reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

dzieki ;-)
magnez bede miala po poludniu, mam nadzieje,ze pomoze

wredniak,mamii no-spa jest rozkurczowa i moze rozwierac szyjke, z tego co mi gin mowil ;-)
ale napewno nie dzieje sie taak w kazdym przypadku (?)
Zreszta magnez moze zmiekczac szyjke- ale moja i tak miekka wiec... ;-)
No,ale co lekarz to opinia ;-)
Moj akurat z tych, ktorzy nie chca dawac zbyt wielu lekow bez szczegolnej potrzeby.
Ale wiem,ze w pl lekarze bardzo czesto przepisuja magnez i no-spe kobieta w ciazy,wiec napewno i tak mozna.

Ja poki co leze i czekam na magnez. Oby pomoglo bo dosc mocno boli a do tego stresuje sie tym,ze nie wszystko mam przygotowane.Dobrze ze wozek ma przyjsc dzis lub jutro. Lozeczko T. zlozy tez przed weekendem (mamy srubki wreszcie:) ) No ale zostala jeszcze szafka do kupienia,wanienka i kosz na pieluchy no i trzeba materac wyprac (recznie bo kokos- gryka wiec pralka odpada) Plus kilka drobnych zakupow. Mam nadzieje tylko,ze bedzie jak z Bartkiem i na strachu sie skonczy.
Tyle tylko,ze chcialam poprac rzeczy do szpitala,ktore kupilam (szlafrok,koszule,reczniki itd.) a teraz sie boje ze beda mokre a tu trzeba bedzie torbe pakowac :-D
Nic, odpoczywam dalej, byle wytrzymac te 3 tygodnie to bede spokojniejsza.

reklama
Papcia a ja myślałam że to i tak dużo za niego daję;) bo większość rzeczy po 1 do 2 zł wychodzi na wagę. Ale on był wyceniony tak.

Ruda- spokojnie:oby to przeszło!!!;-) Jasne ze można brać takie leki- ja tak mam magnez 3x1 a no spe w razie potrzeby tak jak już kiedyś pisałam:) A zakupami sie nei przejmuj- tez rzeczy to pikus nie musisz miec wszystkiego przed porodem- dokupi wam mężuś nawet i po:)

Dzien dobry to i ja sie klaniam tez mnie nie bylo dzionek a wy tu tyle naskrobalyscie:szok: ide was znowu nadrobic bo mi czasu na nic nie starcza!
Ruda- no oni to by sobie dali juz na wstrzymanie z tym magicznym paracetamolem-wariactwo:) tzrymaj sie jeszcze kilka tyg dasz rade-odpoczywaj z nogami w gorze:tak:

Ewi to ja się cieszyłam, że kupiłam kombinezon ze 110zł przeceniony na 60zł :eek::confused2: hłe hłe hłe bardzo zabawne ......

A jeśli chodzi o milutka to ON JE MÓJ :-p
Ja mam przysłowiowy rzut beretem i jak tylko Miluś da znać, że się nudzi, albo czegoś potrzebuje, to nawet bliżej będę miała niż jej eM. No chyba, że stwierdzi, że nie potrzebuje towarzystwa ;-). Będziecie miały info na bieżąco !!!!!! :-)

Witajcie kobitki:-)
Dzis miałam odwiedziny mojej mamy i musiałam zrobic obiad wiec czasu na BB zabrakło;-)
Ruda trzymaj sie,bierz leki i nogi do gory;-)
Milus u mnie od rana biało i prawie bez przerwy lekko pruszy snieg:tak:
Papciarku dziwna ta Twoja waga;-) przynajmniej nie bedziesz musiała sie odchudzac po ciazy;-)
i co ja jeszcze miałam Wam napisac?zapomniałam:zawstydzona/y:
aaa na obiad była fasolka po bretonsku i .... ptasie mleczko:zawstydzona/y:;-)

Mamii ale mój z ciuchlandu używany a nie nowy dlatego taka cena. Chociaż wygląda jak nowy bo taki maluch to go przecież nie zniszczy...

Mili jak masz numer w orange to ja mogę dzwonić codziennie i zdawać relacje z forum hehe, mam co miesiac 1000 minut darmowych i ngdy jeszcze nawet połowy nie wydzwoniłam! Ciuszki już się suszą;) Ale mikruski hi hi

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny!
Po długim czasie ciszy odzywam się, u nas marzenie "byle do przodu", zmęczenie odczuwalne, ale trzymamy się na razie w całości. W międzyczasie wciśnięto mi baję, że niby to mam cukrzycę ciążową i muszę się kłuć 4 razy dziennie (ale już nie codziennie tylko co drugi dzień) bo wyniki w ogóle nie wskazują na cukrzycę heheh! Clexane codziennie w udo już teraz, bo w brzuch już nie daje rady skóry zebrać taka napięta. Antoś rozpycha się łokciami i nogami i wypina pupę na przemian :-) Jadę do końca ciąży na no-spie forte i luteinie, i marzę, żeby jak najszybciej czas zleciał do terminu cc czyli 21-go lutego. Pozdrawiam Was cieplutko i życzę wszystkiego dobrego!

reklama
widze cisza- pewnie kazda sie objaduje
a ja jestem po kolejnej porcji kiszonej kapuchy- i jak dotad znowu nic nieruszyla mi zoladka :/ dziwne...
cale szczescie na slodkie tez mam niesamowita ciagote i po paczku wszamalam kinder czekoladke- wiec chyba moja panienka nie zmieni sie w krolewicza

dzisiaj przeroslam sama siebie i sama zaproponowalam obiad swojemu kucharzykowi. Bedzie kurak pieczony ( juz sie marynuje w "torebce smaku"- pewnej firmy ktorej nie bede reklamowac)

poza tym chyba po raz tysieeeeczny przejrzalam swoje ostatnie zakupowe ciuszki..choc jak patrze na MIlutka- to czuje ze jeszcze nawet niezaczelam sie przygotowywac do przyjecia malenstwa w domciu

Corilla- bedzie do przodu- nie ma co sie bac..wiekszosc z nas tu na nospie i magnezach leci, ja tez luteinka sie wspieram...zobaczysz jeszcze po 40 tygodniu bedziemy krzyczaly kiedy wreszcie urodzimy! ;-)

Do góry