reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Hej.
Mój mały dostaje żelazo i z tego tytułu załatwia się 2 razy na tydzień.. Jestem załamana dzieciak się tak męczy strasznie. Kupę robi i tak tylko po interwencji czopka glicerynowego.. Nie pomaga debridat, dostaje jeszcze bio gaie i espumisan ale to tez chyba nic nie daje.. Dobrze ze chociaż puszcza bąki(takie śmierdziuchy ze w całym domy czuć blee)
Byliśmy na kontroli w szpitalu w związku z tym serduszkiem. iiii nie ma zaburzeń rytmu ani widocznych zmian ;]]]] tyle ze dalej marną ma krew i dalej musi brać to cholerne żelazo.. i to zwiekszona dawkę niż dotychczas ;[
Może któraś ma podobny problem z tymi kupami... co robicie wtedy?? pomocy..

reklama
hej:-)
zaczęłam czegoś szukać nad naszym morzem, może nasz wakacyjny wątek odświeżymy??? jakieś propozycje na wyjazd z dziećmi? oczywiście po atrakcyjnych cenach, bo funduszy na wypasione wakacje brak...
Ja osobiście polecam Dąbki k/Darłowa. Spokojna miejscowość, absolutnie nie kurort, niezbyt dużo atrakcji wyciągających kasę (nieiwelkie wesołe miasteczko i tylko porę durnostojek na pieniążek), fajne restauracyjki, ceny o 30-40% niżesze niż w Darłowie, blisko do morza, szeroka plaża, jezioro.

Skarletko-u nas zadziałał Delicol (laktaza) bo wszystko wskazuje na to że Mała ma nietolerancje laktazy
Cat - niestety, żelazo powoduje zaparcia i na to niewiele da się poradzić, może spróbujcie z lekarzem poszukać jakis inny preparat, który bedzie dawał mniej działań ubocznych

Ostatnia edycja:
Czesc mamuski:-)
Zauwazyłam ze tematy postow sie diametralnie nam zmieniły;-) w ciazy pisałysmy głownie o tym co i gdzie nas boli a teraz wszystkie zaczynamy posty od tego czy noc była przespana;-):-D no coz zycie;-)
No to ja sie pochwale ze u nas zle nie było,tradycyjnie papu i spanko po kompieli od 21 do prawie 1 a potem pobudka o 4.30 (tu kilkarazy musiałam wstawac bo smok wypadał i był wrzask;-)) a teraz niunia spi od 7.30 i pewnie zaraz bedzie ryk;-)
Wogole to dziwne jest to ze moja Gosia w nocy potrafi spac i cztery godziny bez jedzenia a w dzien to by jadła nawet co dwie:tak: Wogole to apetyt jej ostatnio taki dopisuje ze sie z M smiejemy ze ma troche przystopowac bo bedzie gruba;-):-D

Scarletka fajnie ze znalezliscie sposob na ukojenie synka,oby tak juz spokojnie zostało:-)
Madzik wspołczuje,szybko wracaj do sił:tak:
Cat gdzies obiło mi sie o uszy ze przy zelazie pomaga tez dzieciom Lactuloza
Patik ciacho tak z rana jesz czy robisz?;-)
Koncia zycze abyokazało sie ze mleczko działa;-)

Miłego poniedziałku zycze mamuskom i bobasom:-)

Skarletko-u nas zadziałał Delicol (laktaza) bo wszystko wskazuje na to że Mała ma nietolerancje laktazy

a ten delikol można kupić bez recepty i jest lepszy od tych wszystkich espumisanów, inacoli i bobotików? czytałam, że właśnie nietolerancja laktazy często bywa przyczyną bóli brzuszków i kolek..

hej
Laski mam problem, mam nadzieje, ze pomozecie.
Wczoraj wieczorem Amelia nam zwymiotowala duza iloscia mleka, myslalam, ze za duzo zjadla ale dzis rano syt sie powtorzyla+ dodatkowo na koncu wymiotow polecialo cos zoltego... zolc?
Nie wiem co o tym myslec, bo wczesniej to sie nie zdarzalo, co najwyzej ulewala. Goraczki nie ma, apetyt ma... co to moze byc?

Hejka, u nas też od kilku dni piękna pogoda, hurra wreszcie prawdziwa wiosna :-)

Scarletka ale Wam dobrze, super ze synuś przespał nockę :tak:

Ola najważniesze, ze Małgosia w nocy ładnie śpi :-)

Cat przykro mi, że synuś się męczy, mam nadzieje, że wkrótce nie będzie musiał brać tego żelaza

Buziak wiem co przeżywasz z tą kąpielą, miałam to samo z Karolinką, ale nie martw się mały napewno nieługo się przyzwyczai do kąpieli, a kąpiesz go w wanience czy w tym wiaderku? bo słyszałam, że niektóre dzieci nie lubią w wanience a w wiaderku im się podoba :tak:

Pinka a Wam też dobrze, ze Eryk w nocy ładnie śpi :happy2:

Patik podziel się ciachem :-p

Mój mały chyba znowu katar ma :wściekła/y: a rano mi zwymiotował, mam nadzieje, że to nie początek jakiejś choroby :-(, jeszcze mi córcia nie wyzdrowiała a tutaj znowu coś, mam już tego dość :-( o nawet mi się zrymowało :-p

uciekam zanim mały śpi, musze cosik na obiad zrobić, ale nie mam pomysłu :no:

Edit.
Masala dopiero teraz przeczytałam Twój post, u nas to samo, mały zwymiotował czymś żółtym i nie wiem co jest grane, oby nie choroba, o 14 mam wizytę HV to zapytam co to może być:confused:

Ostatnia edycja:
Scarleta ciesze sie ze maly juz lepiej spi my ze spaniem problemow nie mamy bo mala przesypia ladnie noce i wstaje raz albo dwa razy na karmienie (zalezy kiedy idzie spac) i tylko chwilke pociuma i juz jej nie ma

Cat my tez mamy problem z kupkami a zelzaza nie bierze robi co 2-3dni i czasem naprawde sie meczy strasznie:(daje jej syropek na zaparcia ale nie dziala herbatka koperkowa tez nie dziala ale ostatnio jem jablko gotowane i po nim zrobila dwie kupki takze polecam jest ochydne ale dla malej wszystko

Ola moja Zuzia w nocy potrafi i 5 godzin spac a w dzien to jest szalenstwo czasem to juz nie mam sily potrafi co 30min jesc albo i nawet wisiec caly dzien gdzie to konczy sie placzem bo produkcja nie wyrabia:(

mi tez marza sie wakacje ale nie wiem czy damy rade finansowo i czy maz bedzie mial urlop ale chcialabym abysmy we 3 gdzies pojechali:)

Hej marcjanki :-)
U nas nocka jak co dzień, czyli pobudki co 2h i 5-8 nie śpimy, tylko gadamy... Jestem kompletnie niewyspana, strasznie mi jego stękanie dziś przeszkadzało, chyba sie odzwyczaiłam przez weekend jak tata się nim zajmował. O 9 mały wreszcie usnął i nie stękał, więc ja też, a o 10.30 przyszła położna.
Mały waży już 5100!
I mam super wiadomość :-D młody przez noc do teraz zrobił aż 3 piękne luźne kupeczki! A pierdki pięknie wychodzą!

A teraz sobie leży i walczy ze snem ehh. A o 14 moi rodzice przychodzą, więc muszę się ogarnąć, bo raczej nie pośpię ;-) Ciekawe, kiedyś bym się ogarnęła w max 1h :-D

Scarlet
, na każde dziecko działa coś innego przy kolkach, więc trzeba szukać i próbować, ale najlepsze opinie ma Bobotic i Woda koperkowa (Gripe Water). My mamy teraz Bobotica, ale jeszcze nie mam zdania, bo za krótko używam. Wcześniej pomagał nam trochę Esputicon+Bio Gaia.

cat, biedny twój synek, mój tez mial zatwardzenia i chyba poza czopkiem nic ci nie pomoze :no:

a ten delikol można kupić bez recepty i jest lepszy od tych wszystkich espumisanów, inacoli i bobotików? czytałam, że właśnie nietolerancja laktazy często bywa przyczyną bóli brzuszków i kolek..
delikol jest bez recepty, czy lepszy - ma inny mechanizm działania. Jesli dziecko nie rozkłada laktozy (bo ma niedobór laktaza) to laktoza jest fermentowana w przewodzie pokarmowym przez bakterie i powstają gazy i wodniste, cuchnace, strzelające stolce. Jesli przyczyna powstawania gazów jest inna niż fermentacja laktozy to delikol nie pomoże

reklama
Hej ja tylko z doskoku wiadomo czemu jestem wsciekła jak osa bo nie moge załatwić tej zasranej połoznej bo w związku z tym że rodziłam nie u siebie w miescie musze ją sama poszukać a wszedzie nas odsyłają gdzie indziej i tak w kólko oszalec idzie mała właśnie sobie śpi była taka grzeczna od rana że posprzatałam ugotowałam obiad a póżniej grzecznbie siedziała we foteliku i zaczepiała misia a ja poprasowałam zasiurane ciuszki

powiedzcie mi bo mała po tym antybiotyku robi luźniejsze kupy i chciałam jej dać jaką herbatke ale hmm koperkowa i rumiankowa to na problemy z kupom bardziej a ona już luźniejszej nie potrzebuje więc jaka waszym zdaniem?dostaje lacidofil na brzuszek ale pierun wie kiedy on jej te kupy unormuje

Do góry