reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Hej Marcjaneczki. Wczoraj tylko na chwilkę BB włączyłam ale pisać nie miałam kiedy. Dziś rano była położna bo wczoraj wieczorem dzwoniłam do niej - na samym czubku sutka zrobiła mi się boląca ropna krosta i kazała jej nie ruszać tylko ściągnąć mleko i posmarować maścią z antybiotykiem, pomogło:tak:.
Bosa, dobrze, że trafiłaś na dobrą lekarkę i udało się szybko zdiagnozować co Stellci dolega:tak:.
Olu, u mnie zalecają żeby do ortopedy zgłosić się jak 4 tygodnie maluch skończy i mamy wizytę 28 kwietnia - pierwszy wolny termin prywatnie bo na Fundusz dopiero na lipiec:baffled:- jakbym nie miała co robić tylko we własną 30-tkę:szok::zawstydzona/y: po lekarzach chodzić:baffled::nerd:. A potem jak dziecko skończy 3 m-ce czyli 2 od pierwszej wizyty i mamy 14 lipca ale to już na NFZ:tak:.

reklama
Mam tylko opis na karcie informacyjnej..

EKG: rytm zatokowy, 155/min, PQ 0,11s, QRS 0,7s, QT 0,26s, prawogram, zaburzenia okresu repolaryzacji.

Zapis chyba powinni oddać tak samo jak wynik echo a dali tylko wypis..
Gdybym sama pojechała to moze bym sie upomniala.:crazy:

Dzięki kochana za odpowiedz ;*

Cat-pozostałe parametry w normie, więc wydaje sie że ze zaburzenia repolaryzacji są nieswoiste i raczej taka uroda EKG twojego synka. A zapis ZAWSZE powinniście dostać, choc fragment, ale skoro nie dali to znaczy że to nic powaznego, bo inaczej dali by do porównania z nastepnym EKG i dali skierowanie do kardiologa dzieciecego na kontrolę za jakis czas. Wiec głowa do góry

A co u Malinki i Jaśka? Ktos wie?

Ostatnia edycja:
Vetka wywołałaś nas chyba :)

Wróciliśmy dzisiaj do domu, to był jakiś koszmar, pomijam moje spanie na materacu na podłodze między szafką a śmietnikiem, całodzienne siedzenie na rozkładanym krzesełku obok łóżeczka Jasia albo chodzenie w kółko po korytarzu, jedzenie kanapek na schodach, najgorsze było kłucie Jasia, ma ślady na obu rączkach, na paluszkach, piętkach, główce :( Nie mogliśmy się przytulić, karmić na leżąco, tylko na tym krześle, od noszenia Jasia i spania na podłodze mam zmasakrowany kręgosłup.. No i te nerwy..
Choroba podejrzewana u Jasia to "gen kaszubski" i polega na tym, że dziecko nie ma enzymu trawiącego kwasy tłuszczowe i nie potrafi wytworzyć sobie cukru w razie głodu i wtedy jego poziom strasznie spada i w rezultacie grozi śmiercią (Vetka może jaśniej opowie).. Przez cały pobyt w szpitalu Jasio miał 2x dziennie mierzony cukier i zawsze był idealny, powyżej 80-90, dostaliśmy glukometr do domu i mamy mierzyć raz dziennie i zapisywać..
Wczoraj specjalnie na 5 rano mój Tomek przyjechał, żeby zawieźć Jasia próbki na pociąg i nadać do Wawy do IMiD, ale po południu się okazało, że w Wawie zamówiony przez szpital kurier nie odebrał przesyłki i zajechała do Krakowa - myślałam, że mnie tam rozniesie!! Dzisiaj miał być wynik! Znowu zabrali mi Jasia, znowu go kłuli i musiał siusiać w woreczek i dzisiaj rano już sami zamawiali kuriera, a nas wypuścili i kazali dzwonić we czwartek, powinna być ostateczna diagnoza, bo na razie to tylko podejrzenie i ja wciąż mam nadzieję, że mój synek jest zdrowy!!

Napatrzyłam się na takie chore dzieciaczki, namartwiłam się o moje dziecko i jakoś teraz inaczej patrzę na wszystko, czuję w środku taki spokój i siłę, Jasiek jest dla mnie najważniejszy i wiem, że cokolwiek się nam nie przydarzy nic tego nie zmieni i przezwyciężymy wszystko.. Tomek wziął urlop, przyjeżdżał rano i wracał do domu wieczorem, pomagał mi bardzo w noszeniu naszego słodkiego 6 i pół kilo, przez ten czas ani razu się nie sprzeczalismy, byliśmy tak bardzo razem jak jeszcze nigdy..

Cudownie jest być znów w domku we trójkę :)

Ps. Jedyny plus tego pobytu taki, że Jasiek nauczył się sam zasypiać w łóżeczku a ja karmić na siedząco :)

Ostatnia edycja:
Oj Malinka trzymam mocno kciuki!
Wiem co to jest koczowanie przy łóżeczku na rozkładanym leżaku;/ masakra..

Vetko czy zapalenie mięśnia może nie zostawić żadnych śladów po sobie?? Boję się czy on bedzie mógł normalnie funkcjonować, uprawiać jakiś sport?? Jak on płacze to ja już mam schizy żeby się nic nie stało ;/ Ta nasza lekarka jakaś lewa.. na dobrą sprawę nic nam nie wyjaśniła i jeszcze poszła na urlop wiec nie mam jak ją zmolestować o info..

Malinus witaj :) oby wyniki były w porzadku,to jest własnie ta choroba o ktorej ja pisałam,ona wystepuje własnie u dzieci tylko na pomorzu.
A ja dzis sprzedałam moje dziecko;) bacia ja zabrała na spacer a ja miałam sobie pospac a oczywiscie zamiast tego zabrałam sie za pranie,sprzatanie i gotowanie.

Słuchajcie czy wysypka od alergi moze byc tylko na jednej stronie twarzy?

Malinuś - dobrze że jesteś:*

co do badania bioderek...to mówienie że należy robić po 4 tygodniu jest właśnie przestarzałym podejściem do sprawy... USG bioderek należy robić jak najszybciej... im szybciej zrobimy tym szybciej wiemy czy coś jest nie tak i można juz działać. A im szybciej działamy tym krócej będzie trwała ewentualna "rehabilitacja". wg specjalistów "z zachodu" (mówię tu o podejściu norwegów i włochów bo akurat z tych krajów znam sprawę...) nie ma terminu po którym tygodniu należy robić usg... gdyż terminem jest "od pierwszego dnia życia". Oczywiście dramatu nie ma robiąc w drugim miesiącu;-) a wiadomo jak działa nasz nfz ... niestety.

ola - a może mała leżała na tej stronie i się obtarło troszkę i podrażniło? :-) u nas tak czasem bywa...że jedna strona piękniusia a druga w jakiś pryszczolach które schodzą po dniu:-)

hej
oj dzieje się tutaj dzieje
Bosa - to ja musze tez zrobić sobie badania bo mam straszne problemy jelitowe :dry:
Malinko - trzymam kciuki za dobre wyniki i cieszę się ze już jesteście w domku.
koncia - najlepsze instrukcje wiązania chust są na youtube:tak:
Kangurek:
YouTube - Wie man ein Tragetuch bindet/How to use a baby sling
Kieszonka:
YouTube - Front Wrap Cross Carry - תנוחת בטן לבטן עם מנשא בד ארוך
xx
Baby Wrap Video Instructions | wrapababy.com

Zosia mruczy w kieszonce
bok2.jpg

reklama
Do góry