reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

Cześć Pączki :D Nie dałam rady już wczoraj wejść, padłam.. Dwie grupy szkoły rodzenia miały spotkanie z pediatrą, głównie mówiła, jakie "odchyły od normy" może mieć noworodek, a na koniec mówi tak, że już kończy, bo widzi, że niektórzy już zmęczeni i oczywiście z 20 kilku babek patrzy na mnie "bo tu już chyba niedługo, prawda?" Naprawdę muszę już wyglądać jak monstrum, wszyscy się dziwią, że jeszcze chodzę ;p

Dove trzymaj się i szybkiego powrotu do formy :* Niech Cię tam już nic nie boli!

Zarąbiste są te plecaczki Hars :D A Ty się zewrzyj tam, jeszcze nie czas ;)

Papcia fajnie gdyby zatrybiła z tym leżaczkiem ;) A Twojemu eMkowi należy się nagroda za pomysłowe ściemniarstwo ;))))

Ruda ale Cię synuś przechytrzył ;) Prawda, że to cudowne jak tak po żebrach daje czasu?? Piecze, szczypie, boli - wszystko na raz ;p Mój syn za to postawił chyba wejść mi dzisiaj pod pachę, jest tak wysoko, że prawie pisać na klawiaturze nie sięgam ;)

Pastela gratuluję kompromisu w małżeństwie :D Ale historia z tym siusiakiem - wcale nie śmieszna! Też bym była przerażona, biedny Wikuś się pewnie zestresował, że aż mu się przyśniło :*

Marta na zgagę dobry taki specjalny miętowy syrop, mi się właśnie skończył, więc wypróbowałam wreszcie sposób z migdałami, no i o dziwo - pomogło :D Spróbuj!
A ja znam jeszcze jeden tekst "kto ma księdza w rodzinie ten nie zginie" ;))))

Buziaku my mamy w planach chrzciny latem, gdzieś w czerwcu, żeby można było wynająć knajpkę z wyjściem na zewnątrz, żeby się dzieciakom nie nudziło. Nasz chrześniak tak miał i było superowo :)

Scarlet no w walentynki Cię wołają do szpitala ech..

Katjusza 6 snów i wszystko pamiętasz?? Yesoooo ale Ty masz bogatą wyobraźnię dziewczyno!!!!

Mila zazdrościmy, że to już!!!! Będziemy z całych ściskać kciuki za Was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A my się tak właśnie zastanawiamy, kiedy powiedzieć, bo wybraliśmy już dawno chrzestnych i chyba skoro tyle czekaliśmy to poczekamy aż Jasio będzie za świecie :)

reklama
MILUTEK KOCHANA TRZYMAM KCIUKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Widzę że przewija się temat chrztu ... mnie z kolei w moich teściach denerwuje to że cały czas gadaja i tym chrzcie a do religijnych albo chociaż pruderyjno-religijnych nie należą... wkurza mnie to bo jak już byłam w 3mc to się pytali kiedy będziemy robić chrzest i kogo wybierzemy na chrzstnych ... cały czas ich zbywam i mówię że chcę by Mały się urodził a potem będę myśleć... zastanawiam się również czy jakoś nie wziąść ich pod włos że skoro chcę chrzest to rozumiem że deklarują się że będą chodzić z wnukiem do kościoła? ... ehh... wkurza mnie ta cała gadanina:-) a jak mówię że jeśłi chrzest to dopiero później to się pytają czyli np w lipcu a nie w maju? ... a ja szczerze mówiąc myślałam o bardziej odległym terminie:-D

dziewczyny... czy ja dobrze wiem że chrzestnymi mogą być dwie kobiety? mam nadzieję że powiecie że tak:-D bo u nas w rodzinach to osobników płci męskiej ze świecą szukać:-)

Katjuszka - omg co za sny:-) i jak dużo:-)

edycja:
harsz-milutek chyba się szykuje bo jest dostępna na gg ale nic nie odpisuje:-D

Hej dziewczynki :-) Widzę że już mowa o chrzcinach -my też się zastanawiamy co i jak a tak pozatym to GDZIE ???:szok: bo mamy miejsca mało w salonie na tak dużą rodzinkę jednak:wściekła/y:

Milutku trzymam kciuki za Was wszystkie 3 :-)

Milutek - rowniez trzymam kciuki :) ucaluj malenstwa ...

CO do chrztu to my chrzcimy i chrzestnych tez mamy wybranych. Musimy sie dostosowac do urlopu wiec chrzest bedzie w sierpniu tak ze Mestwin bedzie mial juz te 5 mies. Barnimek mial 3 mies jak pojehalismy do PL .
Wiadomo kazdy robi i wychowuje dziecko po swojemu. Rodzinka ze strony mojego G. jest bardziej religijna niz moja al eu na sto nie koliduje z niczym. Jestesmy bardziej otwarci na to co potem wybierze dziecko jak dorosnie. Wiadomo teraz chrzcimy co tak chcemy a co potem sobie wybierze to jego sprawa. Bedziemy wychowywac w wartosciach nam znanych by chociaz cos poznalo.
Ja sama bylam chrzczona i tak dalej choc moi rodzice byli ateistami. Sama przerabialam kilka religi no i ostatecznie powrocilam do korzeni choc i tak w kilku sprawach sie nie zgadzam.

Milutek ma od rana cały czas włączone gg z opisem "Za chwilę cc, trzymajcie kciuki:))", gg ma tylko na komórce więc pewnie go nie wyłączyła i miała cc bo zawsze jak jest dostępna to odpisuje a teraz cisza... Pewnie jak dojdzie do siebie i trochę ochłonie to coś napisze:)

malinko u nas tylko dlatego chrzciny tak pozno ok 26 listopada bo dopiero wtedy planujemy z maluszkiem do pl leciec wczesniej to za duzo zalatwiania i bieganiny a poza tym nie chcemy z takim malenstwem latac bo to ciezko strasznie wiec czekamy az troche podrosnie a my wszystko sobie powolutku pozalatwiamy... a tak poza tym to moj emek ma ur 26go listopada i tak wlasnie by nam sie zlozylo razem bo urlopu na chrzciny trzeba dluzej bo w pl nie mieszkamy...

reklama
Do góry