Ola - moze byc i od tego. Nie martw sie przejdzie- ale wiem ze boli jak chol****
malinaa- zniknie ale nie pamietam w jakim czasie, co prawda nie mialam w pierwszej ciazy ale za to dostalam jak karmilam cycusiem tylko ze mi nie wyszly - krwawily ze srodka ale nie bolaly. Krem to u nas tu w szkocji kupilam wiec pewnie masz inne w PL.
mam taki :
Germoloids - 24 Suppositories - Boots jest to krem.
magnolia- nie stresuj sie tak, choc sama bym sie chyba wkuzyla na mojego. Mielismy podobny problem z pozyczka i od tamtego czasu nie pozyczamy kasy.
mami- no u mnie z tym gorzej bo ginekologow tu nie ma (chyba ze w szpitalu) a GP nawet nie zerknie tylko kaze isc do apteki po krem. No podczas porodu moga peknac (tak mi sie wydaje) i wtedy bedzie problem. Ja ma cc wiec spoko.
masala- super zakupy
no i nie wspomne - za jakie pieniadze!!!!
a tak ogolnie jest cos co jeszcze potrzebujesz ? czy juz masz wszystko.
Ja mam ten do czola termometr, kupilismy go w bootsie i tez powiem ze roznie pokazuje. Mam wlasnie ten plus ma taki 3 sekundowy i ma polski rteciowy- przy wysokiej gorączce sprawdzalismy tymi 3 ma. W szpitalu maja jeszcze inne bo takie paseczkowe jeszcze i wkladaja je pod pache. Wiadomo wszedzie jest inna temp.
agacina - niech emek zrobi ci masazyk na kregoslup , odprezysz sie troche
harsh- wy znowu chorzy, a ja myslalam ze to my czesto jestesmy. Zdroweczka
kajusza- suszarka - slyszlam o tym ale chyba to bardziej tak jak Bosanozka pisze - dzwiek uspokaja.
Co mozna zrobic to poprostu przeprasowac leciutko piekuszke i polozyc na brzuszek dziecku (na kaftanik) , masowac okreznymi ruchami ( ale tu juz nie pamietam ale chyba w strone wskazuwek zegara) - po to by pomuc gazom przebyc ta droge i rozluznic brzuszek.
A jak uniknac kolki to poprostu miec pewnosc czy dziecko nie polyka powietrza- stad te kolki. Czy karmione butelka czy cycusiem moze polykac jak i moze polykac i lezac sobie na pleckach. Poprostu ponos by sie dziecku dobrze odbilo przed i po karmieniu a pewnie zredukujesz kolki albo je wyeliminujesz.
migotka- z czasem przejdzie , podawaj np espunisan i masuj i upewniaj sie czy dzidzia nie polyka za duzo powietrza.