reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

KOSZMAR!!! Ja już nie wiem co o tym myślec co robić...
Na tej końcówce już wariuje, nie dość ze hormonymi szaleją to jeszcze jestem skazana na taką niepewność...ale już wyjaśniam:
w 31 tc miałam USG i okazło sie że mała siedzi pupą w miednicy...myśle -cesarka i Moja lekarka powiedziała ze to najprawdopodobniej 22 luty ale poczekamy mozę sie przekreci i wpisała mnie na USG na 11 lutego...w miedzyczasie badała mnie i stwierdziła ze bada główke na dole (no to radocha :-D) Potem przeboje ze szpitalem i tam tez stwierdzili zę główka na dole (ele te badania tylko palpacyjne) No i dziśide na luzaku na USG a tam...główka na górze :szok: No i co ja mam myśleć... ponad to moja macica już ledwie trzyma, a skierowania do szpitala nie mam, nie mam wyników wymazu...Wogóle nastepna wizyta u lekarkji dopiero 22 luty. Dzonie wiec dziś do szpitala, pytam, co mam robić, zgłaszc sie na cesarke? kiedy, gdzie, jak? Ale nikt nie moze mi nic powiedzieć...Mam skurcze już od dawna ale póki co nieregularne, szyjka 0,5cm, jestem ogólnie w fatalnym stanie na końcówce i najchetniej to bym już urodziła....Zwłąszcza że ostatnio (w środe) P. doktor powiedziała że dobrze by było juz urodzić i kazała uprawiać sex...No i co jak sostałabym skurczy, jade do szpitala a tu posladkowe położenie i na szybko mnie tna:angry: Ech...

reklama
magnolia-dokładnie tak jak napisałaś w ostatnim zdaniu - wtedy tną "na szybko" choc to szybko to pojęcie wzgledne. Pierwiastka rozwiera się średnio 1 cm na 1h więc to szybko to może być nawte kilka godzin do cięca cesarskiego. Weź tylko koniecznie wynik ostatniego usg a w szpitalu i tak przed cc powinni je powtórzyc. Więc BEZ PANIKI. A wizyte u swojej lekarki zawsze możesz przyspieszyć:tak:
Stres to kiepski doradca więc weź to na zimno

Co Wam będę żałować, pierwszy raz zrobiłam i o dziwo wyszły:tak::-) i to bez zakalca- częstujcie się;-):tak::tak::-). Smacznego!!! Zgadnijcie czyja ręka w tle;-):tak::-p:-p:szok:. Najlepszym tekstem Juli mnie powalił - pytam się skubańca "jak pączki"?(w sensie jak smakują mu) a ten JAK PĄCZKI:tak::-D:baffled::szok::rofl2::-D:-D.
Zobacz załącznik 326527
Magnolia, nie stresuj się za bardzo, bo nie potrzebnie się nakręcasz, słuchaj Vetki;-):tak:.
Veciu, mam sprawę ale to na PW.
Mamii a co te nasze chłopy takie zapobiegawcze ostatnio:dry::baffled:, mój się pyta czy torba naszykowana żeby nie musiał mi niczego dowozić:tak::-D:-D.

O masz! Paczki! Kurcze, musze jednak odmowic, bo wlasnie zezarlam cale opakowanie groszkow Marsowych i mnie mdli :baffled: Marta, czyli wedlug Twojego syna paczki jak ze sklepu? Wiec pewnie dobre.

Ale mi niedobrze...

Dziewczyny sorry, że się wetnę z innym tematem ale właśnie oglądnęłam film i muszę się nim z Wami podzielić - tytuł La Premier Cri (Pierwszy Krzyk), francuski z 2006 roku - dokument pokazujący porody kobiet w różnych kulturach świata, przepiękne zdjęcia i cudowna muzyka, wprawdzie znalazłam na necie tylko wersję francuską, nie znam tego języka ale nie przeszkodziło mi to upłakać się ze wzruszenia jak bóbr!! Polecam z całego serca, szczególnie teraz, przed porodem.
Dla zachęty przesyłam link to trailera: YouTube - Pierwszy krzyk / Le Premier cri (2007) trailer

Ostatnia edycja:
Dziewczyny... ja normalnie chyba zwariuję:D Mam listę co mi trzeba na wyprawkę do szpitala ale nie mogę się zabrać do pakowania tych rzeczy:( Body, śpioszki, pajacyki itp. dla mnie to czarna magia;P nie wiem co do czego:( jak ubierać malutką jak przyjdzie na świat:( jak dobierać te ubranka żeby malutka nie marzła albo nie przegrzewała się. Męczy mnie to nocami;(

reklama
Marta, nie kus, bo ja sama wygladam jak paczek ;-) tez nadziewany, Victorem :-D Ale jutro pewnie chetnie bym zjadla.

Wierka, ja zakupilam dzis Marsy i M&Msy, ale Marsy wygraly. Pierwszy raz je jadlam, a teraz wiem, ze ostatni...

Wiecie jaka ja mam straszna ochote na piwo? Male pewnie by mi nie zaszkodzilo, ale boje sie, ze akcja sie zacznie i pojade narabana na porodowke... Ale okropna ochote mam.

Widzisz Justysia, ja mam ten sam problem. Ale tlumacze sobie, ze po porodzie bedziesz wiedziala wszystko. a do szpitala wzielam rozne ubranka, w roznych kolorach i bede dobierac w trakcie ;-) Dziewczyny juz sie smialy, bo nie wiem w jakim kolorze bedzie ladnie mojemu dziecku. I dopakowalam jeszcze body z Myszka Miki i pajaca z tygryskiem w paseczki :)

Ostatnia edycja:
Do góry