reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Wróciliśmy, byliśmy nawet w Macu, zjadłam zestawik :/ Przyznaję się do tego bez bicia i czekam na konsekwencje w postaci mega stóp :/

Vetka, Ewe dzięki, bo już miałam wyrzuty sumienia, że dziecko podtrułam, bo przecież opróżniłam cały z małą pomocą eMka ;)

Masalka może zareklamuj ten termometr, że pokazuje takie cuda..

Papcia ja juz po prostu ledwie się turlam ;p

Bosa słuchaj męża i odpocznij troszkę ;*

Migocia dzielna mama z Ciebie :) A kolka czasem ze 3 miesiące chyba trwa.. Masuj brzunio :)

A ja zmykam na film, 5 godzin ma trwać masakra ;p Zobaczymy kto pierwszy odpadnie ;)

reklama
Katjusza, też mnie ta suszarka intryguje. Bo ze szkoły rodzenia wiem, czego w przypadku kolki ABSOLUTNIE ROBIĆ NIE WOLNO Z SUSZARKĄ - czyli podgrzewać nią brzuszka dziecka. Bo raz, że można poparzyć delikatną skórkę, a dwa - następuje poszerzenie powierzchownych naczyń krwionośnych, a odpłynięcie krwi z głębszych -gdzie w przypadku problemów trawiennych jest bardziej potrzebna.

Może, że dźwięk uspokaja?

tez mi sie wydaje ze z ta suszarka to o dzwiek chodzi ( podobno odkurzacz dziala podobnie)

A ja z innej beczki- czy planujecie zrobic dziecku " skrzynke skarbow"
moj kochany mial cos takiego- a w tym trzymal gazete ( dziennik) z dnia urodzin, jakies kaftaniki, czapeczki- dyplomy zabawke z lozeczka..i inne takie wazne w jego zyciu duperelki) a moze macie inne pomysly?- jak tak to zucac mi je tu na stol :)
Ja tylko mysle gdzie tu by kupic taka skrzyneczke- tudziez eleganckie pudelko..chyba fajna pamiatka dla dziecka by byla na 18 te urodziny.

Slyszalam tez ze niektorzy kupuja butelke whisky- czy wina ktore sie moze starzec..rocznikowo z dzidzia :)

Harsz-mój syn ma 8,5 roku; urodzony w 37 tyg
Migotko- dzwiek suszarki uspokaja i ciepło przynosi ukojenie. My "suszyliśmy" brzuszek przez ubranko w ustawieniu suszarki na 1. A kolka potrafi trwać nawet i 5-6h:no:.

tez mi sie wydaje ze z ta suszarka to o dzwiek chodzi ( podobno odkurzacz dziala podobnie)

tak, zdecydowanie tak - pierwszą rzecz już do skrzyneczki mam - pamiętnik z ciąży, który prowadzę od pierwszego tygodnia. Będzie i opaska z rączki i pierwsze niedrapki i zdjęcie Taty całującego brzuszek i pierwszy ząbek, pierwszy pukiel włosków, pierwszy wiosenny kwiatuszek zerwany na spacerku itd.. :-)

vetka to co ja mam ta suszarka dmuchac na maluszka?? a nic mu nie zrobie tym cieplym podmuchem?? jak to wyglada takie suszenie kolki???:eek:

a co do pamiatek to ja mam album dla syneczka i tam sa miejsca na wklejanie najciekawszych rzeczy i chwil z zycia malego ale tylko do roczku a potem to zobacze cos tam pewnie znajde mam na to roczek:)

tak, zdecydowanie tak - pierwszą rzecz już do skrzyneczki mam - pamiętnik z ciąży, który prowadzę od pierwszego tygodnia. Będzie i opaska z rączki i pierwsze niedrapki i zdjęcie Taty całującego brzuszek i pierwszy ząbek, pierwszy pukiel włosków, pierwszy wiosenny kwiatuszek zerwany na spacerku itd.. :-)

moj kochany mial cos takiego- a w tym trzymal gazete ( dziennik) z dnia urodzin, jakies kaftaniki, czapeczki- dyplomy zabawke z lozeczka..i inne takie wazne w jego zyciu duperelki) a moze macie inne pomysly?- jak tak to zucac mi je tu na stol :)
Ja tylko mysle gdzie tu by kupic taka skrzyneczke- tudziez eleganckie pudelko..chyba fajna pamiatka dla dziecka by byla na 18 te urodziny.

Slyszalam tez ze niektorzy kupuja butelke whisky- czy wina ktore sie moze starzec..rocznikowo z dzidzia :)

O kurcze! jakie fajne pomysly!
Ja planowalam tylko taka ksiazeczke ze zdjeciem usg, wycinkiem z gazety i wpisami kiedy pierwszy zabek itp. No i oczywiscie kupie taki gips do odcisniecia raczki i stopki :-)

reklama
a ja sie właśnie pobeczałam jak głupia jednak hormony mi buzują
bo popołudniu powiedziałam m że ma odmówic ten pierścionek co mi zamówił bo i tak bedzie mi za mały i nie powiem bo widać było że mu sie przykro zrobiło no i później grzebał w kompie i powiedział że mam poczte sprawdzić i wysłał mi mejlem kartke i tam napisał miłe rzeczy a na końcu dopisał że NAS kocha no i siedze głupia i becze dobrze że on poszedł sie kąpać

Do góry