reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

hej marcóweczki :-)

Oj buziaku, czyżby pierwsza kolka małego? Jak się będzie powtarzać, to bedziecie musieli z tym walczyć, żeby mu chociaż trochę ulżyć w cierpieniu. Tam gdzie mieszkasz pewnie bez problemu kupisz Gripe Water. Jak mi Bobotic nie pomoże, to też kupię, bo podobno świetna na kolkę i wzdęcia. :tak:

biedny madzik, szybkiego powrotu do siebie życzę :tak:

reklama
witajcie mamuśki :-D
u nas nadal wietrznie ale dzis juz słonecznie :tak:
madzik zdrowka zycze :tak:
buziaczek wytrzymasz jeszcze te 2 dni z nimi dobrze ze to tylko tydzien ;-)
milej niedzieli :happy2:

hej

madzik wspolczuje, szybkiego powrotu o zdrowia zycze

A my probujemy od dzis z Nutramigenem.....
Maly dalej ulewa (gaviscon 2x dziennie to najwidoczniej za malo), ma mocne bole brzuszka - wczoraj mi nie spal w dzien, tzn.przysypial na 10-15 min, budzil sie i marudzil,prezyl,plakal. Ma gazy (po 'odgazowaniu' bol nie przechodzi).
Narazie nie ma wysypki (niewielkie czerwone plamki tylko) ale Bartkowi tez wysypka pojawila sie dopiero okolo2-3 miesiaca,a wczesniej meczyl sie na aptamilu z takimi wlasnie bolami brzucha, caly dzien na rekach (co i tak niewiele pomagaalo)
Dzwonilismy dzis do lekarza,powiedziala,ze mozemy sprobowac z N. i zobaczymy.

hej mamuski

ja tylko na chwile bo za godzine mamy gosci;-) obiad musze doknczyc:-p

u nas nocka kolejna super bo synek budzi sie tylko raz na jedzonko około 2-3 a pózniej juz 5-6 ale tego do nocy juz nie zaliczam........ oby tak dalej:tak: pogode mamy cudowną normalnie w sloncu mam 22 stopnie mlody kima juz 3 godzine zaraz pwnie na papu sie obudzi;-)...........

no i sie obudził:happy2:

hej:-)
Zośka nawet grzeczna, ładnie śpi w nocy, tylko późno zasypia bo około 23-24, potem pobudka 4-5, a potem to już około 8-9...szkoda że starsza pociecha wstaje wcześniej...
Buźka w coraz gorszym stanie, zaczęło nawet jej na główce wyskakiwać:-( ciekawe co jutro lekarka wymysli...
dzisiaj zaliczyliśmy spacerek niedługi bo nadal wieje, ale zawsze choć trochę mała była na świeżym powietrzu:-)
upiekłam dzisiaj znowu tulipkowe ciasto, więc wieczór u nas pt. szarlotki:tak:

ciekawe co u malinki?
madzikm współczuje:-( mam nadzieję że szybko dojdziesz do siebie...
Vetka dołączam do tych którzy zazdroszczą takich wakacji:-D po przeczytaniu Twojego posta zachciało mi się wakacji i wyjazdu tym bardziej że ostatnie wakacje spędziliśmy w domu...
zaczęłam czegoś szukać nad naszym morzem, może nasz wakacyjny wątek odświeżymy??? jakieś propozycje na wyjazd z dziećmi? oczywiście po atrakcyjnych cenach, bo funduszy na wypasione wakacje brak...
Pinka taka pogoda to marzenie:tak: nic tylko korzystac...
ruda biedny Maksiu, oby mu się polepszyło
cliford czekamy cierpliwie:-)
koncia może zmiana mleka okaże się strzałem w dziesiatke i pomału skończa się problemy... życzę Wam tego:-)

Młody dziś cudny cały dzień. Byliśmy u pradziadków ze strony M, spał pięknie, rodzinka zachwycona nowym członkiem rodziny
smilie.png
Oby to nowe mleko tak działało!

hej wam!
u nas pogoda jak u pinki 22 st przed wczpraj nawet 24 bylo:) moj mlody pierwszy raz sie dzis kompal i nie bylo ryku az do momentu mycia glowy ale tak to grzeczny jak aniol nie to co wczoraj!!!sama nie wierze tesciowa mi pomogla go wykompac i jakos nam poszlo:) ale i tak dobrze ze juz jedzie we wtorej co za dlugo to nie zdrowo:) tescia mam po wyzej uszu tesciowa nawet nawet...:) 3majcie sie cieplutko i milegoo i slonecznego poniedzialku zycze!

Dzień dobry!
ja już po śniadanku:-) Zosia śpi, Hania się tuli i bajke ogląda a ja zbieram siły żeby chatkę ogarnąć;-) ale najpierw czas na ciacho:-)
miłego dnia:-)

reklama
madzik kochana wracaj szybko do zdrówka!

pinka, buziak zazdroszczę pogody i ciepełka. U nas wiatr, że głowę chce urwać i zimno brrrrrrrrrrrrrrrrrrr:angry:

U nas pierwsza fajna, przespana nocka jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:-) nakarmiłam małego przed pójściem spać o 23.00, pospał nam do 2.00, potem było kilkanaście minut marudzenia jak zawsze o tej porze, ale jak już zasnął to wstał mi dopiero o 6.00 rano:-D rzucił się na butlę i wszamał 150ml:tak: Nocka nastawił mnie optymistycznie, że już będzie tylko lepiej;-)

Mieliśmy przed weekendem problemy brzuszkowe, ale widzę że większość naszych skarbów je ma. Nasz mały również rzuca się strasznie na jedzenie, po czym po kilku minutach jedzenia był u nas wrzask, prężenie się i na tym jedzenie się kończyło. Nie potrafił sobie poradzić z gazami. Jak się uspokoił zasypiał, po czym budził się za 1-2 godzin głodny. Bardzo nas to wymordowało. Od czwartku podaję mu espumisan i jest o niebo lepiej:tak: wrzask ustał, nie ma problemu z od beknięciem i purknięciem, a malutki zrobił się spokojniutki. To był powód jego ciągłych pobudek i niespania.
Kochane, a co wy podajecie waszym dzieciakom na brzuszki i kolki? Co waszym zdaniem najlepiej działa?

Do góry