reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

WIem ze MUSZĄ i tak to jakoś załatwić ale dlaczego nie można tego zaplanować po ludzku?? Z tego co wiem inne dziewczyny wiedziały kiedy mają cc,,,a mi nikt nie chce w niczym pomóc...i te wrażenie bycia "kolejną z wielu" w państwowej słuzbie zdrowia mnie dobija....

Sa 2 szkoły cc - albo się je robi planowo w 38-39 tyg albo czeka sie do akcji porodowej. Pierwsza wersja jest częściej stosowana przez lekarzy którzy prowadzą swoje pacjentki prywatnie i parcuja w szpitalu. Umawiają wtedy sobie planowe cc jako lekarz prowadzący. Jesli lekarz prowadzący nie pracuje w szpitalu i sam nie wykonuje cc to najczęsciej wybiera sie wtedy obcję druga czyli cc po rozpoczeciu akcji porodowej.
Trudno mi zinterpretowac słowa twojej dr odnośnie macicy bo to co powiedziała jest krótko mówiąc terminem niemedycznym.

Ostatnia edycja:
reklama
Katjusza łeee bez lektora a ja już ściągam! No trudno obejrzymy bez;)

Mam straszne bóle brzucha i spina mi się cały czas, już nospa nie pomaga:( dobrze że w poniedziałek ktg bo się martwię...

Katjusza szkoda że ja mam taki wolny net że mi tego filmu nie ściągnie z checiom bym obejrzała
Justysia musisz sie odprężyć moja kumpela po pierwszym porodzie dopiero po6miesiącach sie "otworzyła" niby bardzo chciała ale tak jej na psyche działało że sie całkiem zacieła chodziła po lekarzach i każdy jej mówił że wszystko w porzadku tylko w głowie musi jej coś siedzieć i puki nie wyluzuje to nic z tego no i faktycznie jak sie wyluzowała to i dziórce opór puścił

Ja tu sie załamuje tym gazem a mój tata wrócił z pracy wysłuchał histori po czym dodał "to co placka na weekend nie bedzie?"

Katjusza łeee bez lektora a ja już ściągam! No trudno obejrzymy bez;)

Mam straszne bóle brzucha i spina mi się cały czas, już nospa nie pomaga:( dobrze że w poniedziałek ktg bo się martwię...
No-pa na tym etapie nie pomaga tłumić skurczy za to pomaga rozwierać się szyjce. A ty mozesz miec spokojni skurcze przepowiadające, bo z tego co widzę zaczynasz 37 tydzień - nie łykamy juz na tym etapie ciąży no-spy

Vetka czyli nospą jeszcze szkodzę? Skurcze zapowiadające ile czasu mogą sie pojawiać przed?

Justysia ściągam i tą Twoją wersję, zobaczymy czy ma lektora, już 11%

Skurcze przepowiadające mogą pojawiać się nawet na 2 tyg przed porodem, dopuki są nieregularne pozostaje tylko czekać, zrobić sobie ciepłą kąpiel
A co do no-spy nie wytłumi tych skurczy a może przyspieszyc rozwieranie sie szyjki na tym etapie ciąży

Vetka to ja mam nadzieję że to jeszcze te dwa tygodnie potrwa. Mam jeszcze wrażenie jakby mi wszystko miedzy nogami pulsowało i widocznie spuchło... I zaczełam puchnąć co wcześniej mi się zdarzało w małym stopniu.

reklama
:szok: Vetka, ale numer a ja od kilku dni no-spę biorę, bo mi się brzuch spina i wydawało mi się, że pomaga (siła sugestii robi swoje :-p), a tu taki numer piszesz, że przyspieszyć tym mogę całą sprawę :szok::no::baffled: to ja już grzecznie ostawiam tableteczki, a magnez to jest sens zażywać? Bo wizytę mam dopiero w środę wieczorem i chciałabym dotrwać :sorry2:

Do góry