reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

Dzien doberek:-D

Wstalam z rana bo kolejne latanie po miescie i zalatwianie dzis mnie czeka... licze, ze w dwie godziny sie wyrobie i bede mogla zasiasc na sofie z ksiazka w reku:))
Pogoda u nas tragiczna... leje, do tego jakis grad w okna uderza, wiatr niesamowity, a ja mam wyjsc:-( Nie wiem czy parasol brac bo w taka wichure to chyba bez sensu... sama nie wiem..
Nocka jako taka... tylko jedna pobudka... zreszta od kilku dni tak jest wiec sie ciesze:tak:
Kaska z macierzynskiego wreszcie wplynela, a myslalam, ze znow w kulki ze mna leca,... na szczescie sie barany zrehabilitowaly i dostalam ekstra kaske na ktora nie liczylam... chyba moge isc kupic zelazko:pP
Wpadne potem was poczytac, tymczasem uciekam na kawke i mufiunke i na miasto:tak: Oby mnie nie wywialo...

Harsh Ty cos ostatnio wspominalas o jakims super zelazku, ktore kupilas... podzielisz sie informacjami?
W ogole gdzies Ty taka polozna dorwala... wiekszosc nas z Uk przeklina , a Ty w najlepsze zadowolona... pozazdroscic

malina az sie wierzyc nie chce, ze ludzie tak potrafia... drzwi uchylone, a oni buch za nieswoje rzeczy sie lapia... szok!!
A swoja droga to chcialabym Was zobaczyc z ta lalka:-D

agacina widze, ze warunki za oknem podobne u nas:-( Trzymaj sie w tej szkole

reklama
Dziendoberek ja witam sie z rana i do wieczora znikam, jadę do siostrzanych lobuziakow.
Noc miałam okropna, podobnie jak niektóre z was, klocia bóle do tego toaleta conajmniej 6 razy.mała wiercila sie od rana do późnej nocy...chyba taka nadpobudliwosc jest równie niedobra jak brak ruchów cooo.teraz sie będę stresowala ze śpi..bo chyba jakoś musi odespac ten dzień.

Malinka faktycznie niezła akcja z tym złodziejem...a strażnik nikogo nie widział? Podpytajcie czy wcześniej nic takiego sie nie działo-bo może to on sam gwizdnal buciorki. A ten koło z Kluczykami od samochodu to miał farta, ze samochód jeszcze ma...choć tacy drobni zlodziejaszcy to boja sie kraść większe rzeczy

Wiecie co zauważyłam ze już sa pazdziernikowki na naszym forum...a my już na końcówce!! Były i są ciężkie momenty tej ciąży ale jakoś mi żal ze juzpowoli sie kończy..

Ostatnia edycja:
Hej marcówki !

Ja też witam się tylko na chwilę, poczytałam co u Was- widzę ,że się trzymacie i to najważniejsze! Milutek Nasz widzę też dalej z trój paku więc oby tylko wytrzymała do soboty!

Ja zaś od kilku dni mam jakąś paranoję co do ruchów Wikiego -mam wrażenie ,że jest za mało aktywny :-( ale nie chcę Wam tu marudzić i przynudzać o tym - macie swoje zmartwienia!

Jak mi się polepszy to powrócę!!
Miłego dnia słoneczka!!;-*

hej kuleczki :-)
Spałam 12h, niech mi ktoś tylko zasugeruje, że ciąża nie jest męcząca :-p
Dziś się zabieram za pakowanie torby i dalsze pranie i układanie rzeczy maleństwa.
M zaczął wczoraj remont pokoju Maksa (cały czas się łapiemy na tym, że mówimy pokój Marcina-lokator). Zerwał już tapety i zagipsował 1 ścianę :tak:

A te małe wyprane ciuszki są takie słodkie, rozczuliłam się wczoraj wieszając pranie :-D

malinka, ale historia... Ja myślę, że to był jakiś bezdomny...

markul, ja wcinam magnez jak głupia, panicznie się boję skurczu. Noga to pikuś, kiedyś złapał mnie w szyi, wpadłam histerię, nie mogłam się ruszyć z łóżka, a ból był ogromny i wzmagał się jak ryczałam. Pobudziłam krzykiem rodziców, mama dała mi jakieś przeciwbólowe i czekałam godzinę, aż trochę puści... Przez tydzień strasznie bolała mnie szyja. Nigdy tego nie zapomnę:no:

A ten zaklinacz dzieci jest na vod.onet.pl , ale jeszcze nie oglądałam :-p

aga, współczuję, że jeszcze do szkoły musisz biegać :baffled:

Co do szczepień dzieci, to mi kiedyś jak byłam mała jedna pielęgniarka jakoś tak fajnie powiedziała, że boli tylko, kiedy się boję, bo napinam mięśnie i posłuchałam. Od tamtej pory igła mi niestraszna :-D Mam nadzieję, że też jakoś przekonam dziecko jak już będzie większe... Niestety często widzę, że rodzice panikują z dziećmi lub je pocieszają, najgorsze, co można zrobić.

Cholera, jestem genialna, zrobiłam sobie kawę z ekspresu bez kawy i się zastanawiam co taka sikowata. :zawstydzona/y::-D

Justysia, teraz coraz częściej będziesz miała takie bóle. Jak nie było krwi, to normalne :tak:

Witam
Dopiero teraz jakoś się rozbudziłam po nocce zupełnie do d... Przez całą noc, co 15 minut z boku na bok, nie dało się znaleźć wygodnej pozycji:-( Teraz wybieram się na ostatnie zakupy - apteczne dla maluszka i kosmetyczne - dla mnie do szpitala. Ładna pogoda więc trzeba się dotlenić:-)

Witam się i wracam do łóżka. Noc kiepsko mi minęła,wieczorem byłam tak zmęczona(sama nie wiem czym) ze się popłakałam.Obudziłam się przed 4-ta rano i tak wegetowałam do 6-tej
Nadrobie wasze posty troszkę później

milego dnia pączuszki

Mamii dzięki za fotkę od Milutka suuuuper brzunio, taki okraglutki..

Koncia twoja kawka to taka akurat ci wyszła na twój niski magnez hihi..no ale obudzić sie nią to sie nie obudzisz..

Magdzior to ty sie wyspalas jak ja...u mnie pogoda jako tako ale tez idę sie dotlenic

hej

Zaraz jadę do mamy bo dzwoniła, ze ma wolne i siedzi w domu.

Harsh - mama mieszka blisko, więc pomoże, a Wiktor sobie poradzi na 100%, gorzej z M. - pewnie W. nie da rano polowy leków. Do przedszkola należy W. odpowiednio ubrać - co wykracza poza umiejętności tatusia /musialabym powiedzieć co ma dokladnie ubrać/.
A stres by mnie nie opuszczał, bo...Biedne to byłyby 'moje' zwierzęta - psy i koty będą się upominaly o żarcie i pieszczoty, ale o konie to M. nie zadba odpowiednio :-( i większym stresem dla mnie będzie zamartwianie się czy dostaly wodę i wystarczające ilosci żarcia, czy wyszły na dwór, czy mają czyste boksy... wiem jestem szurnieta, ale z końmi to wszystko musi być zrobione konkretnie o wyznaczonych godzinach - bo potem niedociągnięcia kończą się chorobom - kolką, a mój kon ma skłonność do kolek no i już jedną klacz stracilam jak wyjechałam na 3 dni,... więc obawa jest. Gdyby byl na miejscu mój tata to bylo by ok, no ale on w sanatorium jeszcze 2 tyg siedzi.
A poza tym gdyby było zagrożenie to oczywiscie połozyłabym się na PC, no ale jak jest ok to po co? Wczoraj nażarłam się nospy, magnezu i było lepiej. Dalej mam uczucie jakby @ się zbliżał, więc trochę niepokoju jest.
A Ty jak się czujesz? Przeszło?
aaa już doczytałam, masz super polożną, daj znać co powie :-)
ale tak patrząc na Twój suwaczek to masz już z OM 37 tc więc luz :sorry2: u mnie dopiero 34...

Sluchaj Pastela, widze, ze ty masz podejscie jak ja :-D Swiat sie zawali jezeli nas zabraknie...I u nas tez jest tak..co prawda nie mam zwierzat, ale dom jest jakby na mojej glowie i ostatnio bylam 24 godziny w szpitalu..wrocilam...i sie przezegnalam...
I K. sie stara, ale np ostatnio Olo nie chcial wziac leku wlasnie...wiec K. nie chcial go zmuszac...no jaaaaaaaaaaaa....

Harsh Ty cos ostatnio wspominalas o jakims super zelazku, ktore kupilas... podzielisz sie informacjami?
W ogole gdzies Ty taka polozna dorwala... wiekszosc nas z Uk przeklina , a Ty w najlepsze zadowolona... pozazdroscic

Zelazko mam takie:
Buy Philips Azur GC4413 Steam Iron at Argos.co.uk - Your Online Shop for Steam irons.
Ale ja je kupilam za mniej niz polowe ceny,ostatnio promocja byla..

Co do poloznej,lekarzy itd to chyba zwyczajnie nie szczescie, ale inne podejscie.

Wiecie co zauważyłam ze już sa pazdziernikowki na naszym forum...a my już na końcówce!! Były i są ciężkie momenty tej ciąży ale jakoś mi żal ze juzpowoli sie kończy..

Dziwnie prawda? Nie moge uwierzyc, ze my juz zaraz zaczniemy sie rozpakowywac...tak naprawde to 2 tygodnie i juz powinno cos sie dziac- czesc z nas bedzie juz w 37 tygodniu...

reklama
Postanowilam upiec babke zebrę :-) takie szybkie coś z niczego, eMek będzie miał niespodziankę, wczoraj wsunął resztę krówki(czyli 1/4 blachy) ;-)

Do góry