reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

P.S.
Do Malinki jeszcze-
jeszcze co do 'plusow' (bo zalezy to od rodzica i jego pogladow) opieki nad malymi dziecmi w UK jest to, ze wszelkie platne szczepienia-platne w PL- tutaj mamy za darmo. Chodzi mi przede wszystkim o pneumo- meningokoki. A to jest koszt bardzo duzy (wedlug mnie- chyba cos kolo tysiaka)

reklama
Papciaczku witaj z powrotem :D Nie wiedziałam czy Ci wysyłać te podkłady, bo już by było po ptakach ;p W takim razie w poniedziałek męża wyślę na pocztę!!

Buziak szczęściaro, fajnie tak szybko wrócić do domku :)

Hars to się nazywa służba zdrowia!!!! A nie to co u nas - nawet w szpitalu olewka, a położna raz na 10 minut ech..
Co do szczepień to racja, u nas kupa kasy, więc dobrze, że to becikowe dają, z ubezpieczenia skapnie i my wybierzemy skojarzone szczepionki plus pneumo i meningokoki i rotawirus, w tym tygodniu ustalamy te szczepienia plus wizyta u pediatry to dla polskich mam napiszę co i jak :)

Dobrej nocki :)

U nas też pampki :) i to dwójeczki :D Jedynek tylko w szpitalu używałam, teraz Jasiek już nie wchodzi ;))))

Jakie macie pasy poporodowe??

Ostatnia edycja:
witajcie mamuski

widze ze ostro piszecie ja to juz nie wiem ile robie podejsc do tego zeby cokolwiek napisac a i tak na koncu nic z tego nie wychodzi dzis stanełam na wadze i z 73 kg mam juz 59kg i ciekawa jestem ile jeszcze strace bo brzuszek sporawy:cool: jeszcze mam.......chciała bym tak na 55kg sie zatrzymac ale znając zycie to zjade ponizej:confused2:

tak patrzyłam na liste mamusiek rozpakowanych to niezły juz mamy komplecik fiu fiu a jutro dopiero 13 marca ehheeh

ide sie wykompac i zrelaksowac jutro planuje drzemke po południu ciekawe jak mi to pójdzie:tak::tak: bo ledwo juz na oczy widzę

pozdrawiam was kochane i zycze spokojnych nocy...........

a ja wiem, ze Bosa ma pampki pampers premium :) Tutaj szukalam i nie bylo... Chyba, ze moze w necie znajde, bo one sa fajne dla noworodkow.

Malina, tak jak kiedys pisalam- nie da sie porownywac Polski i UK. I pod wzgledem mentalnosci ludzi, i pod wzgledem rzeczy bardziej przyziemnych- jest zwyczajnie inaczej :) Nie lepiej, nie gorzej-inaczej.

Koncia, nie wiem czy juz Ci pisalam, ale uwielbiam to twoje zdjecie z Maksiem :)

Pinka, trzymam kciuki za drzemke! A jak corka sie odnalazla w roli siostry?

Hej laseczki :-)
Wczoraj mieliśmy przeprawę z kolką. Masakra, nie mogłam patrzeć jak się męczy, łzy się same cisną do oczu:-( 3 godziny płaczu, byłam wykończona, bo taty nie chciał i tylko ja go mogłam uspokajać. Herbatka antykolkowa wreszcie pomogła kiedy książę raczył ją wypić. Ładnie spał w nocy od 12 do 4 i od 4 do 8. Tata musiał stanąć na wysokości zadania, ja tylko podstawiałam cyca i odsypiałam ciężki dzień. Właśnie go uśpiłam i zajadam śniadanko z marcówkami.:tak:
Nie rozumiem czemu kolkę dostał w domu, a w szpitalu nic mu nie było. Bardzo uważam na to, co jem :-(

Koncia, Vetka pisala- to nie chodzi nawet o to co jesz, tylko malutkie dzieci maja niedojrzaly system pokarmowy..Nic nie da twoje postne jedzenie...niestety...Wiem,ze tak strasznie sie czlowiek czuje, taki bezsilny-ale jeszcze kilka tygodni i to wszystko minie :)

Witam niedzielnie
Zaraz zmykam na wizyte do szpitala, ale wracam z niej na 100%:)
Konciu - typowe kolki zaczynaja sie od 2-3 tygodnia zycia, często nijak maja sie do diety mamy karmiącej
Założyłam nowy watek - własnie by tam pisac pytanka i porady dla młodych mamus, i by było to w miare w jednym miejscu, bo co rodzi się dzidziś to pytania i dylematy wracają

reklama
O matko, jaki wieczór/noc koszmarne! Niunia wyła od 18.00 do 1.00, a my mieliśmy ochotę wyć razem z nią. Coś się jej ewidentnie dzieje na moim pokarmie - bo dziecko najedzone, kupki niby były, u przytulona i na rączkach, a tu ryk. Potem poszło więcej śluzu z wodą niż kupki, młoda mam też wrażenie jakby lekko zaflegmiona była. A lekarz mówi, że to norma :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Kurka, może jestem przewrażliwiona, ale ewidentnie widzę, że coś się niefajnego mojemu dziecku dzieje :-(

pytanko do doświadczonych koleżanek - czy i kiedy mija ból pierwszego zassania się?! :baffled::confused2::laugh2:
katjusza, po prawie 3 tygodniach ten ból mi nie minął. W lewej piersi jest dużo silniejszy i dłuższy - niejednokrotnie karmię małą ze łzami w oczach :eek:.

Bosa, a jakie masz pieluchy? Bo ja mam pampersy
a ja wiem, ze Bosa ma pampki pampers premium :) Tutaj szukalam i nie bylo... Chyba, ze moze w necie znajde, bo one sa fajne dla noworodkow.
Tak jak Harsh pisze - mam Pampers Premium i są naprawdę super! Są trochę droższe od normalnych pampersów, ale moim zdaniem warte. Są cieńsze, mięciutkie i pupcia po nich piękna - zero odparzeń, zaczerwienień i podrażnień. No i ładnie chłoną nawet część rzadkiej kupki.

Harsh, co ja bym dała za taką opiekę poporodową w Polsce! Bo to właśnie po porodzie jest najwięcej pytań, wątpliwości, problemów, lęków. Sama wiem, jak bardzo bym doceniła teraz! Pewnie nawet nie musiałabym kombinować i jeździć do szpitala co 2 dni na obejrzenie rany, tylko miałabym to w domu. Fajnie tak.
A KTG i tak miałam tylko raz - jak już zaczęłam rodzić ;-)

Do góry