reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Koncia ja kupilam moze z miseczke wiekszy stanik bo mi nie urosly nawet milimetra przez cala ciaze a moge powiedziec ze sie skurczyly wiec na wszelki wypadek wolalam nie szalec a pas tez nad nim mysle ale to raczej po porodzie bo tez nie wiem jaki rozmiar

Katjusza serio?kurcze to mnie zaskoczylas z tym pasem bo chcialam kupic ale jak mowisz ze to ma byc odwrotny efekt to ja nie chce:(

Ewi to dobry sprzedawca albo wiedzial ze wyslal wadliwy i myslal ze przejdzie no ale najwazniejsze ze macie nowy:)

ja dzis przybralam lozeczko tzn nalozylam posciel baldachim ochraniacz i zakrylam kocykiem teraz tylko czeka na mala teraz nie wiadomo kiedy wyskoczy moze w kazdej chwili:p

reklama
Koncia ja to się nie znam dlatego nie odpisałam;) a co to jest przedłużka? No i sama nie kupiłam jeszcze tego stanika!

Cornelka nie wiedział bo to było zapakowane przez producenta a on tylko wysyła gotowe paczki bez otwierania. Nie jest to jakaś wielka wada bo tylko jakby wytarta farba w jednym miejscu ale jak kupiłam nowy to chciałabym nie naruszony dlatego napisaliśmy żeby wiedział a nawet nie liczyliśmy na to że uzna ale uznał;) teraz mamy stelaż na wymiane hehe

Malinka a nawet nie pomyślałam o bracie ale masz rację zamontuję mu fotelik i niech sobie chłopak pojeżdzi! A brykę już kupił i dzisiaj mu jakieś żarówki zamawiałam bo z racji że tak załatwił mamę z tym nie płaceniem zmieniłyśmy hasła i bedny nie może sobie grzebać w mojej poczcie nanana;) a ten stelaż to tak sobie myślę że sie przyda jak bedzie drugi bobas kiedyś to starsza będzie w spacerówce a młodsza/y w gondoli;)

Ostatnia edycja:
Uuuuuuuuu Hars to zalatuje buntem maluszka, próbuje Was na co mu pozwolicie ;) Ale tak jak mówisz teoria swoje a praktyka swoje :p Ciekawe jak u nas z konsekwencją będzie, bo po Fredziku widzę, że ja jestem tym złym gliną, a eMek ma bardzo krótką pamięć ;p
A stosujecie jakieś kary czy coś?? No bo jak takiemu maluchowi zaszczepić co złe a co dobre, jak się w przedszkolu sam nauczy ;)

Koncia ja mam największe bezszwowe biustonosze pompea L/XL, może jakoś suprowo nie usztywniają i nie podtrzymują cycków, ale nie mam mega balonów (ciekawe jak będzie przy karmieniu), więc się nie boję, że mi się ogony bobra zrobią ;p A fiszbin i puszapuf nie lubię bleeeeeee..

Ewi no gratulacje, widzisz w sam raz dla brata druga bryka ;))))))))))))) W końcu chciał!!

Malina, jezeli chodzi o Olafa to stosujemy karne miejsce, ale nie musimy tak czesto tego stosowac, bo generalnie jest bardzo grzeczny. Jezeli robi cos glupiego/niegrzecznego wystarczy, ze dostaje ostrzezenie albo wystarczy, ze zaczynamy liczyc do 5 i od razu przeprasza.
Nie wiem czy dobrze, czy zle- dziala (no generalnie dziala...).
I u nas na szczescie nie ma dobrego i zlego gliny, bo jakos sie umowilismy, ze tylko tak bedzie jakis efekt... Chociaz zdarza mi sie widziec, ze ja wysylam Ola na przemyslenie, a K. niechcacy 'zachodzi sprawdzic czy wszystko ok przed czasem....

Chociaz powiem Ci, ze zachowanie w domu to i tak nic... Prawdziwy sprawdzian z rodzicielstwa zdaje sie wtedy gdy mozna opanowac dziecko podczas wyjsc, a z tym u nas roznie... No, ale nikt nie jest doskonaly i na tym polega wychowywanie..trzeba sie uczyc na bledach..

A co do stanikow, to Cie przestrasze. Ja generalnie mialam miekkie, ale dobrze podtrzymujace staniki podczas i po ciazy z Olafem...No i mimo tego, ze je mialam to i tak duzo stracily na jedrnosci. Przede wszystkim wydaje mi sie, ze to z powodu ich szybkiego wzrostu- z B do D i pozniej E podczas karmienia... I pozniej szybko stracilam wage tez... (no moze nie szybko, ale ponad 20 kg w mniej niz rok po porodzie)... I juz w ogole... Wiec Malina, nawet jesli nie lubisz, to warto przemyslec chocby jeden stanik baaaaardzo wspomagajacy...

Koncia, ja bym Ci doradzila, ale serio nie pamietam jak rozmiarowo kupowalam..Mi sie wydaje, ze tylko o rozmiar wieksze...

Przedluzacz do stanika, to takie cos, zeby dodac troche w obwodzie :)
przedluzka.jpg

Cornelka, pochwal sie efektem na odpowiednim watku ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ewi hehe zawsze moze sie przydac:)ja jeszcze swojego wozka nie widzialam juz nie moge sie doczekac kiedy go przywioza bo mamy dostac od ciotki meza ponoc w bardzo dobrym stanie:)

Mili kurcze jak ja Ci zazdroszcze ze masz skarby juz przy sobie odpocznij sobie teraz bo opieka nad 2 dzieci jest napewno meczaca i czekam na fotki slicznotek:)

Nie no...chyba na zatrzaski...

Ewi, dopiero doczytalam- szczesciaro :p
Moze jak nie masz z tym co zrobic to poszukaj jakies potrzebujacej rodziny albo sprobuj sprzedac jako uszkodzony i kup cos fajnego dzidziusiowi?

Hars dzięki za radę.. może uda mi się znaleźć coś wygodnego.. A Wam gratuluję dobrego systemu :* Boję się właśnie takich akcji jak "plaskacz" albo "jesteś gupia", bo z zaskoczenia można źle zareagować ;p

Ewi super rozwiązanie o ile masz miejsce gdzie upchnąć te stelaże ;p

Cornellka zrób fotę i wrzuć na pokojowy :) Będziemy podziwiać!

U mnie na obiad dzisiaj schab a'la stroganoff ;p ale sos z paczki, tylko schab, pieczarki i cebulę dodam ;) Ale kiedy?? ..jak mężu jeszcze w trasie.. chyba mi żołądek do krzyża przyrośnie, a nie chcę takiego "wypasionego" obiadu sama jeść.. no z Fredzikiem ewentualnie ;p
Generalnie to jestem z siebie mega dumna, bo mam zaplanowane obiadki na kilka dni i zakupy do nich :D Spokojnie do przyszłej środy :D

Hars przyda się może w przyszłości jak będzie drugi dzidziuś i będziemy chcieli całą rodziną na spacer iść hehe a sprzedać w sumie można tylko nie wiem czy ktos by to chciał kupić? Pozatym jakby jakaś część się popsuła to podmienię z tego podrapanego i już.

Malinka mam piwnicę z której nie korzystam wprawie wiec tam się go narazie wyniesie i niech stoi.

Malina, a wiesz, moze tak przed porodem mamy z tym planowaniem, bo ja wlasnie tez mam kupione i zaplanowane...i az do nastepnego piatku....i tez taka dumna jestem hahahaha :)
Tylko, ze u nas niestety ostatnio K. w ogole w domu nie ma, wiec inaczej sie nie da...Bo olo chory i przeciez nie zostawie go samego w domu...

reklama
Wiecie czego nie mogę się doczekać? Kiedy będzie już po i zacznę wracać do starej wagi a najbardziej to brakuje mi zakupów normalnych ciuszków i butów na obcasie! To mój pierwszy zaplanowany zakup po! Nowe buty i nowa torebka do nich a ciuszki pewnie blizej wakacji bo szkoda mi będzie zmieniać co chwilę rozmarówkę... Ale się rozmarzyłam...

Malinka, Hars wy tak gotujecie a mi się nie chce nawet do kuchni wchodzić teraz. Gotuję dla M wielki gar zupy i on biedaczek musi tak jeść trzy dni to samo...

Ostatnia edycja:
Do góry