reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

No i oczywiscie kupie taki gips do odcisniecia raczki i stopki :-)

na Natalkę już czeka taki w szufladzie ;-)

a z innej beczki, od kilku dni bezskutecznie proszę mojego męża aby ustawił mi w wieży stacje radiowe na stałe, no a że ostatnio wszystko mi się miesza, to mówię dziś do niego z wyrzutem:
- kochanie, miałeś mi nastawić w końcu te fale radiowe!! :szok:
a on na to popatrzył na mnie z powagą i zapytał:
- w mózgu?
:-D

Edit:
Papcia - a idźżesz go wyściskaj do tej łazienki!!!

Ostatnia edycja:
reklama
papciu- jak Katjuszka mowi- normalnie lec do lazienki i go wysciskaj- mowiac jak ty go kochasz- to bedzie taki radosny happy "ending"

wiecie co dziewczyny czasem Wam zazdroszcz brzuszków i kopaniczków wolalabym troszke dluzej to przezywac:)

Ola - moze byc i od tego. Nie martw sie przejdzie- ale wiem ze boli jak chol****
malinaa- zniknie ale nie pamietam w jakim czasie, co prawda nie mialam w pierwszej ciazy ale za to dostalam jak karmilam cycusiem tylko ze mi nie wyszly - krwawily ze srodka ale nie bolaly. Krem to u nas tu w szkocji kupilam wiec pewnie masz inne w PL.

mam taki : Germoloids - 24 Suppositories - Boots jest to krem.

magnolia- nie stresuj sie tak, choc sama bym sie chyba wkuzyla na mojego. Mielismy podobny problem z pozyczka i od tamtego czasu nie pozyczamy kasy.
mami- no u mnie z tym gorzej bo ginekologow tu nie ma (chyba ze w szpitalu) a GP nawet nie zerknie tylko kaze isc do apteki po krem. No podczas porodu moga peknac (tak mi sie wydaje) i wtedy bedzie problem. Ja ma cc wiec spoko.
masala- super zakupy :) no i nie wspomne - za jakie pieniadze!!!!
a tak ogolnie jest cos co jeszcze potrzebujesz ? czy juz masz wszystko.
Ja mam ten do czola termometr, kupilismy go w bootsie i tez powiem ze roznie pokazuje. Mam wlasnie ten plus ma taki 3 sekundowy i ma polski rteciowy- przy wysokiej gorączce sprawdzalismy tymi 3 ma. W szpitalu maja jeszcze inne bo takie paseczkowe jeszcze i wkladaja je pod pache. Wiadomo wszedzie jest inna temp.
agacina - niech emek zrobi ci masazyk na kregoslup , odprezysz sie troche
harsh- wy znowu chorzy, a ja myslalam ze to my czesto jestesmy. Zdroweczka
kajusza- suszarka - slyszlam o tym ale chyba to bardziej tak jak Bosanozka pisze - dzwiek uspokaja.

Co mozna zrobic
to poprostu przeprasowac leciutko piekuszke i polozyc na brzuszek dziecku (na kaftanik) , masowac okreznymi ruchami ( ale tu juz nie pamietam ale chyba w strone wskazuwek zegara) - po to by pomuc gazom przebyc ta droge i rozluznic brzuszek.
A jak uniknac kolki to poprostu miec pewnosc czy dziecko nie polyka powietrza- stad te kolki. Czy karmione butelka czy cycusiem moze polykac jak i moze polykac i lezac sobie na pleckach. Poprostu ponos by sie dziecku dobrze odbilo przed i po karmieniu a pewnie zredukujesz kolki albo je wyeliminujesz.

migotka- z czasem przejdzie , podawaj np espunisan i masuj i upewniaj sie czy dzidzia nie polyka za duzo powietrza.

Ostatnia edycja:
a dlugo taka kolka moze trwać?? bo ja jestem zielona w tych sprawach

No u nas to i kilka godzin dziennie (nocnie ;) ), a generalnie to chyba sie tak z miesiac meczylismy...

Dziewczynki - a o co chodzi z tą suszarką na kolki? - że się taką niewiedzą wykażę? :-)

Ja wlaczalam w tle i to pomagalo Olafowi zasnac. Odkurzacz podobnie.
Chociaz po kilkudziesieciu godzinach placzu dziecka, pozniej suszarce...jedyne co sie chce robic to wyc, wiec i suszarka wtedy niepotrzebna...
Co do kolki to tak naprawde nikt nie zna jej przyczyny, ale ja sklaniam sie do twierdzenia, ze to przez niedojrzaly system pokarmowy...

Dove, no Olo w ogole nie chorowal, tylko teraz dopiero niedawno zaczal. Miejmy nadzieje, ze to nie bedzie jakas zla passa...bo bardzo chce go puscic do przedszkola..

papcia- i jak z mezuniem?

tak wogole zapomnialam wam napisac o swoim zapominaniu ostatnio..
wczpraj na przyklad zapomnialam wyjac kluczy z drzwi jak je otwieralam- i tak przewisialy w zamku cala noc :/
hehe a jaka bezpieczna sie czulam- bo zamknelam sie od srodka

zmykam juz w bety- wiec dobrej nocki kazdej zycze

Dziewczyny, tu jest link do opisu masażu antykolkowego, jakiego uczono nas na szkole rodzenia - ponoć pomaga po 2 dniach, często szybciej, ale warto dać mu 2 dni na podziałanie. Masuje się minimum 3 razy dziennie, zaczyna się od położenia podgrzanej pieluszki na brzuszku i potrzymaniu ciepłymi dłońmi. Do masowania zdejmuje się pieluszkę, ale obowiązkowo podkłada pod dupkę pampersa, bo masaż najczęściej kończy się wypróżnieniem ;-)

Masaż na kolkę

A w ogóle to mam w pięknych planach masowanie regularne metodą Shantala, muszę poćwiczyć jeszcze na maskotce :-)

Tulip, ja na skarby dziecka planuję zamówić skrzyneczkę tego typu:
Peticado | DEKORACJE drewniane, PUDEŁKO Z LITERKĄ
Na pewno będzie w niej opaska z łapki, pierwszy ciuszek, ząbek, pukiel włosków. A z gazetą z dnia narodzin to strasznie fajny pomysł i na pewno wcielę go w życie!

papcia rozumiem twoje humory i wahania nastrojow moj eMek wlasnie wyjechal i nie bedzie go do 21.02 i rycze wlasnie jak glupia :-(

reklama
Ewe, już bliżej niż dalej;-).
Co do masażu brzuszka to swoim robiłam "rowerek" i na koniec kolankami zbierałam brzuszek i wszystkie gazy uchodziły:tak:.
Ja się pochwalę bo właśnie sprzedałam nasz poprzedni aparat:tak: co nam padł - przynajmniej na paczkę pampków będzie;-):tak:.

Do góry