reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

koncia &&&&&&&&& ;-) ja tam sie nie nudze mam dola za dwoje i plakac mi sie chce nie tyko ze wzruszenia listem od mili...ohhh

o jejciu ty juz 38 tydzien!!!!!!

reklama
I jak dobrać pas poporodowy? Do obecnego obwodu brzucha? :baffled:

Koncia, Ty przemyśl jeszcze ten pas, u nas rehabilitantka w szkole rodzenia je odradzała, bo podobno dają zupełnie odwrotny efekt - mięśnie brzucha zamiast od razu pracować na swoją lepszą kondycję (tu również wygląd brzuszka), "lenią się" pod pasem odciążone przez pracę innych mięśni... Brzuch maleje dłużej!! Poradziła ćwiczenia, które należy wykonywać zaraz po porodzie - splata się ręce na spojeniu łonowym, podnosi nimi brzuszek w stronę pępka i zaciska mięśnie pochwy (jak przy Keglu) na 3 sekundy - należy te ćwiczenia powtarzać 3 razy dziennie po 20 razy (przy cesarce zasada ta sama tylko bez podnoszenia brzuszka). Podobno efekty widać już po kilku dniach (się okaże).

Katjusza bo my sie strasznie tych wróżb boimi i to dlatego żeby odpedzić tą datę;)

Koncia pas sobie zamówisz po urodzeniu i tak przez pierwsze dni nie bedziesz go zakładać na taki obolały brzuch (chyba).

Kupiliśmy wózek i to juz wiecie ale M wypatrzył że ma uszkodzony stelaż (przetarty na ramie a ogólnie sprawny) i zadzwonił do sprzedawcy i oznajmił że stelaż jest przetarty i boi się o to czy rdza nie wyjdzie itd. a sprzedawca wysłał nam nowy z kompletem kół i nie kazał wysyłać spowrotem uszkodzonego no i teraz mamy dwa hehehe, aż zszokowana dzwoniłam pytać o co chodzi bo myślałam że jakaś pomyłka!

Justysia niekoniecznie musi być gorzej z nocnym bieganiem, mi się bardzo uregulowało, pobudka po 2ej i po 6ej, no chyba że wieczorem się strasznie opiję, wtedy dostaję za swoje, a tak to już od dłuższego czasu mi się poukładało :D

Hars dzięki za słowa otuchy :* A Ty tak pozwalasz Olowi się na siebie wkurzać?? Ja od razu bym dała zakaz piłkowania i to jeszcze w domu.. Akurat z tym to też z moim młodszym o 10 lat bratem zawsze walczyłam ;)

Rudzik ale Ty możesz sobie pozwalać ;) chudzina jesteś, to wsuwaj ile wlezie :* Przyjemnego dnia :)

Patik korzystajcie ze słonka, u mnie już szaro buro i ponuro, oby tylko nie wróciła ta zapowiadana zima brrrrrrrrrr...

Generalnie ma przetlumaczone, ze bicie, kopanie, rzucanie itd jest zle...No, ale wiedziec, a stosowac sie do tego... Przedwczoraj np podszedl do K. i strzelil mu plaskacza... I sie zastanawiamy, czy to nie w przedszkolu podpatrzyl, no bo przeciez ani nic nie oglada, ani nie czytamy o biciu...i sami tez sie nie bijemy....
W ogole zrobil sie nie do zniesienia podczas tego chorowania...nic nie chce robic, jest znudzony, ale awanturuje sie o kreskowki...

Witam:)

Wczoraj się wymęczyłam płaczem i dołowaniem a dzisiaj spałam jak zabita wprawie do 12! Mąż mi nakazał pisanie mojej wspaniałej pracy a mi się jak zwykle nie chce...

Skarletka ja mam jeszcze egzamin 20 lutego i nawet nie wiem z czego ja mam się uczyć...

Papcia zjadłaś połowę Malinkowych ciasteczek i jeszcze susła chcesz? Ale z Ciebie głodomorek!

Justysia Twój maluch mieści się w normie więc nie ma co sie martwić;) Moja ważyła chyba 2200g jeśli sie nie mylę...

Clifordzik my wszystko czytamy jak widać;) a mnie to w swoim długim poście nie umieściłaś a szukałam i szukałam;)

Mili fajnie że jesteś:) aż sie poryczałam jak przeczytałam że krzyczałaś "moje dziewczynki" aż sama juz bym chciała!!!

Dobrze, ze dzisiaj lepiej..
Odpocznij troche od pisania tej pracy ;)
Mila - dzielna z Ciebie kobitka!! Super, że wszystko w porządku!! :-)

Vetka - to nie wiedziałaś, że pudełka na jajka w lodówce służą właśnie do przechowywania kluczy? A myślałaś, że niby do czego?! :-D

to ja Ci odpiszę - chciałaś - masz :-) Mnie też czasami wszyscy pomijają, na przykład dziś, pytałam rano o tą wróżkę, co Wam kiedyś wywróżyła i nikt nawet nie zareagował ;-);-);-)

:-p:-p:-p:-p

Ja widzialam, ale nie wiem...

Koncia, ja kupilam sobie E, mimo, ze teraz tez mam DD lub E... No i przyznam sie, ze wylicytowalam na aukcji- 3 staniki za 2 funty, bo mi strasznie szkoda na to kasy...a rzeczywiscie nie wiadomo bedzie co i jak...

Katjusza, dobrze mowisz o pasach!Ja juz kiedys pisalam, ze gadalam z kims kto sie na tym zna i lepiej zainwestowac troche pozniej (jak juz sie wszystko obkurczy w dobry bandaz elastyczny...)

Buziak, ja tez mam dola... jakos mnie ostatnio nie oszczedza pogoda i w ogole wszystko....Olo mnie zarazil chyba dodatkowo...

AHA! Koncia, trzymam kciuki :)

Musze zaraz poszukac tego lozeczka turystycznego i zamowic, bo kurcze spojrzalam na suwak, a tam 38 tydzien z OM! Staram sie myslec czego mi jeszcze brakuje... ale nie mam juz pomyslu...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hars własnie o to chodzi że ja częsciej odpoczywam niz ją piszę haha bo przecież ciagle jest cos wazniejszego!

Marta tak wymyśliłam że jak do mnie przyjedziesz to sobie sesję zdjęciową zrobimy bo mnie nie ma kto obcykać a do końca coraz blizej;)

Justysia jest o tym oddzielny wątek;) ja polecam tako jumper x;) sprzedawcę też mogę polecić bo miło mnie zaskoczył.

ojejku, ale tu produkcja :szok: ogólnie nie nadążam za Wami, a poza tym jestem mega zmęczona, a jeszcze mam tyle rzeczy do zrobienia :-(

Milutek super, że jesteś, podziwiam Cię, że znalazłaś czas żeby do nas napisać :szok:, cieszę się, że u Was wszystko dobrze, oby tak dalej, dużo zdrówka dla Was :-)

Uuuuuuuuu Hars to zalatuje buntem maluszka, próbuje Was na co mu pozwolicie ;) Ale tak jak mówisz teoria swoje a praktyka swoje :p Ciekawe jak u nas z konsekwencją będzie, bo po Fredziku widzę, że ja jestem tym złym gliną, a eMek ma bardzo krótką pamięć ;p
A stosujecie jakieś kary czy coś?? No bo jak takiemu maluchowi zaszczepić co złe a co dobre, jak się w przedszkolu sam nauczy ;)

Koncia ja mam największe bezszwowe biustonosze pompea L/XL, może jakoś suprowo nie usztywniają i nie podtrzymują cycków, ale nie mam mega balonów (ciekawe jak będzie przy karmieniu), więc się nie boję, że mi się ogony bobra zrobią ;p A fiszbin i puszapuf nie lubię bleeeeeee..

Ewi no gratulacje, widzisz w sam raz dla brata druga bryka ;))))))))))))) W końcu chciał!!

reklama
A żadna mamusia mi nic o staniku nie powie? :-p
Poczytałam troszkę w necie i teoretycznie najlepiej kupić z obwodem sprzed ciąży (do tego przedłużkę) i o 2 miseczki większy niż nosimy pod koniec ciąży.

Do góry