reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Scarletka- kuszące propozycje...moj pstrag był przyprawiony raptem tylko solą:) a eMek ful przyprawy + wino!!

wezmę sobie wszystko do serca:)

reklama
Skarlet bo u mnie wszyscy wszystkich zapraszają. Moja chrześnica (córka mamy siostry) np. ciągle chodzi i powtarza że będzie mała Hania i pojadą na chrzciny itd. i co ja mam zrobić? Zaprosić 12 latkę samą czy w ogóle nie prosić i zrobić jej przykrość. Głupie sytuacje... Więc pewnie będę musiała zaprosić i mamy i taty rodzeństwo i dziadków bo to ich pierwsza prawnuczka a jak ja zaproszę to i M zaprosi no i bedzie tłum...

Kurde Mili ale mam teraz ochotę na pstrąga z czosnkiem i cytryną i frytkami i surówką z kapusty...

Milutek widzę że na chrzciny wszystko zaplanowane:-) na taką liczbę gości:szok: to dopiero będzie impra no i dobrze że catering, bo samemu gotować dla takiej gromady to dopiero wyzwanie:tak:
Ewi ja robiłam dla Hani na 19 osób w domu, pokój 19 m2 - jakoś się pomieściliśmy ale roboty było dużo i byłam wykończona, a miałam pomoc w sumie mamy, babci i siostry, potem był roczek też 20 osób, było trochę lepiej bo więcej miejsca w nowym domu i zmywarka:-D ale i tak marzy mi się pójść do restauracji i się relaksować tym dniem a nie latać jak szalona - tylko skąd wziąć kasę???
Scarletka może troszkę promyczków w łódzkie wyślesz, co?:-)

Scarletka- kuszące propozycje...moj pstrag był przyprawiony raptem tylko solą:) a eMek ful przyprawy + wino!!

wezmę sobie wszystko do serca:)

wiesz kochana, to są jeszcze okruszki, maluszki więc się nie przejmuj, najwidoczniej musisz dłużej na siebie uważać. Ważne żeby rosły zdrowo, a ich układ pokarmowy szybciutko dojrzeje:-)
a emek farciarz, takim to dobrze:cool:

Patik w takim razie kieruję słoneczko w stronę Łodzi;-)

ewi to ja wam rzeczywiście współczuję takiej chmary ludzi:eek: Pierwsze chrzciny robiliśmy w restauracji i te też tak będą wyglądać. Raz się człowiek może porządnie ubrać, wymalować i odsapnąć przy stole, a niech inni go obsługują. Nie wyobrażam sobie wyprawiania takiej imprezy u siebie w domu, z dwójką dzieci na głowie:szok: Jeszcze przed chrztem padłabym trupem.

Ostatnia edycja:
Patik jakbym miała kasę to bym mogła i na 60 osób zrobić ale wydać tak ooo 4 tysiace na obiad i jakieś dwie przystawki i posiedzieć kilka godzin to dla mnie za drogo a niestety nikt taniej tego nie zorganizuje... No i tu by się ten wspominanywcześniej dom przydał hehe

Patik jakbym miała kasę to bym mogła i na 60 osób zrobić ale wydać tak ooo 4 tysiace na obiad i jakieś dwie przystawki i posiedzieć kilka godzin to dla mnie za drogo a niestety nikt taniej tego nie zorganizuje... No i tu by się ten wspominanywcześniej dom przydał hehe

nooo na tyle gości, to i kasa jak na małe weselisko:sorry:

Ewi tak sobie myślę, że zwyczaje rodzinne to jedno, ale tak jak pisze Scarletka, chrzciny to nie wesele, i rodzinka musi to zrozumieć, można przecież dalszą rodzinkę zaprosić na kawke i ciacho w zupełnie innym terminie...albo przy jakiś sugestiach czy pytaniach powiedzieć, że chrzciny odprawiacie tylko wąskim gronie, i tak się przecież troszkę tych osób nazbiera...
Scarletka dzięki, mam nadzieję że dotrze, będę je wypatrywać, żeby za daleko nie polecialo, bo ja to w sumie na granicy łódzkiego, opolskiego i wielkopolskiego mieszkam:tak:

Jak sobie pomyślałam ze takie tłumy miałabym gościć w domu to powiedzialam - nie!!! Mężuś sie zmobilizował i wszystko załatwił jak byłam jeszcze w szzpitalu...tak to by byli tylko chrzestni i koniec!

A jedzonko- no fakt wole sie teraz poświecić zeby maluszki ciutke podrosły- albo przynajmniej waga sie podgoniły to wtedy bede testowac:)

Chwile sie człowiek zdrzemnął a tu taka produkcja nie macie litości
Musze wam powiedzieć że wcale sie nie zdziwie jak tak już do końca bedzie wyglądało moje spanie kończy sie w momencie kiedy 1raz wstaje w nocy na siku i nie ma mocnych że zasne więc jak mam leżeć i sie męczyć to lepiej posprzatam m jak wszedł chwile po5 to stwierdził że on myślał że żartuje z tym sprzatniem a ja akurat skończyłam myc podłogi niestety śniadnka nie było bo piekranie otwieraja teraz o6 a nie jak kiedyś o5 wypiłam kakao i zaczełam sie użalać nad naszym związkiem co by wjechac mu troche na ambicje no i mi pokazał co o tym sadzi :-p:-) kurde ile to sie trza nameczyć żeby chłopa do sexu namówić normalnie nie do pomyślenia a już tekst typu jeny ja ją moge już teraz po głowie pukać jak jest tak nisko to mnie powala bo odchodzenie wód w trakcie to już normalka kurde chyba za dużo amerykańskich filmów sie naoglądał:-)ale przynajmnie udało mi sie zasnąć i popsałam do11 do 12poleżałam i teraz sie obijam dopiero wstawiłąm kurczaka na obiad i już taki syf sie w chacie zrobił że musze znowu sprzatać :wściekła/y:

Milusia normalnie aż miło sie czyta takie opowieści mamusia pełną para i jak widać nawet przy bliźniaczkach da sie znaleść chwile czasu na kompa

Harsh rodzinka świetna nie ma co a Olo biedny czy on sie w końcu wykuruje porzadnie?

Koncia sie ciesz że nie musisz sprzatc o4rano ale musze Ci powiedzieć że to świetny sposób na wszelakie dolegliwości bólowe ja jak sie rozkrece to już mnie nic nie boli

Pinka ja już pisałam laskom jak Ciebie nie było że łyżeczka tej herbaty to za mało bo w takie ilości tak jak piszesz działa tylko przeczyszczająco musisz pół50gr paczki na raz zaparzyć i wypic tak kazała pani w zielarskim i tak piła ta moja kumpela

Katjuszka a Ty co taka mało aktywna ostatnio jesteś też wijesz gniazdko czy jakieś ręczne robótki sobie wymyśliłaś?

Dziewczyny a można np odmówić tego próżnociągu i kleszczy?i zarzadac cesarki w takim wypadku?

Wszystkie kocie sierściuchy prosze wygłaskać od papci

Mami moja babcia ma takiego psa i wierz mi że ja myślałam że większych psotników od bernardynów nie ma a jednak berneński pies pasterski wydaje mi sie w tym momencie nie do pobicia tak broi

reklama
Mili a ile u Was od osoby??? Ja max na 30 osób mogę zrobić ale większej ilości to nie mam gdzie zmieścić poprostu i przeraża mnie wizja tej imprezy.

Do góry