reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

witajcie mamusie, jak się czujecie, ja nie najgorzej, nockę na szczęscie przespałam bez sensacji skurczowych :-)

Malinka życzę zdrówka :happy:

Pastela przykro mi, ze synuś znowu chory:-(

Milutek ty to nas nie strasz :happy:

Scarletka współczuję bólu:baffled: nie dość, że pod koniec ciąży wszystko boli to jeszcze blizna dodatkowo :no:

Koncia hmm widzę, że humorek Ci dopisuje, nie dziwię się ;-)

Futrzakowa nie martw się, szef na pewno wybaczy:tak:

Patik nie pomogę w sprawie materaca, bo my po prostu mamy z ikei ale nie wiem jaki :no:, jedynie to wiem ze by się juz nowy przydał :-) tiramisu mniam, też bym zjadła ja tylko szarlotkę niestety mam :crazy:

Fifronka nie za dużo do zrobienia jak na jeden dzień :-) podziwiam za tyle energii :happy:

oki uciekam, bo właśnie mi przyszły zdjęcia, które sobie wywołałam muszę obejrzeć:happy:

reklama
Ruda, co do slonego i czekoladowego... Kanapka z maslem orzechowym i nutella. Pycha :) Ale krakersy tez sprobuje.

Malina, Katjusza- trzymam kciuki, zeby przeszlo Wam. Mi dopiero po 1,5 tyg przechodzi:baffled:

Koncia, gratuluje przyszpilenia meza :-D i snu. Jak Poznan po meczu ? ;)

Scarletka, no wlasnie tez sie nie moge doczekac zrzucenia balastu...

a tak na koniec:
Mamy dzisiaj pelnie ksiezyca, wiec wykorzystujcie dziewczyny ile mozecie, bo nastepna dopiero 19.03 :-)

katjusza - weź nie dowcipkuj :wściekła/y: ja przerażona jestem i nie gotowa psychicznie. Wczoraj mama wpadła mi kuchnię posprzątać, dziś chce jeszcze coś pomóc. Ja jeszcze nie chcę :-( jeszcze 2 tyg. chociaż marzą mi się... no

Tak myślałam, że w TVNie nic ciekawego nie powiedzą :p czlowiek naczeka się a i tak nic konkretnego się nie dowie, więc nawet TV nie włączyłam.

już fachowcy kończą remont! Malowanie jest na oliwkę ha i jak się wyniosą to przydałoby się panele kupić i już meble można zabrać z naszych pokoi i posprzatac w końcu.
Oj Wiki marudzi i musze sie iśc bawić ;/

Koncia Scarrlecia haha a jednak był sex a ja dopiero co przy śniadaniu suszyłam głowe waszym chłopom że tak sie znęcają nad biednymi ciężąrówkami a tu prosze

Bosa no właśnie może to jest znak?

Pastela mimo że sie bedziesz bronic ręcami i nogami to dzidziuś sam zadecyduje kiedy wyjdzie

Ciekawe jak tam Pinka po końskiej dawce herbaty?

Malina mój przepis na syrop też gdzieś powinien byc no i ciekawe czy Cie ruszy?

Marta poważnie mówiłaś upieczesz specjalnie dla mnie chlebuś?

Ewi wcale Ci nie ukradłam przecież mówiłam ze nie tknełam :-D a to przez to że nie chciałaś sie podzielić wyszedł Ci ten 1rozstep;-)

juz jestem najedzona ale obolała:wściekła/y::wściekła/y:

Papcia- ja po tej konskiej dawce herbaty dostałam, takich skórczy ze 2 h mnie trzymało a pozniej przestało a teraz chodze jak pingwin bo wszystko mnie boli całe podbrzusze moze jak jeszcze kilka razy wypije to sie na dobre rozkreci zaraz ide zaparzac i sprzatac:tak::tak:

Hars -o co chodzi z ta pełnią?????????

koncia- no ja tez teraz posprzatam i bede pilnowac i gratuluje udanego gwałtu hahaah teraz juz sie małz nie wymiga ahhaah
Malinka- zdrówka dla ciebie- az to choróbsko wiedzialo kiedy sie przypałetac brrrrrrr

chyba zaraz kogoś pogryzę. Robię pranie, wszystko ładnie. Odwirowało, stanęło, wyłączyłam i co? nie otworzę pralki:wściekła/y: no tego mi jeszcze brakowało, żeby coś się w niej spieprzyło. chyba będę beczeć z wściekłości. Teraz kiedy będzie chodziła po 2 razy dziennie wymyśliła się zepsuć:crazy: wrrrrrrr miała któraś jakieś pralkowe przeboje? tutaj chyba poszedł zamek. Ciekawe kto mi go naprawi i co tu należy wymienić, bo em jak się zbierze, to jeszcze gorzej będzie:-(

Zgodnie z niektórymi badaniami statystycznymi, w czasie pełni Księżyca zdarza się więcej wypadków drogowych, ataków serca, częściej wzywane jest pogotowie, dochodzi do nasilenia zaburzeń psychicznych i nerwowych. Gwałty, rozboje, morderstwa, próby samobójcze zdarzają się również znacznie częściej w ciągu dwóch-trzech dni przed i po pełni.

W 1998 roku trójka włoskich matematyków obliczyła, że dzień lub dwa po pełni Księżyca zwiększa się częstotliwość porodów. Ostatnie badania sugerują również, że cykle księżycowe wpływają nawet na częstotliwość używania przez ludzi różnego rodzaju urządzeń. W ubiegłym roku badacze z British Telecom zauważyli istnienie 29-dniowego cyklu wzrostu i osłabienia korzystania z linii telefonicznych, który nakładał się na porządek faz Księżyca.

Jak dla mnie to bardziej taka bujda, ale wiesz ;) Pinka, jezeli chcesz przyspieszyc porod to masuj sobie sutki.
Jak dla mnie to fazy ksiezyca maja wplyw na takie rzeczy jak pogoda etc i moze dlatego jest ich wiecej...
Nawet moja polozna sie smiala, ze gdy pracowala na porodowce, to wlasnie w czasie pelni jak na tasmie produkcyjnej... Ale moze to autosugestia ciezarnych bardziej dziala :)

Scarletka, ale odblokowala sie juz? Czy nie?
Bo ja w starej mojej pralce ulamalam w ogole ten plastik ktory otwieral i pozniej otwieralam na widelec lub dluga wykalaczke :p
A mianowicie... tam jest jakby taki haczyk (tutaj w srodku)
9534207834baf31b7eae12.JPG

No i on trzymal drzwiczki w miejscu... Wiec wkladalam widelec od zewnatrz, badz wlasnie wykalaczke, zeby ten mechanizm podwazyc (pchnac do tylu) i wtedy sie samo otwieralo...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Czy te które maja położenie pośladkowe, stópkowe i inne nietypowe z główką w górze też nie czują nic w kroku? Mnie cały czas męczą skurcze, bóle pleców, niby się troszkę brzuch opuścił ale nic w kroku nie czuje jak dziewczyny które mają położenie główkowe...No tłumacze to sobieze pupa jest większa i nie wciska się tak w kanał ale i pachwiny mnie nie bola....Czy wy tez tak macie?

Jak dla mnie to bardziej taka bujda, ale wiesz ;) Pinka, jezeli chcesz przyspieszyc porod to masuj sobie sutki.

słyszałam, że to skuteczne. Koleżanka koniecznie chciała wcześniej urodzić, bo w terminie jej nie pasowało i jak dorwała się do masowania tak 3 tyg wcześniej urodziła. Ale mówiła, że ostro je miętoliła

Magnolia ja mam położenie główkowe i nic nie czuję w kroku. Najwyraźniej dzidzia jest jeszcze wysoko

Ostatnia edycja:
reklama
Ja jestem 10 dni przed terminem porodu wiec już chyba najwyższy czas zeby czuć coś na dole...zresztą brzuch tez za mocno nie wisi :dry: No lookniejcie same ...wrzuciałam na brzuszkowy

Do góry