienia ,taka jest normalna kolej rzeczy,przeciez sie nierozdwoisz a corcie obie Cie mocno kochaja.My tez w szpitalu nie mielismy usg.

Znowu mamy arie:( od 16 wyła przez 40min az zasneła mi na brzuchu,potem okazało sie ze nie zrobiła kupy wiec to chyba był powod,teraz po kapieli znowu niby usypia a co chwile krzyczy,chyba ta pomidorowa jej nie słuzy:(

reklama
malinko, witajcie w domku. Trzymamy kciuki, żeby Jasiu był zdrowy, trzeba mieć nadzieję do końca :tak:

A my właśnie odpoczywamy po ataku kolki, jak zawsze trwał do kąpieli. Biedny mój maluszek, strasznie go żal jak tak płacze :-(
Teraz sobie grzecznie leży sam po jedzonku i wpatruje się w zabawki nad leżaczkiem ;-)

Obawiam się, że Bobotic nam nie pomoże...Jutro wypróbujemy Gripe Water i oby to coś dało.

Kupiłam już chustę, nie możemy się doczekać przesyłki ;-)

I dziś Maks ładnie śpi na pleckach i lewym boczku, nie było większego problemu z oduczeniem go spania na prawym. W nocy podłożyłam mu kocyk i nie protestował, chyba nawet było mu całkiem wygodnie.

ola, my też mieliśmy czerwoną pupkę po chusteczkach i zmiana na Cleanic pomogła, więc polecam. Są jednak wygodniejsze niż woda, mój mały się zbyt niecierpliwi :-D

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry