reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki 2011

Witajcie!

...i na mnie przyszedł czas smutasków:-( mam taki wisielczy humor...Z w przedszkolu, m w pracy i jeszcze 3 miechy tak???? strasznie długo mi się wydaje....roboty mam mnóstwo, dziś nalepiłam 5o pierogów, ale nic mnie nie cieszy:-( na zakupy dzieciowe wydaje mi się za wcześnie, boję się, że jak kupię teraz to co będę robić potem...no każdy powód jest dobry, żeby się podołować....
jutro mam wizytę u ginki może chociaż to poprawi mi humor...

marta czy farsz do ruskich mogę zamrozić?

harsh a czy ubrania po wyjęciu ze szuszarki nie są mocno pogniecione?

bosa jaki fotel planujecie do sypialni?

agnes oswoiłaś temat cukrzycy? ja się pocieszałam, że dzięki racjonalnemu żywieniu przytyję tylko tyle ile trzeba:tak:

a ja prasuję wszystko w miarę na bieżąco:-p

reklama
Madzik już tylko dwa miechy i będziesz miała tyle zajęcia że będziesz tęsknić za tą nudą!!! Kup cos już dla malucha to Ci poprawi humor;)

Mili zagmatwana sprawa:( ja myślałąm że już Wam przyznali kasę za tą szybę:( ale to chyba chodziło o tą wodę w pokoju na górze... Nie odbieranie telefonów nic nie da. Wytłumaczcie im jakoś, może zrozumieją a jak nie to mus pożyczenia kasy od kogoś bo na tą szybką wypłatę z Zusu to bym nie liczyła. Wiesz jak to było u mnie... Może teściowie by pożyczyli?

Mili a to auto nie było ubezpieczone? może da się z ubezpieczenia samochodu???

Ostatnia edycja:
o kurcze mili, nie zazdroszcze sytuacji...

Ola, fajne te rzeczy z tej stronki :-) ja bym chciala wlasnie cos na sciane fajnego znalezc, myslalam nawet nad imieniem, ale chyba sobie daruje ;)

Mili - no niefajnie się zrobiło... a ja myślałam że z OC to zawsze wypłacą kasę... my też mamy OC wykupione ale nigdy nie myślałam że moga być z tym problemy... :/

Wracam do Was po 2h zajęć, które trwały godzinę :-p czyli dłużej jechałam niż to było warte, ale przynajmniej wyszłam do ludzi i było miło ;-) mam dziś powera, jakbym nie była w ciąży. Niech tak zostanie!:-D

masala, ty chyba mówisz o zwykłych nosidełkach, których nawet nie brałam pod uwagę. W tym dziecko siedzi w pozycji żabki jak w chuście, dlatego się na nie zdecydowałam. Zresztą nie będę w tym nosić dziecka cały czas (o ile w ogóle zechce być noszone), potrzebuje je tylko, żeby skoczyć z psem przed blok, zrobić małe zakupy bez M lub pojechać na uczelnię coś pozałatwiać. No i dzieci noszono na długo przed tym jak powstały wózki, dlatego wszelkie opinie ekspertów dzielę sobie przez 2, zarówno złe jak i dobre...

katjusza, to raczej chodziło o te torby, w których dzieci się topiły i nie miały jak oddychać. To nosidełko jest usztywnione. Teraz widzę, że słowo nosidełko już wywołuje panikę :sorry2: Cóż obejrzę jak to wygląda w praktyce, ale na zdjęciach z dzieckiem w środku wygląda bezpiecznie. Obiecuję, że jeśli wzbudzi moje wątpliwości, to nie będę narażać dziecka ;-)

Dla mniej inteligentnych Amerykanów jest nawet instrukcja:sorry2: Ponad milion chust Infantino do wymiany | Branża Dziecięca

Jak bezpiecznie przenosić dziecko w chuście | Branża Dziecięca polecam ten filmik

I tutaj strona producenta i zdjęcie dziecka, rzeczywiście nie wygląda to bezpiecznie Infantino | Baby Toys, Carriers, Travel Gear, & Shopping Cart Covers from Infantino�

Tu chodziło o konkretne modele tych nosidełek, w których dziecko się zapadało, a nie o rodzaj - banan

Ostatnio edytowane przez moderatora:
milusia Ty to biedactwo non stop jakies przeprawy masz;/

koncia ja to panikara jestem troche, moze przez to, ze tutaj non stop widuje mamusie z dzicmi w niosidelkach..a widok jest straszny bo na oko dziecko nie ma wiecej jak miesiac, glowka mu sie telepie na wszystkie strony, a te durne szkotki maja to w nosie. Oby Twoje bylo bezpieczniejsze

Pinka oby humor Ci sie polepszyl...moze jakies knedelki?:p Ja jak zobaczylam, ze ten Twoj przepis taki prosty sie wydaje to na jutro juz mam plany obiadowe:)

madzik to moze chociaz poogladaj rzeczy dzieciowe, mi to zawsze humor poprawia.

dzien doberek kulki:) ja dopiero sie do was dobijam ale jak zwykle nie moge nadrobic:-Dale jazda milu ciagle cos sie dzieje jakby choc raz nie moglo byc spokoju... u nas znowu dzis snieg zapowiadajabo jest 1 na +:wściekła/y:wszystko tylko nie snieg:wściekła/y: a pod koniec tyg 10+ zapowiadaja...glupia angielska pogoda:szok:

reklama
Zadzwoniłam odważnie do tej kumpeli...w sumie córki tego gościa od busa. Pogadałam z nią chyba ze 20 min. na końcu rozmowy poruszyłam temat tego auta-powiedzialam ze chciałabym jak najszybciej uregulować temat busa i ja się tym zajmę żeby to odwołanie napisać ze ciężko z kasa i w ogóle. Podeszłą do tego mega na luzie i powiedziała ze przekaże to tacie i będzie spoko:)uff kamien z serca spadł:)

Ewi-
kasa za zalanie pokoju została nam wypłacona i podłoga został szybko zrobiona zanim eM poszedł jeszcze na operacje. Natomiast owszem auto było ubezpieczone ale nie od takich rzeczy poza tym stoi na tamtego faceta. A on niczemu nie zawinił w sumie tak samo jak my a jemu by dodatkowo mogły z tego zniżki polecieć.

Powiem Ci ze emkowi jak narazie sprawnie ZUS kasę przesyła. Np.miał L4 od 1.12-5.12. 7.12 go wysłał do firmy poczta (było tam już na następny dzień). Nie wiem ile firma go trzymała ale ZUS zrobił przekaz pocztowy 28 za te dni i dzisiaj eM dostał za te kilka dni kasę:) Wiec myślę ze sprawnie:)

Futrzaczku- OC fajna sprawa z tym ze wcale się nie dziwie ze ubezpieczalnia za szybę nie chce płacić bo uważają ze to nie nasza widać ze dachówka z dachu nam spadła. A my musimy teraz pisać odwołanie ze to np.eM postawił to auto w tamtym miejscu i to jednak nasz wina! Oj zamgatwana sprawa- ale dzwonil Pan likwidator szkód i powiedzial co zrobić i ze powinni to uznać:)

Ostatnia edycja:
Do góry