reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
magnolia-dokładnie tak jak napisałaś w ostatnim zdaniu - wtedy tną "na szybko" choc to szybko to pojęcie wzgledne. Pierwiastka rozwiera się średnio 1 cm na 1h więc to szybko to może być nawte kilka godzin do cięca cesarskiego. Weź tylko koniecznie wynik ostatniego usg a w szpitalu i tak przed cc powinni je powtórzyc. Więc BEZ PANIKI. A wizyte u swojej lekarki zawsze możesz przyspieszyć:tak:
Stres to kiepski doradca więc weź to na zimno

WIem ze MUSZĄ i tak to jakoś załatwić ale dlaczego nie można tego zaplanować po ludzku?? Z tego co wiem inne dziewczyny wiedziały kiedy mają cc,,,a mi nikt nie chce w niczym pomóc...raz mówią zę dziecko się obróciło, potem ze jednak nie... W dodatku w środe p. doktor powiedziała ze " dobrze byłoby już urodzić" jak pytałam czemu to mówiła o stanie macicy i kazała uprawiać sex!!! Staram się do tego podchodzić zdroworozsądkowo ale sprzeczność informacji i te wrażenie bycia "kolejną z wielu" w państwowej słuzbie zdrowia mnie dobija....

agacina- mam nadzieję... bo teraz to naprawdę dostaje szału:p Ciężko mi jest coś spakować bo wiem że gdybym to już zrobiła to jeszcze ze sto razy bym to wymieniała;p A znając mnie to pewnie pojadę do szpitala bez niczego;p

Dziewczyny... ja normalnie chyba zwariuję:D Mam listę co mi trzeba na wyprawkę do szpitala ale nie mogę się zabrać do pakowania tych rzeczy:( Body, śpioszki, pajacyki itp. dla mnie to czarna magia;P nie wiem co do czego:( jak ubierać malutką jak przyjdzie na świat:( jak dobierać te ubranka żeby malutka nie marzła albo nie przegrzewała się. Męczy mnie to nocami;(
Ja mam ten sam problem...CZym różnią się spiochy od body lub pajaców??? te wszystkie ciuszki s takie cienkie czy zabrać sweterek???

Witajcie!!!

papcia szczerze współczuję przeboi z gazem i prądem:baffled: a nie wygodniej mieć prąd na stałe?

cliford w społecznościach internetowych zawsze istnieją gwiazdy socjometryczne i to na ich posty się odpowiada w 100%, o ich nieoobecność pyta itp. a reszta ginie w tłumie, a że jest nas tu sporo to zginąć nie trudno. Dobrze ruda pisze - część z nas by urodziła i nikt by nie wiedział bo nie podajemy nikomu namiarów. Podobnie jak Ty, długo czułam się ignorowana, zrozumiałam, że nie jest to złośliwość tylko po prostu nie wbijałam się w tematy. Ciebie też nikt nie pomijał celowo tylko umykało to gdzieś pośród dziesiątek postów.
Mój styl jest taki, że wolę konkretnie popisać z jedną osobą niż wszystkim kliknąć po oczywistym słówku. Każdy pisze co chce i jak chce i każdy czyta jak mu wygodnie a przyświeca temu jedna zasada: rozrywka - więc nie ma co zachodzić w głowę:-)

harsh moje rzęsy krótkie, jasne i proste wystarczą mi długie i czarne, nie muszą być kręcone;-)

No to na takie..to max factor, masterpiece max (to max jest wazne, bo jest jeszcze zwykly masterpiece :-) ) On kosztuje jakos 45 chyba, ale w czasie promocji mozna kupic i za 35 :) I jezeli jestes blondynka, to nie wybieraj czarnego z MF bo one sa takie baardzo ciemne, ale max ma chyba odcien ciemnego brazu...

agacina w temacie zalecenia Twojej położnej - wczoraj na szkole rodz. nasza mówiła, żeby nie wpędzać szpitala w koszty korzystając z żelu wywołującego poród - propidylu tylko męża wykorzystać:-D
Myślałam nad kupnem butóow wiosennych...ale boję się, e wezmę za duże ze względu na opuchliznę:baffled:

Nie warto, masz racje. Ja dopiero kupie buty na lato chyba, niestety nauczylam sie na wlasnych bledach :)

To ja Wam powiem jaka ze mnie szurnięta wariatka - przygotowałam ubranka dla Natki - zielone, a potem dobrałam do tego ubranie dla siebie na wyjście - też zielone, żeby pasowało :-D już mi odbija z tego czekania na godzinę "0", jeszcze chwila a przygotuje mężowi zielony podkoszulek na dzień odbioru nas ze szpitala!!! :baffled::happy:
Będziemy wyglądać jak trzy żaby :szok::szok::-D

magnolia- dokładnie:( Zazdroszczę już mamusiom które mają już za sobą takie problemy i są doświadczone.

To ja jeszcze Was poproszę o pomoc jak możecie... Body ubiera się na gołe ciałko a potek np pajacyk lub śpiszki czy sam pajacyk i same śpioszki?? Jak to komponować?

Ostatnia edycja:
reklama
To ja Wam powiem jaka ze mnie szurnięta wariatka - przygotowałam ubranka dla Natki - zielone, a potem dobrałam do tego ubranie dla siebie na wyjście - też zielone, żeby pasowało :-D już mi odbija z tego czekania na godzinę "0", jeszcze chwila a przygotuje mężowi zielony podkoszulek na dzień odbioru nas ze szpitala!!! :baffled::happy:
Będziemy wyglądać jak trzy żaby :szok::szok::-D

nie zapomnij o zielonej koszule dla siebie - żeby pasowała:rofl2:

Do góry