reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Cześć mamusie:-)
Ewi, nie martw się, zawsze może być gorzej, mój mały przespał wczoraj 20minw czasie od 11 do 20.30. O 18 była kolka, kąpiel o 20 na chwilę pomogła, a potem sięgnęłam niestety po fotelik samochodowy. Wybieram mniejsze zło. Mały nie mógł sam zasnąć, był poirytowany zmęczeniem i bólem :no:
Co do leżaczka/ fotelika, to przydaje się, ale nic nie zastąpi tego samochodowego
Co do kropelek, nie muszą pomóc od razu, podobno potrzeba kilku dni...No nam jeszcze nie pomogły, więc podaję i czekam. To są jednak kropelki, które się podaje systematycznie, a nie na ból dopiero...

U nas nocka jak zawsze, jednak tym razem sięgnęłam po zatyczki i spałam z małym w łózku. Wreszcie zasnęłam i dziecko też spokojniejsze. Chyba zaspokoiłam wreszcie jego potrzebe tulania. Już nic nie poradzę, lubi wisieć na rączkach. Wole to niż ciągły płacz :blink:

Moj pies tez cwany, przynosi malemu zabawki i wie, ze mu rzuce:tak:

powaznie myslimy nad nosidelkiem, rece mi juz odpadaja od ciaglego noszenia...tylko nie wiem jakie kupic :-(

Załączniki

• foty sprzedaz 008.jpg
    foty sprzedaz 008.jpg
    32,4 KB · Wyświetleń: 33
reklama
dzień dobry, my się właśnie zbieramy do lekarza, mały dostał w nocy gorączki ponad 38 stopni, ja już mam dość tych chorób :wściekła/y::-( czy to się kiedyś skończy :wściekła/y:
mam nadzieje, że tym razem nie wylądujemy w szpitalu :-(
zdrówka dla Dawidka i trzymam kciuki zeby to nie było nic grożnego Powodzenia!!!!!!!!!!!!

papcia- no moja tak nie wisiał góra był godzine przy cycku najadł sie i spał

Ola to dobra wiadomość że da sie zdjąć i uprać bo ten co zamówiłam jest używany ale wylicytowałam o wiele taniej niż za nowy. I jest taki co rośnie razem z dzieckiem czyli po jakimś czasie można złożyć jak krzesełko. Też taki masz?

Futrzak masz rację co do tych fotelików i wpływu na dziecko ale czasami juz jestem zdesperowana i ją wkładam. Ale chyba jej nie zaszkodzi bo ona w nim wytrzymuje góra 5 minut hahaha

Pinka to ja bym wolała zeby szalała po 16 jak tatuś wraca a nie jak ja sama jestem. A ona jak na złość ok 16 zasypia i mąż mysli że ja coś wymyślam z tymi jej szaleństwami od rana!:)

Mama mi załatwiła przyspieszoną wizytę u ortopedy na najbliższy piątek i mam nadzieję że z bioderkami wszystko ok... A jak chciałam państwowo w swojej przychodni to pierwszy wolny termin był na koniec maja! Paranoja bo na skierowaniu mam napisane że wizyta ma się odbyć w pierwszym miesiacu a pod koniec maja to mała będzie miała ponad 2 miesiące.

I mąż mnie wczoraj poinformował że w czerwcu mamy dwa wesela w Olsztynie na których musimy być. Z takim małym dzieckiem to bedzie mordęga jechać tyle kilometrów i jeszcze nocować w obcym miejscu. Już widzę ten załadowany bagażnik haha

Agnes życzę zdróweczka dla Dawidka!

Papcia aż tyle godzin? Szok... Moja to się rzuca jakbym ją godzinami głodziła, ssie max pół godziny i zasypia na cycu więc jej zabieram, chwile się powierci i śpi. Może nie masz wystarczajaco pokarmu i ona ssie tak długo bo się najeść nie może? Położna mi powiedziała jak była ze dziecko nie powinno dłuzej na cycku wisieć niż pół godziny.

Koncia a dlaczego samochodowy lepszy? Przecież one są podobne... Ja specjanie kupiłam taki żeby oszczędzić samochodowy a tu widzę że może się nie przydać hehe Ty juz całkowicie karmisz butlą? Jeszcze w szpitalu lekarka mi mówiła że mleko modyfikowane może wywoływać bóle brzuszka więc może przez to mleko tak Ci płacze? A na tym zdjeciu to Max wyglada na aniołeczka;)

Katjusza zazdroszczę tych spacerków bo u mnie beznadziejna pogoda, pochmurno i deszcz co jakiś czas pada! Ja jeszcze nawet raz na dwór nie wyszłam a mała ma już ponad 3 tygodnie!

Ps. Macie jakiś pomysł na pamiątkowy prezent dla męża na 30 urodziny? Bo ja nie mam żadnego i pewnie znowu skończy się na perfumach...

Ostatnia edycja:
koncia-ja polecam chustę. Nosidełko możesz używac dopero od 8 tygodnia zycia i pod warunkiem że dziecko trzyma już pewnie główke. A chustowac możesz od urodzenia praktycznie, my mamy i bardzo sobie chwalimy:)

papcia - mój je maksymalnie 10-15 min co 3-4h ... ale skoro przybrał teraz 800g w 2 tyg to się nie martwię że nie dojada ...

hehe...ja robiłam jedno podejście do chusty i muszę wezwać panią która mi z tym pomoże bo jakoś nie moge się ogarnąć:-) chyba że polecisz Vetka jakąś dobrą stronę która nauczyła cię wiązać...

bardzo dobrze Ewi że idziecie szybciej do ortopedy! podobno jeśli się wykryje dysplację w pierwszym miesiącu to w 100% da się ją wyeliminować... jeśli później to jest duża szansa na drobniejsze lub grubsze pozostałości po tym "schorzeniu".

Ewi, karmię butlą, jak karmiłam tym i tym też płakał, trzeba to przetrwać jakoś...a fotelik, to wybór dziecka, moze twoja polubi
Vetka, jakoś się boję ,że kupię tę chustę i nie ogarnę i rzucę w kąt...

ta kieszonka wydaje sie byc prosta ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Tak - juz odpowiadam. Prawogram jest u wszystkich niemowlaków i dzieci, a zaburzenia okresu repolaryzacji trzeba by objrzeć co opisujący miał na myśli ale zazwyczaj nie jest to nic groźnego - ot taka uroda ekg twojego dzidziusia ale jek przeslesz mi na priv scan tego ekg to mój mąż rzuci okiem (jest kardiologiem, co prawda od dorosłych)

Mam tylko opis na karcie informacyjnej..

EKG: rytm zatokowy, 155/min, PQ 0,11s, QRS 0,7s, QT 0,26s, prawogram, zaburzenia okresu repolaryzacji.

Zapis chyba powinni oddać tak samo jak wynik echo a dali tylko wypis..
Gdybym sama pojechała to moze bym sie upomniala.:crazy:

Dzięki kochana za odpowiedz ;*

Ewi my dostalismy ten FISHER PRICE Lezaczek Fotelik RAINFOREST K2565 (1472507260) - Aukcje internetowe Allegro a samochodowy fotelik nas nie kusi bo jest na stałe w aucie;) a na spacerki to i w deszczu mozesz chodzic;) wozek nie przemaka;)
Futrzak nam połozna powiedziała ze w zupełnosci badanie na bioderka wystarczy w 8 tyg,jesli ktos karze robic wczesniej to naciaga na badanie prywatne albo faktycznie cos jest nie tak.A ja wciaz nie moge sie zebrac z ta chusta;)ostatnio było w Gdyni spotkanie klubu kangura ale Gosia była za mała zeby jechac na nie,poluje na kolejne;)

reklama
Do góry