reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki 2011

hej hej
ja z porad wróżek nie skorzystam ;p
ciekawe co Wam napisze;)

Jetsem sama w domku to posprzątam trochę, u mnie też mega odwilż

Pastela a gdzie wybieracie sie na wystawe?my za tydzien idziemy z grubasem u nas w trojmiescie:)

ola
- wybieram się do Drzonkowa na krajówkę, mam ok 30km,a dalej to jednak nie zaryzykuję ;) a sunia w klasie młodzieży, ciekawa jestem oceny, potem będę musiała dalej pojeździć. Powodzenia na wystawie i proszę potem o fotki!!!

reklama
malina a jakie staniki do karmienia kupiłaś? pytam na tym wątku bo tu wspomniałaś?;-)

vetka ode mnie również podziękowania:tak:

bosa trafiliście na postępowego księdza! może ich edukują jakoś, że na siłę nic z tego ni będzie;-)
a w opisie aukcji tych mebelków pisało, że czas dostawy 4-5 tyg., a Ty się o 7 zakładasz:shocked2:;-)
Tak sobie myślałam o pracy....ja w budżetówce, nie robię kariery, z satysfakcją i rozwojem osobistym średnio:confused: ale mogłam iść w każdej chwili na L4 i praca pewna, Ty jesteś szefową i kochasz to co robisz..widać nie można mieć wszystkiego...

scarletka myślałam, że zielonej herbaty nie można w ciąży....ze względu na flawonoidy czy coś....nie wiem czy to prawda

futrzak ja nie nawidzę danonków, bakusiów i innych takich ze względu na dużą ilość cukru i "ciekawy" skład. Szczycę się tym, że nauczyłam córkę jeść jogurty naturalne, serki Bieluch i śmietanę:-) i naprawdę sama po nie sięga! Słodycze dostaje oczywiście ale wsio pod kontrolą:tak:
Będziesz w temacie jak zaczniesz synkowi wprowadzać takie pokarmy. Kupowałam czasopisma, czytałam artykuły w necie, broszurki, takie rzeczy się wie;-)

pastela a z jakim problemem do logopedy? pytam z ciekawości bo ja z tych;-)

jej dobrnęłam! czas odpocząć:-D

Witam sie :-)
Bleee ale brzydko dzis za oknem,niby cieplej bo +2 ale mocno wieje i na chodnikach pod woda jest warstwa lodu,z psem szłam jak jakis paralityk a on nie lepiej az nogi mu odjezdzały;-)
Pastela my ter`az idziemy tylko dlatego ze blisko;)a brakuje nam jednej do championa ale ta u nas jest piec dni za wczesnie:-( i chcielibysmy `na` wiosne gdzies jechac ale boje sie ze urodze w drodze wiec poczekamy do lata jak mała troszke podrosnie;-).Z fotkami bedzie ciezko bo niemamy aparatu:-(
Madzik ta bezsennosc jest chyba najgorsza:no: ja dzis znowu budziłam sie co chwile a jak M juz poszedł do pracy to kulałam sie z godzine zanim zasnełam ponownie
Koncia to pech,faktycznie bezsensu było wychodzenie z domu

Miałam plan posprzatac dzis domek bo M ma jutro urodziny ale tak mnie brzuch znowu ciagnie ze musze polezakowac.
Miłego dnia laseczki.

Dobrnełam do końca chyba sie pokusze o te wróżby zaraz chociaż raz mnie wrózka nastraszyła ale samą prawde powiedziała
u mnie z racji tego że do Konci blisko też odwilż i ciemno jak w tyłku właśnie wszamałam płatki z mlekiem i jakaś niedopchana jestem

u mnie nocka fatalna przez ten cholerny ząb o3 mnie obudził taki ból że sie poryczałam co za dziadostwo po co te zęby wogóle rosną jak tak bolą ja wole szczęke będe miała piękny uśmiech jak w reklamie pedigree i nic mnie nie bedzie bolało!!!!!!

A z dobrych wiadomości od rana to takie że emek właśnie szarżuje w roosmanie na promocji dzieciaczkowej ciekawe co przytośta bo nic mi nie mówił że idzie tylko dostałam teraz smsa jaki rozmiar pampersów ma kupić heh wzieło go w końcu!

Ja byłam u wróżbity za namową szefowej. Szefowa korzysta z jego porad od kilkunastu lat i zawsze jej sie sprawdza. A mi trochę jakoś inaczej niż powiedział wychodzi bo np. powiedział że poznam miłość życia w czerwcu a ja w tym czerwcu już za mąż wyszłam i niby miałam być w ciąży za rok w październiku a już w niej jestem, chyba że chodzi o jakaś kolejną ale raczej nie planuje. Dużo rzeczy się sprawdziło, najwięcej z przeszłości aż byłam przerażona i po tym obiecałam sobie że już wiecej nie pójdę... A najlepsze było jak z ciekawości dałam mu foty 3 facetów i powiedział że jeden jest gejem co jest prawdą że drugi ma straszne problemy materialne, że wziął kredyt itd wieczorem go spytałam i potwierdził i na temat trzeciego z którym zaczynałam sie spotykać powiedziałże to nie ten bo ojciec moich dzieci musi być całkowicie zdrowy. Póżniej sie okazało ze ten chłopak miał epilepsje... Więc wróżbitów sobie wybiłam z głowy raz na zawsze!!! Bo bez sensu człowiek się tym sugeruje!

Widze ze dużo chętnych na te wróżbę:) umieram z ciekawości co Wam napisze:)

Erwina
- z jednej strony wcale sie nie dziwie ze ginka chce cie położyć do szpitala- po 30 tyg.wszystko sie może dziać z dnia na dzień a ona pewnie woli dmuchać na zimne:) najważniejsze ze z dzidzia wszystko oki:)

Pinus- ja myślę ze z ta data 24 to ona ustrzeliła ze będą zmiany bo wtedy ide do szpitala- mam nadzieje ze jeszcze nie urodzę ale zmiany będą wielkie:) Jakbym Wam to wszystko miala tu skopiować to byście sie naczytały o zmianach ogromnych w moim życiu następujących właśnie po tym 24 trwającym ok.3 miesiące i takie tam!!:-)

A ja jak byłam kiedyś u tej wróżki to mi najpierw wróżyła z kart Madame jakiejś tam- czytając z nich wszystko co o mnie widziała a potem z kart tarota ja wybierałam i zadawałam pytania. Choć byłam w szoku bo jak zaczęła mi czytać z pierwszych kart to w sumie odpowiedziała na wszystkie moje pytania:) I po tym jak mi powiedziała ze będę mieć w pracy złodzieje w najbliższym tygodniu to ja głupia ze strachu podejrzewałam współpracownice ze ciuchy kradnie a tu nam pewnego dnia złodziej buchnął spod drzwi kupkę swetrów! Wtedy mnie zamurowało...i jak tu nie wierzyć????:szok:

Mami- no to fakt lepiej żeby on mnie ciął skoro już tak ładnie obiecał:) hi hi:-)

Papcia- to nic tylko wykorzystywać takiego chłopa:) niech goni i kupuje:) ja tez mojego wyśle i sie przynajmniej tez sam przekona co ile kosztuje:)

Ewi-
ja juz pisałam w nocy- mnie takie rzeczy ciągną i ja u wróżki byłam 2 razy z polecenia znajomej i siostry.

Ostatnia edycja:
...pastela a z jakim problemem do logopedy? pytam z ciekawości bo ja z tych;-)
madzikm - Wiktor mówi bardzo niewyraźnie w 90% rozumiem go tylko ja ;/ do logopedy zgłosiliśmy się jak ukonczył 3 lata /wcześniej pediatra mówiła, że nie trzeba ;/, u foniatry był jak miał 2,5 roku i wszystko z nim ok/ no i czekałam cierpliwie, aż zacznie mówić a w przedszkolu okazało sie, że tylko on tak słabo mówi :( Ma dużo do nadrabiania, teraz się bardzo rozgadał, ale że nie wymawia liter poprawnie i mówi bardzo szybko to jest problem odróżnić to od bełkotu dla obcych... teraz mieliśmy przerwę w chodzeniu na zajęcia, bo W. chorował. No i w przedszkolu miał badanie i dziś odbieram wynik, ciekawe co inna logopedka wynalazła u niego. Musimy się ostro wziąć do roboty i to jak najszybciej, przed porodem mam czas. Mam nadzieję, że przed pójściem do szkoły nadrobimy zaległości ;)

ola - kurde 5 dni, szkoda. Ja mam 5-6.03 Drzonków, potem z malutką pojedziemy blisko /100km/ 3.07 do Gorzowa, a potem znów Zielona Góra 18.09. Ale i tak gdzieś dalej choć raz będę musiała się wybrać.
Szkoda, że fot nie będzie :( Prześlij mi grubaska na urlop to CI go w Drzonkowie wystawię, pewnie spodobały by mu sie wakacje na wsi z moim Harrysiem i Ziutką :D

reklama
czuje sie conajmniej nienormalnie ,głowa boli zmęczenie okropne bo prawie calą noc nie spałam ,zgaga dokucza,oczy mnie tak bolą ze chyba mi wypadną zaraz ehhhhhhhh wszystko do D................ a i jeszcze pada:wściekła/y::wściekła/y:
Scarlet- ja ciebie i inne dziewczyny podziwiam jak wy sie w ciazy uczyć mozecie:-p bo ja sie skoncentrowac nad prostymi rzeczami nie moge:no: herbate 3 razy wylewałam z kubka zanim zrobiłam tą co chciałam:cool:
madzkim- czyli zostajesz sama w domku bez mezola tak?????? na jak długo
wyjężdza???
Ola- cos czuje ze teraz do konca juz takie problemy ze spaniem będa nas prześladowac:shocked2: a skąd tu potem siły na poród brac.........:confused:
Miluś- no ale widzisz babka zgadła ze cos sie zacznie dziac od tego 24 wiec pewnie duzo prawdy w tym bedzie:tak:
Papcia- niech sie uczy chłopina potem bedzie bardziej obcykany niz iejedna kobita

a ja miałam isc dzis na te zakupy durne ale na chwile obecna jestem jak flak i narazie sie nie ruszam nigdzie bo jeszcze sie na miescie wytrzasne

pomysłu na jedzenie tez nie mam bo apetytu brak:-:)-( az dziwne to u mnie

Do góry