reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

reklama
papciu-masz rację, dziś w aramach L4 nastawiłam pranie, lazania gotowa do włożenia do pieca. Nie umiem poprostu leżeć.
Co do masy płodu to na wątku lekarskim jest odnośnik do tabel - pamiętajcie że dzieci w terminie rodzą sie od 2600 do 4500 (średnio) więc ich masa też w brzuchu jest rózna, a gdy jest za mała lekarz wpisuje że jest podejrzenie hipotrofii płodu. Więc nie szukajcie dziury w całym na finiszu.

A teraz historia w stylu - utrata 4% mózgu w ciąży. Rano wyprawiam syna do szkoły, juz mamy wychodzić a tu nie ma kluczy. Przeszukałam cały dom - nie ma. Telefon do męża czy może nie zabrał moich kluczy do pracy - odp nie. Sciągnełam kolegę z pracy by odwiózł Młodego do szkoły. A gdzie się znalazły klucze?
Odp. W lodówce w pudełku na jajka.

Hej

Co do wagi dziecka za daleko mam kartę ciąży :-) w 31/32 miała mała około 2kg :-) i wg pani doktor długą kość udową :-) Ale patrząc na moje pierwsze dziecko - drugie będzie tak samo duże czyli mogę oczekiwać 5 kilowca :-)
Cliford - ja też czasami wpadam skrobnę coś jak mam chwilę :-) Więcej na zamkniętych piszę i na regionalnym :-) Ale to forum - każda z nas czyta a nie pisze :-D Ogólnie to duuuużo tu nas :-) i podziwiam Cię że odpiszesz każdej :-)

A co do wagi - to przypominam że 3600 to taka średnia :-) dzieci rodzą się w wadze 2,5 kg i to też jest normalne :-)

Justysia zerknij:

32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)

Vetuś niezła akcja, dobrze że miałaś kogoś, kto Ci odwiózł synka do szkoły ;) No i wiemy co jadłaś na śniadanie ;)

Mysza a Twoje pierwsze ważyło 5 kilo?? Wycisnęłaś??

Ostatnia edycja:
Tulip zazdroszcze auta ja to bym sie z głupiego malucha cieszyła nawet wózek bym jakoś w niego wepchła byle by jeżdził no ale tato obiecał mi furke jak pójdzie na emeryture więc cierpliwie poczekam do maja może coś z tego wyjdzie

Malina Ty sie nie stresuje głupim gadaniem Jaśko bedzie wiedział kiedy jest jego odpowiedni czas skoro jeszcze nie wyszedł tzn że mu tam dobrze ja codziennie mam tel i słysze jak sie czujesz? odpowiadam zawsze to samo "jak słoń" a to normalne!:wściekła/y:
tylko że normalnie to ja sie czuje jak ciepły leni deszcz a nie jak słoń
I ciesz sie że dostałaś już chociaż część tego pita bo u mnie ani widu ani słychu napewno dostane na samym końcu a kasa już by sie przydała

Scarlecia oby szybko Cie puściło i żebyście mogli wieczorkiem świętować waszą rocznice a ja życze conajmniej kolejnych 50ciu spędzonych w zdrowiu i szczęsciu oraz wzajemnym zrozumieniu

Justysia tak jak dziewczyny piszą najlepiej sprawdz sobie na siatkach centylowych bo w sumie nie jesteśmy wszystkie równe ani nie mamy równych partnerów wiadomo że jedne dzieciaczki urodzą sie 2800 a drugie ponad4000 i każdy bedzie miał odpowiednia wage do swoich możliwości także nie ma sie co denerwować

Cornelka nie ma sie co stresować głowa do góry teraz już tylko z górki będzie

Jak pojawi sie Ewi to jej powiedzcie że za to że mi wczoraj niechciała dać Maliny ciasteczka to za kare ma mi przysłać susła

Któras pytała o zamówienia na doz.pl
więc ja zawsze dostaje potwierdzenie na drugi dzień ale czasem lepiej zadzwonic bo mogli pominąć wysłanie potwierdzenia a zamówienie czeka w aptece

Na wątku porody - dałam opis Malina :-) synek sam wyskoczył :-)(pomijając że miałam wywoływany oksy - bo już z tym ciśnieniem wariującym nie wiedzieli co robić :-))

Justysia jeśli lekarz nie mówi nic to spokojnie :-)

reklama
A teraz pomarudze o sobie bo jeszcze przedwczoraj mówiłam że każdą z was coś tam bierze i powoli już czuć napiecie zbliżajacych sie porodów a u mnie nic więc wykrakałam laski pisaly że męczy je biegunka więc załapałam brzuch jak balon wzdęty ledwo siedze tak mnie kręgosłup boli wogóle spać nie mogłam bo biodra to chyba jakaś staruszka mi podmieniła wieczorem w kibelku byłam tylko9razy pózniej miałam za twardą poduszke i o tak sie pięknie zaczyna o13ide na włosy mam nadzieje że wysiedze tam do końcowego efektu

Do góry