reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

milutku dziewczynki sliczne, fajnie,ze juz jestescie w domku. Jak sobie radzicie??

ewi no roznie lekarze podchodza do nospy. Ja nie biore, choc pamietam ,ze w ciazy z Bartoszkiem bralam czasem nospe.
Wazne zeby brac ja z glowa, zreszta jak wszystkie leki, w nadmiarze moga zaszkodzic. Trzeba pamietac,ze to nie cukierek czy cudowne lekarstwo na wszelkie ciazowe pobolewania ;-)
Z tym,ze wlasnie po 37 tyg. to juz branie takich rzeczy po prostu nie ma sensu.
A znajomy ostatnio mi mowil jak jego zona wziela sobie nospe. Bolal ja brzuch, byla miesiac przed terminem,wziela 2 nospy, ale ,ze bolal dalej to pojechala do szpitala. Zrobili ktg, skurcze miala niewielkie, nie wskazywaly na porod wiec chcieli ja do domu wypuscic, no ale lekarz zaczal wypytywac i jak sie okazalo ,ze wziela te nospy to sprawdzali dalej i wyszlo,ze ona wlasnie rodzi ;-) no-spa wyciszyla troche skurcze,ale ona i tak w tym dniu urodzila.Cale szczescie ,ze nie odeslali jej do domu -a malo co braklo,zeby tak wlasnie bylo ;-)

A z ta kanapka to pewnie tak by bylo,gdybym co 2 min nie musiala przypominac,ze trzeba ta kanapke ugryzc..... bo sama sie nie zje ;-)

reklama
Milutek, jakie slodkie niunie :-D

Marta, moze by tak zrobic oddzielny temat na galerie, gdzie bedziemy wklejaly nasze szczescia??

Witam sie z rana, z dobrym humorem, aczkolwiek ciezko sie czuje po tych wczorajszych marsowych groszkach....

M. polecial do pracy na nadgodziny. O 5:30 obudzil mnie halas tlukacego szkla i radosny okrzyk "qrwa!!!!". Potem slychac bylo odkurzacz. Myslalalam, ze zbil swoj celticowy kubeczek do kawy, ale jak wstalam to okazalo sie, ze zbil taki duzy sloik z kawa, hehe ;-)

Pod drzwiami znalazlam koperte zaadresowana na mnie. Namierzyli mnie z Urzedu skarbowego i przyslali czek na 512 funtow :-D ihihihihi.

Pije druga herbatke i biore sie za lazienke. W poniedzialek odwiedza mnie kolezanki (ta co zadzwonila do mnie i powiedziala, ze jestem taka strasznie gruba). Zrobie dla nich ciasto i dam potrojnie cukier i maslo, coby po jednym kawalku wygladaly jak ja ;-)

Hej:)
U mnie noc przespana w miarę w całości, pierwszy raz od niepamiętnych czasów:-) Wczorajsze dolegliwości miały związek z migreną, obyło się bez jazdy do szpitala na szczęście;-) Dzisiaj Emek ma zrobić generalne porządki. A jutro hmm ostatnia niedziela we dwoje:szok: Jeszcze tylko 6 dni i będę mogła przytulić swojego synka:happy2:
Idę robić jakiś obiadek;-)
Milutku - ale słodziaki z Twoich dziewczynek:tak:

Ruda ja mam w poniedziałek ktg to zobaczymy co tam się dzieje;) a nospy narazie nie mam zamiaru brać.

Agacina a nakarm je tłustymi ciastkami niech też trochę przytyją hehe, ja Ci teraz powiedzą że jesteś gruba to powiedź że nie gruba tylko w ciąży!

Magdzior fajnie tak wiedzieć że tylko 6 dni! A ja muszę czekać i ta niepewność kiedy to? mnie dobija!

Właśnie mi z boku wystaje mała stópka hehe ale śmiesznie to wygląda:) taki bąbel!

Hej Dziewczynki:)

Przestancie gadac o slodkim od rana, bo u nas dzisiaj pusto w lodowce :)

Wlasnie... kiedy jest tlusty czwartek w tym roku????

Witam sobotnio laseczki-marcóweczki
Mili-dziewczynki słodziutkie
A nawet fenoterol odstawia się po 36 tygodniu ciąży bo mija już zagrożenie porodem przedwczesnym (a to typowy lek tokolityczny czyli przeciw skurczom macicy)
A mój syniu właśnie pojechał na 2 tyg do babci na ferie.
A tłusty czwartek wypada 3 marca

Milutek- śliczne te Twoje Skarby:) Ajj jak ja Ci zazdroszczę że już je masz obok siebie:D

Dzisiaj wstałam rano bo musiałam zrobić badania profil ciążowy trzeci. Potem poszłam z moim mężusiem do ciuszka:D Znalazłam fajne ochraniacze do łóżeczka na szczebelki za 8zł;D I dwa śliczne body:D W sumie w ciuszkach można znaleźć sporo ładnych i tanich ubranek. Potem poszlismy do marketu na małe zakupki do domciu, kupiłam już pamperski :) Kiedy staliśmy w kolejce po wędline było strasznie dużo ludzi:) Ale Pani z obslugi miło mnie zaskoczyła:D Powiedziała że mamy przejść na początek kolejki bo nie pozwoli mi tak stać w ciąży w kolejce;) Bardzo miło mi się zrobiło bo nie spodziewałam się tego;) Ale widziałam że nie wszyscy z kolejki byli z tego zadowoleni:/ . Zaraz moj Daniel zacznie skręcać łóżeczko a ja zacznę wkońcu pakowanie torby do szpitala;D

Dziewczyny a w którym tygodniu milutek urodziła???

Ostatnia edycja:
Czesc Marcoweczki...

Znow mnie nie bylo kilka dni, ale podczytywalam... nie mialam jednak nastroju na pisanie, a do tego duzooo roboty w domu...
Na szczescie w zasadzie wszystko zrobione... No jeszcze tylko sprzatanie i wreszcie musze sie zabrac za spakowanie torby do szpitala, bo oczywiscie z moim dlugim ogonem, to Emek bedzie ja pakowal jak juz przyjdzie "odpowiedni" czas:))

Wczoraj segregowalam ciuszki dla Malej i myslalam, ze mnie cos ciezkiego trafi:wściekła/y: Siedzialam nad tym 2 godziny i wyzywalam na czym swiat stoi... Glupia rozmiarowka... Wyszlo na to, ze mam bodziaki na ktorych jest napisane 6-9, a sa mniejsze niz 0-3.... i zeby taka sytuacja jedna byla... ale nie... co chwile cos... jak takie same na dlugosc to znaczaco rozniace sie szerokoscia... i badz tu madry:wściekła/y: Porownywalam, mierzylam centymetrem, a Emek mnie podpuszczal i sie nabijal, ze po kazdym praniu bede robic to od nowa... Zwariuje chyba:wściekła/y:

Martus no wiesz tak apetytu z rana na paczki zrobic... i to w dodatku, ze od kilku dni za mna chodza, a nie chce mi sie do poslkiego sklepu podejsc... nieladnie:)) Wygladaja przepysznie:)
No i widze, ze faworki beda na tlusty czwartek... kurcze, a mialabys gdzies przepis, chcetnie szybciej bym zrobila i zjadla bo nie wiadomo czy w tlusty czwartek nie bede na porodowce:pP
I zdrowka dla Julka...
Aga napij sie tego piwka jak masz taka ochote... albo tylko powachaj...nie mnie z reguly samo wachanie alkoholu dziala i juz mi przechodzi chec... tylko nie mam gdzie Malibu powachac i tak cala ciaze sie mecze:pP
Pijesz juz herbatke malinowa?? Do mnie przyszla wczoraj i sie Emek smial, ze jakos podejrzanie wyglada:p I czy to zrodlo z ebaya to legalne aby:pP
Czek na 512 funtow?? No No to poszalejesz:)
Katjuszka juz mam wizje wychodzacych zab ze szpitala:pP hehe

Dove i jak tam krem? Pomogl? Napisz jak bylo na tych wyprzedazach, ja mam tyle roboty w domu, ze dopiero wieczorem sie wyrwe, a to juz za pozno bedzie...

Papciaku Nie zazdroszczez sytuacji z pradem. Trzymaj sie i sie nie denerwuj:)

Futrzak Heh skad ja znam sytuacje kiedy emek chce spac, a ja w najlepsze nawijam... on sie wtedy wkurza, ze to nie ja musze na 6 rano do pracy wstac:pP zlosliwa ze mnie bestia:pP

Malinaa... kurcze oni z tym remontem to chyba u Was do wakacji nie skoncza... masakara jaks;/ Wspolczuje

Koncia Ty uwazaj zeby sie oparami tego rozpuszczalnika nie zatruc!

Milus Slonce jakie kochane te Twoje Dziewczynki... Ale Ci zazdroszcze, ze juz mozesz je przytulac:)) Napisz jak po powrocie do domu, jak dajecie sobie rade??

Ruda kurcze ja to sama bym taka kanapke zjadala...:)) Jak bym widziala, ze lezy i tylko wysycha:))

Magdzior
o kurcze, dopiero jak napisalas, to zauwazylam, ze faktycznie 6 dni... Ale ja Wam zazdroszcze...

reklama
No i pojechałam do szkoły:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: - siadamy do autka, M przekręca kluczyk i dupencja:wściekła/y::wściekła/y:, albo akumulator albo rozrusznik padł - pompka paliwowa zaskakiwała i tyle.
Przepis na pączki zaraz wrzucę i watek zdjeciowy założę.
Mili, jak zobaczyłam Twoje księżniczki to zachciało mi się Pawełka już w ramionach tulić:tak::tak:.
Justynko, dajesz jeszcze radę po ciuszkach grzebać, mi ostatnio ręce opadały po szperaniu i to udało mi się ręczniczek z kapturkiem wynaleźć:tak:.

Do góry