reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Harsz-to nie wygląda na zespół cieśni nadgarstka - zresztą można ją zdiagnozawać dopiero po połogu, jak organizm wróci do normy, więc masuj paluszki, unikaj pozycji w których drętwieją palce i ...urodź
Malinko- ale wg usg to 39 tydzień czyli jeszcze przynajniej 1 tydzień do terminu. Jesli łozysko dobrze funkcjonuje nie ma wskazań do farmakologicznego przyspieszani/wywoływania porodu. Wiem że juz się niecierpliwisz i troszkę jesteś umeczona i przerazona wagą Jasia, ale wierz mi - na razie spokojnie jeszcze możesz czekać a dzidzia w ostatnich 2-3 tygodniach już za bardzo nie "tyje" więc jest szansa że te 4500 zostanie:)

reklama
malina - ale jak talarki?? nie rozumiem zbytnio...:zawstydzona/y:

zobaczysz wszystko bedzie dobrze...chodz przylec do mnie do chesham na szarlotke z budyniem i herbatke owocowa...lepiej ci sie zrobi;-)

Vetka, sorry, ze tak wprost i na glownym, ale rozwazam szpital (IP) wlasnie.
Mam problemy z nerkami i cisnieniem w ciazy, wiec to pewnie rozsadniejsze wyjscie...

Teraz zaczely mi jeszcze poduszeczki puchnac (te pod palcami na dloni) i mam sinawe paznokcie, plus zaczerwienione dlonie z bialymi plamkami wszedzie. Macie jakis pomysl? Bo nerwy to chyba jednak nie sa....

No wlasnie chyba tylko ten porod mi zostal, bo normalnie zwariuje niedlugo....

Harsz-w twoim przypadku pojechałabym bez zastanowienia na IP niech zobaczy to lekarz, a sinienie palców to problemy z krążeniem a nie z uciskiem na nerwy

Vetka, sorry, ze tak wprost i na glownym, ale rozwazam szpital (IP) wlasnie.
Mam problemy z nerkami i cisnieniem w ciazy, wiec to pewnie rozsadniejsze wyjscie...

Teraz zaczely mi jeszcze poduszeczki puchnac (te pod palcami na dloni) i mam sinawe paznokcie, plus zaczerwienione dlonie z bialymi plamkami wszedzie. Macie jakis pomysl? Bo nerwy to chyba jednak nie sa....

No wlasnie chyba tylko ten porod mi zostal, bo normalnie zwariuje niedlugo....
jeśli cokolwiek Cię niepokoi i do tego masz świadomość że nie wszystko w porządku z ciśnieniem i nerkami to sprawdzenie tego w szpitalu jest chyba rozsądnym wyjściem...trzymaj się dzielnie i daj znać co postanowiłaś...

Harsh - tu chyba nie co ma dumać, tylko wybrać się do szpitala, nie ma co ryzykować. Trzymam kciuki za Ciebie bardzo mocno, aby wszytsko było OK.

Harsh dziewczyny dobrze mówią jedz do szpitala niech to sprawdza

Bosa nie wiem czy nikt Ci nie powiedziała ale do cc czy nawet naturalnego porodu musisz mieć choć 1paznokiec bez niczego tzn żadnych lakierów żelów i akryli bo jak cos sie dzieje to najszybcie po paznokciach widać u nast w koło wszedzie bardzo rygorystycznie tego pilnują więc ja bym sobie te żele na Twoim miejscu darowała

Malinka Kochana nie denerwuj sie jeszcze troszke i Jasiek wyjdzie

Pinka ja też myślałam że jednak już na porodówce jesteś

Koncia też sie na niego fochnij a co!!! I dziekuje za przepis na sernik jest obłednie przepyszny nawet moja babcia zachwalała a ona sernik tylko swój toleruje no i robi sie go piekielnie szybko i bez skomplikowanego wymyślania jak u mnie masz oscara za ten przepis

Patik haha czyli ja ponad miesiąc przenosze bo byłam w zeszłym tyg na odrostach i nic mnie nie ruszyło a nastepne odrosty za 2miesiace czyli wychodzi jak nic miesiać przenoszenia

Ale i u mnie zaczyna sie coś dziać wczoraj miałam 2raz w tym tyg skurcze ała jak to bolało myślałam że plecy i dupsko mi rozniesie nie wytrzymałąm i łukłam paracetamol nie wiem czy dobrze ale już nie wiedziałam co z sobą zrobić do tego mnie mdliło niemiłosiernie i zgaga po same uszy dobrze że przeszło

reklama
Paticzku dziękuję :* Fryty były boskie mmmmmmmm a do tego mężu wyczarował z piersi kuraka coś a'la gyros mmmmmmmm A grafik będzie zmieniony, eMek chce zaproponować zamianę z tamtym drugim i niech on też pozna, co znaczy jeździć nocą.. tylko jeszcze kiero musi odebrać tel, a od rana jakoś mu się jeszcze nie udało..

Vetuś dziękuję Ci jeszcze raz, staram się naprawdę tak racjonalnie myśleć, ale strach o synka jest chyba mocniejszy od mojego zdrowego rozsądku..

Buziaczku na szarlotkę to już lecę ;) Chodziło mi, żeby zamiast kroić ziemniaki na frytki, to pokroić w talarki (takie coś, co ostatnio wszyscy pomylili z moimi ciasteczkami grrr - pamiętam!!)

Hars na sam koniec mamy najwięcej przebojów, co?? Może pocieszę Cię, że mam takie same dłonie, spuchnięte czerwone i w białe kropki, ale paznokcie normalne :/ Mam nadzieję, że to nic poważniejszego i wrócisz zaraz z dobrymi wieściami :*

Do góry