reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki 2011

Markul WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!!

Dziękuję Wam dziewczyny za rady :* wiedziałam, że można na Was liczyć!!!!
Zarejestrowałam się już do mojej rodzinnej lekarki na 14:20 i zobaczymy co powie na moje migdałki :/ Mam nadzieję, że coś poradzi..
Na poniedziałek umówiłam się też do tego mojego pierwszego gina (pracuje też w naszym szpitalu), który mi takie rozjechane terminy porodu ustalił - pokażę mu wyniki badań moczu i krwi, spisane ciśnienie, ostatnie usg z wagą Jasia i niech coś decyduje.. podobno on jest dość skłonny do cc.. A jak mnie zleje, to i tak miałam iść do tego drugiego gina..
Niestety zawsze na weekend takie sytuacje przypadają ech..

życzę ci Słonko, żeby wszystko ułożyło się po twojej myśli:tak:

a mnie od kilku dni boli i ciągnie.. blizna po cesarce:szok: niby słyszałam, że to normalne, ale przez 3,5 roku i cały okres ciąży nic nie czułam. Teraz jak na złość przy zmianie pozycji, wstawaniu, kichaniu, smarkaniu, kaszlu rwie jak ch o l e r a:baffled: Myślałam, że tam wszystko już się wygoiło. Teraz jakbym miała rodzić naturalnie, to umarłabym ze strachu, że się ta blizna rozejdzie..

reklama
Ja własnie niedawno szukałam materaca. Zdecydowaliśmy się na opcję materaca kieszonkowego (sprężyny w kieszonkach) właśnie ze względu na cenę. Najlepszy, na którym leżeliśmy (z pianki termoplastycznej) był zdecydowanie poza naszym zasięgiem cenowym. Kosztował 2.500, ale leżało sie na nim bosko...
My musieliśmy wybrać taki materac, który się sprawdzi przy dwóch osobach o skrajnych rozmiarach. Ja mam niecałe 150 cm i poza ciążą około 42 kg, a K. prawie 190 cm i ponad 90 kg. Ponieważ jestem tak niska, to odradzono nam materace strefowe (ponoć bardzo dobre, ale nie sprawdzają się dla osób poniżej 160 cm). Za to polecono nam materac z największą ilością sprężyn, co daje najwięcej punktów podparcia, i jak K. będzie się przewracał z boku na bok, to ma to niwelować moje podskakiwanie.
Niestety materac dopiero zamówiony i czekamy na dostawę, więc mogę tak tylko w teorii przedstawić porady, których sie naczytałam i nasłuchałam.

hej laseczki marcóweczki :-)
W porównaniu z innymi miesiącami, to coś wolno się rozpakowujemy:-p

A ja dziś znowu odzyskałam formę. M dał się namówić na bara bara i spałam jak dziecko 12h z 3 krótkimi wypadami na siusiu. :rofl2: Teraz już się nie wywinie, będę korzystać do końca ciąży, bo to również świetne znieczulenie na bóle kręgosłupa,itp.

A ja coś nie mam stresu przed porodem, sie nastawiłam, że to jeszcze tyyyyle czasu, a nie lada chwila :-D

A śniło mi się dziś moje dziecko, tak ślicznie się uśmiechało, a ja mu zmieniałam pieluszkę taka zakochana...:-D

Ja chyba nie mogę tyle spać, bo mam tyle nadrabiania, że szok :szok:

aga, gratulacje dostania się na administrację!

pinka, a ja już wszystko posprzątałam i tylko pilnuję, żeby się za bardzo nie pobrudziło, czyli łażę i poprawiam:sorry2:

Bosa, śliczna sukieneczka

Ewe, gratulacje zdania egzaminu!:-)
I nie daj się teściowej wkręcić w drogie chrzciny, niech spada:dry:

malinka, 3mam kciuki za rozpakowanie w tym tygodniu! :-D &&

markul, wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek! :tak:

fifronka, nie wiedziałam, ze wybór materaca może być taki skomplikowany :-D szczególnie ze względu na wasze rozbieżne gabaryty ;-)

Witajcie Baniaczki

Ewe - no gratulacje żaczku :-)

Nie ma żadnych lunatyków????
Ja tu zamiast rodzić walczę z chorobą :/ Bez Otrivinu ani rusz, wiem że w ciąży nie wskazany, ale tylko on mi przeczyszcza nos :/
A gardło uuuuuuuu Cała prawa strona mnie boli aż do ucha, właśnie czekam aż mi rumianek ostygnie, ma złagodzić ból..

a było się szlajać bez ciepłych majtek??!!

A ja się dzisiaj witam i urodzinowym torcikiem witam i szampanem (bezalkoholowym) :)
(...)
No i jeszcze wizyta w ikei mnie dzisiaj czeka, trzeba dokupic jakieś duperele do kuchni typu noże i deska do krojenia, jakieś garnki na indukcję i kosze na pranie:)
Ale pod wieczór sobie odpocznę i poświętuję. M obiecał urodzinową kolację na mieście:) pewnie to będzie ostatnie wyjście we dwójkę...

Markulku - no co Ty - na mieście? Jak już będą i noże i deska do krojenia i garnki na indukcję?!!! :-D
STO LAT!!! :-)

Dziś pakuję torbę, wczoraj poprałam koszule i szlafrok...

...jutro będę rozpakowywać na porodówce :-D

bry:-)

a ja mam obecnie stresa związanego z projektem...bo nie idzie mi w takim tempie w jakim powinien ... ale chyba szefowie nie będą krzyczeć ani się krzywić? hmmm... no ja nic nie poradzę że mam wahania formy ... no trudno się mówi...

oby Ci te wahania w projekcie za duże nie wyszły bo zamiast świetlika wyjdzie Ci dach przeszklony!! ;-)

Dzien doberek:) widze ze Wy ostro dalej piszecie po nocach...wtedy kiedy takie mamuśki jak ja łapią każda chwile snu...hihihi:) ale co sie odwlecze to nie uciecz- Was to tez czeka:):):-)

no własnie dlatego :-)

I muszę pomarudzić, że poranne pawiki mam teraz jeszcze gorsze niż na początku ciąży, wrrr!!! Nigdy mi nie przeszły do końca, co najmniej 2 razy w tygodniu musiały dopaść, ale teraz to już jest przesada. Ja się herbaty nawet nie mogę rano napić, żeby mnie nie pognało do łazienki! Ja się tak nie bawię!!!

a Ty się stara przypadkiem nie oczyszczasz właśnie przed porodem...? ;-)

Cześć Kuleczki!!! Chciałam wam tylko powiedzieć, że dziś w DDTVN temat dla nas " Przydatna wyprawka dla niemowlaka" o 10.15

no i za późno - przegapiłam!

Malinka jak do lekarza, to do rodzinnego, bo ginek nie lubi ingerować w nie swój zakres obowiązków. Lepiej kochana nie zwlekaj, ja się tak kuruję już od 3 tygodni i co troszkę przejdzie, to wraca:wściekła/y: jak nie kaszel w jeden dzień, to ból gardła, to znowu wstrętny katar:crazy:

o nie! już wiem!! to Ty mi ten katar tu w takim razie nasłałaś, pół nocy myślałam, że sobie śrubokręt do lewej dziurki zaraz wsadzę!!

(...) polecono nam materac z największą ilością sprężyn, co daje najwięcej punktów podparcia, i jak K. będzie się przewracał z boku na bok, to ma to niwelować moje podskakiwanie.

hihi - wyobraziłam sobie, jak Twój eMek się odwraca a Ty podskakujesz pod sam sufit :-D:-D:-D

A śniło mi się dziś moje dziecko, tak ślicznie się uśmiechało, a ja mu zmieniałam pieluszkę taka zakochana...:-D

haha - a rzeczywistość będzie taka: synuś będzie się darł w niebogłosy a Ty z podkrążonymi oczami będziesz zmieniała łobesraną pieluszkę myśląc nadal: Boże, jaki on cudowny!! :-)

Ostatnia edycja:
Katjuszka dokładnie, chciałam ci uprzykrzyć życie, bo jest mało kolorowe, to obdarowałam cię katarkiem:-D

koncia mój em tez mnie na bara bara namówił, ale to nie to co przed ciążą:sorry2: z takim brzuchem?!:baffled: tylko jedna pozycja mi odpowiada, a i tak marzę tylko żeby poszaleć na maxa już bez tego słodkiego balastu:-p to się będzie działo!

Ostatnia edycja:
no i za późno - przegapiłam!

nie masz czego żałowac pani położna niewiele powiedziała, bardzo króciutki występ miała i jedyne co zapamiętałam to żeby zabra body kopertowe (rozpinane z przodu po całości) i za dużo nie kupowa bo wszystko można przecież dokupic w razie czego.

A co do obiadku w nowym domku to wole na mieście, bo następna taka okazja to pewnie za pół roku będzie, a na mojej nowej indukcji to się jeszcze nagotuję że hoho.

Nasz materac też ma sprężyny w kieszeniach.

ja własnie się katuję - oglądam fotki tuż sprzed ciąży i nie mogę się nadziwić - tak mi paszcza napuchła w ciągu ostatnich dni, że jak normalnie inna osoba wyglądam!!!
:szok::szok::szok::szok:

reklama
nie masz czego żałowac pani położna niewiele powiedziała, bardzo króciutki występ miała i jedyne co zapamiętałam to żeby zabra body kopertowe (rozpinane z przodu po całości) i za dużo nie kupowa bo wszystko można przecież dokupic w razie czego.

ja też się nastawiłam na nie wiadomo co, a ta położna na szybciocha nic konkretnego i odkrywczego nie powiedziała. Nie sądzę, żeby 3 pary śpiochów na 56 i 3 pary na 62 wystarczyło. Zmieniając ubranko 2 razy na dobę musiałabym chyba ręcznie wszystko prać, żeby się nie stresować, że jak walnie kupkę i pobrudzi się z uszami, to mi ciuchów na zmianę braknie.
Poza tym leć tu w środku nocy, lub z noworodkiem do sklepu po butelkę, bo trzeba zaparzyć herbatkę koperkową, lub mleko podać, bo w cycach susza. jestem zdania, że jedna może awaryjnie czekać. Tak samo uważam w kwestii smoczków.

Ostatnia edycja:
Do góry