reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

papcia-mmm skad ja to tu dostane......mamkrem wiec cos tam mniej boli.
koncia- no to wlasnie rodzinny lekarz nie ma czasu. tu trzeba sie najpierw z nim umawiac a potem on moze wyslac dalej albo i nie. Jak dzwonilam swojego czasu do poloznej to ona powiedziala ze jak mnie swedzi to nie do niej tylko do rodzinnego. Bo ginekologow to tak nie mamy jak w pl.

Chodzilo mi tez o ta wizyte by chociaz posprawdzal mocz, zmiezyl cisnienie i pomacal brzuszek.

Co do walentynek to my nie obchodzimy wiec dzien jak co dzien :)

reklama
Ewi ale to było7dni po terminie pytałam sąsiadki to żadna z nich nie ma tego rachunku zapłaconego a ja płaciłam go juz w środe wieć w piatek napewno mieli wpłate na koncie tylko im sie sprawdzić niechciało z resztą jak widać po tym co pisał m to takie matoły tam siedzą że zadna tego sprawdzić nie umie

Delicol-Wskazania
Przeznaczony dla niemowląt do postępowania dietetycznego w stanach przejściowych dolegliwości trawiennych spowodowanych nietolerancją laktozy w pożywieniu
Co do zaparć picie dużych ilości na pewno pomaga, ma znaczenie rodzaj przyjmowanego preparatu, choc ogólnie żelazo powoduje zaparcia, u mnie bardzo dobrze na zaparcia robi kawa, ale nie rozpuszczalna, ale prawdziwa zaparzona z ekspresu lub po turecku.
malinko-4kg dzidziusia to się sa jeszcze wskazania do cc, no chyba że jestes bardzo drobnej budowy. Zreszta przy duzym płodzie mierzy się rozstaw kości miednicy i na tej podstawie ustala sie czy istnieje tzw. niestosunek matczyno-płodowy czyli czy dziecko ma szanse przejść przez kanał rodny

Vetka a kiedy sie miezy to rozstawienie, tak przy porodzie?
A jeszcze sie zapytam jak moge;-):-) bo wszedzie szukam informacji na ten temat to: pyzt pierwszym porodzie szyjka mi sie nie rozwierala. Po kremie doszla do 3 cm ale juz potem nic. Skurcze byly wody plodowe tez przebite i nic. Potem dostalam kroplowke i nastepna ale szyjka sie cofnela do 2 cm. Szukam jakis info dlaczego i co moglo byc przyczyna tego ze nic nie dalo wywolywanie i dlaczego szyjka tak sie zachowala.

hej witam sie i chyba zaraz kimne sie na chwie bo mi tak niedobrze i mnie mdli i kreci mi sie w glowie...

moze to przez sasiadow bo tacy hindusi obok nas maja mieszkanie i o 1.30 w nocy laska sie darla w nieboglosy ze nas obudzili:wściekła/y:...kamasutre cwiczyli czy co:wściekła/y::wściekła/y:

...
malinko-4kg dzidziusia to się sa jeszcze wskazania do cc, no chyba że jestes bardzo drobnej budowy. Zreszta przy duzym płodzie mierzy się rozstaw kości miednicy i na tej podstawie ustala sie czy istnieje tzw. niestosunek matczyno-płodowy czyli czy dziecko ma szanse przejść przez kanał rodny
Wiktor miał prawie 4kg :tak: i tragedii nie było, ostatnio gin mówiła, że coraz wieksze się dzieciaczki rodzą i to naturalnie.
idę obiadek szykowac bom głodna - chyba placki ziemniaczane :-p

Harsh - jestem, jestem, nie rodzę heh jeszcze nie mam pisemnego skierowania to nikt mnie z domu nie wykurzy ;p

Ostatnia edycja:
Wy tak o tych kolo zawsze piszecie i poprostu jak mowicie ze wasze malenstwo ma ok 3,500 czy wyzej sobie mysle - o jejku..... i zastanawiam sie ile mial by Barnim jakby urodzil sie w terminie lub przed skoro byl spozniony 15 dni a wazyl tylko 3100kg????

Dove-sprzężne czyli 3 parametry opisujace wielość miednicy mierzy sie przy przyjęcu położnicy do porodu. Co do pytania o szyjkę to mało prowdopodobne by rozwarcie się cofneło (pomiar rozwarcia jest dość subiektywny, stąd moga byc rozbierzności) ale czasem jest tak że szyjka nie odpowiada na oksytocynę - niestety nie wiadomo dlaczego. Brak postepów porodu czyli m.in. brak postepującego rozwarcia jest wskazaniem do rozwiązania porodu cc

Vetka- No jak mi badali to przy tych 3 cm przebili wody plodowe a potem nastenego dnia przyszedl ktos tam juz widac ze bylo wyzszej rangi i jak zmiezyl to powiedzial 2 cm i ze se cofnelo.- ja tam nie wiem bo nie widzialam ile tam jest :-D
Wlasnie ciekawe dla czego.... szkoda ze nie wiadomo co to powoduje

Kroplowke tez dostawalam najpierw 4 mg a potem przy 2-giej polozna chyba chciala przyspieszyc i podkrecila do 12mg - oj wtedy to tanczylam na luzku i jeszcze ruszac mi sie nie kazali :-(

reklama
Do góry