reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Katjusza ja juz po sniadaniu i kąpieli. Za sprzatanie musze się zabrać, ale po nieprzespanej nocy straaaasznie mi sie nie chce.

Koncia, jak wrócisz, to od razu daj znać jak wizyta u gina, trzymam &&&&&& żebyś się gdzieś po drodze nie rozpakowała. No i cierpliwie czekamy na zdjęcia.

reklama
Hej laseczki-marcóweczki
Obudziło mnie piekne słońce ale juz się pochmurno zrobiło. Poleniuchowałam 3 dni na moim zwolnieniu i od dziś znów zabieram się troszę za pracę przy kompie bo już dostaję kociokwoku leżąc.
Buziaczku-jeśli suszarka jest właczona na 1 to dmucha temp ok 25-28 stopni czyli nie poparzysz dzidzi, zwlaszcza przez ubranko. Ma to podobna zasade działania jak termofor czy nagrzana żelazkiem piluszka (o której ktos juz pisał). A buczenie suszarki dodatkowo uspokaja
Dove- niestety kolka to nie tylko połykanie powietrze przez dziecko podczas karmienia i niestety nie wystarcza odgazowanie czy dobre odbeknięcie. Wg najnowszych teorii kolka jest zdecydowanie zwiazana z niedojrzałoscią p.pokarmowego a dokładniej z jego nierównomiernym dojrzewaniem, szczególnie dotyczącym układu parasympatycznego jelitek. Dlatego ani dieta mamy podczas karmienia (bez oczywistych poważnych błędów jak garnek fasoli na obiad), ani odbekiwanie nie zlikwiduje kolek jesli dzidzia ma niedojrzały p.pokarmowy. Oczywiście zaniedbania dietetyczne czy w odbujaniu pogorszą ten stan
Koncia-"poród uliczny u pierwiastki" czyli taki jak na filmach: 2 skurcze i juz jest główka na wierzchu zdarza się niezmiernie rzadko, NAPRAWDE, więc spokojnie jedź do tego gina

Ostatnia edycja:
mam za soba koszmarna noc usnelam ok.3;30 i kot koniecznie chcial byc jak najblizej i sie wiercil i Emilka w brzuszku sie wiercila i katar mam i pierwsza noc bez eMka jade sobie chcleba kupic zajrze pozniej

Dzwoniła do mnie Marta. Ma silną jelitówkę i była już rano u swojego lekarza. Lekarka powiedziała że w każdej chwili moze sie rozpakować bo organizm oczyszcza sie przed porodem. Mamy trzymać kciuki żeby to był tylko fałszywy alarm!!!

Magnolia 6 tys.??? O kurde to rzeczywiście troche nieodpowiedzialny! Myślałam że to o jakaś mniejszą kwotę chodzi... Mój nauczony na małej kwocie nie jest już skory do pożyczania;)

Koncia a gdzie Ty masz te rozstępy? Ja mam na udach strasznie dużo!!! A na brzuchu jeden! Nie mam pojęcia dlaczego... Tak sobie myślę że może przez to że przed ciążą regularnie ćwiczenia, rower, narty i ciągły ruch a w ciaży przez zagrozenie od 9 tygodnia do 15 leżenie plackiem a później oszczędzanie się...

Ewi, dzięki za przekazania info.
Hej, ledwo co żyję, jelitówka mnie dopadła, przeopcjowałam się do pediatry młodych bo mój rodzinny - wiecznie go nie ma:wściekła/y::crazy: i kawałek do niego mam. Od północy biegunka i wymioty, o 5-ej i 7-ej już tylko biegunka, doktorka kazała nawadniać się, dietka i w razie rozpoczęcia akcji porodowej mam natychmiast do szpitala jechać, bo dzięki biegunce mam darmową lewatywę i mogę w każdej chwili urodzić.
Olkowi w brzuchu skrzypi i też dietka i te same zalecenia co ja. Po badaniu brzucha stwierdziła że Pawełek jest większy niż 2,5 kilo.
Idę zalegnąć i coli się napić odgazowanej.

Martuś - trzymaj się dzielnie, mam nadzieję, że to łazanki a nie poród ;-) choć w zasadzie, czemu nie... :-)
p.s. nic tak nie ratuje życia w tych sytuacjach jak odgazowana cola! ;-)

Ewi, dzięki za przekazania info.
Hej, ledwo co żyję, jelitówka mnie dopadła, przeopcjowałam się do pediatry młodych bo mój rodzinny - wiecznie go nie ma:wściekła/y::crazy: i kawałek do niego mam. Od północy biegunka i wymioty, o 5-ej i 7-ej już tylko biegunka, doktorka kazała nawadniać się, dietka i w razie rozpoczęcia akcji porodowej mam natychmiast do szpitala jechać, bo dzięki biegunce mam darmową lewatywę i mogę w każdej chwili urodzić.
Olkowi w brzuchu skrzypi i też dietka i te same zalecenia co ja. Po badaniu brzucha stwierdziła że Pawełek jest większy niż 2,5 kilo.
Idę zalegnąć i coli się napić odgazowanej.

Hej dużo zdrówka Marta - gdzie Was to dopadło :-( Oby jak najszybciej sie skończyło... i nie akcją porodową

Vetka- no o tym to juz tez dawno slyszalam, wlasnie dla tego wazna jest dieta karmiacej matki bo uklad pokarmowy maluszka jest nie dojzaly. Wiadomo unikac wzdymajacych pokarmow. Dziwne jest dla mnie to ( spodkalam sie z tym ilka razy) ze iektore dzieci na modyfikowanym tez maja kolki wiec tu barziej chodzi o ten uklad pokarmowy bo pokarm z proszku taki sam kazdego karmienia.
Co do kolki to mysmy nie meli , zdazylo sie chyba 4 razy ze Barnim plakal jakby na kolke i masowalismy brzuszek ale nie mial wzdetego brzuszka i byl miekki i dzialo sie to po kapieli wieczornej.
To z tym odbijaniem to teoria dla mnie nowa bo o niej nie slyszalam a dopiwro wyczytalam w jezyku niemowlaka.

U na s pada, ale i tak musze isc na zakupy. Zaraz sie zbieramy do wyjscia :)

Milego dzionka zycze wszystkim

Marta- zdroweczka

dzien dobry :)

wlasnie skonczylam sniadanie.
Ktos sie przylacza do kawki??:)

marta trzymaj se dzielnie w dwupaku. Zdrowka zycze!

Ostatnia edycja:
reklama
witajcie kulki
ja po nocy nawet wypoczęta wiec i grafik na dziś napięty. Właśnie ostatnia partia ciuszków się pierze,które doszły z ebay'a potem prasowanie,obiad a reszta zobaczymy.

Ewi
dzięki za wiadomości o Marcie.Trzymamy &&&
Co do rozstępów,to ja mam poharatany cały brzuch po 1-wszej ciąży a teraz się tylko naprężyły i odpukać nowych nie ma
Buziaczek powodzenia u dentysty

Do góry